ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דאגה באירופה: גל חדש של קורונה צובר תאוצה לקראת החורף

פורום אירופה
    אירופה
    9
    39
    631
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • traveller0036
      traveller0036 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje לא גר באילת ועדיין ישן בלי חימום.

נראה לי שאסתדר עם 20 מעלות במלון.

בקיץ הייתי עם הילדים במיורן בשוויץ. היה שם 17 מעלות ביום ובלילה פחות. לא שמנו חימום.

האמת אולי צריך לפרסם פה את הטיולים הקיץ שעשיתי בשוויץ, השאלה אם עדיף לתאר את טיול שעשיתי עם חבר באזור לוצרן או הטיול עם הילדים באזור האלפים הברניים.

הקטע שחוץ מזה שהכל ממש יפה שם הכל נראה לי די חוזר על עצמו ונדוש שכולם מטיילים באותם המקומות. אולי זה רק אני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MERAVSHELL
        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

הטמפרטורה בחוץ אכן היתה לעתים נמוכה מ 10 מעלות ומי כמוני יודעת כמי שגרה בהרי משגב. אבל בתוך הבית הטמפרטורה לא יורדת כך. הכי קר אצלנו בבית ללא חימום זה 17 מעלות בחורף.. וגם אנחנו ישנים ללא חימום..

• MERAVSHELL

ואגב אני בגרמניה עכשיו- אתמול בלילה יצאנו מתחנת הרכבת המרכזית של דיסלדורף וחיפשנו את המלון שלנו. מזל שידענו שהוא נמצא ליד מלון מסויים שראינו בבירור, כי הכניסה שלו היתה חשוכה לחלוטין וכל החלק החיצוני.. אולי התחילו בחיסכון בחשמל כבר עכשיו..

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje נערך לאחרונה על ידי

טוב, כבר ירדנו קצת מהנושא, אבל עדיין יש ההבדל בין בית בבנייה פרטית לבין דירה בבניין משותף(תלוי גם אם הקבלן חסכן).

• אסף 16
              אסף 16 @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell אני מניח שבפולין אין בעיות כאלה. הם כבר יושבים בחושך... לבד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • traveller0036
                traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

לאיודע על איזה חושך מדברים. בקבוצה בפייסבוק של מטיילים בברלין אנשים לא מפסיקים לשים תמונות של פסטיבל האורות בברלין שיש כרגע. כל הבניינים מוארים בצורה מטורפת. כרגע לא נראה שיש שם מחסור בחשמל.

• aljaje

traveller0036 יש בעיה עם אספקת הגז(והעסקאות ששרדר עשה עם רוסיה), החשמל בגרמניה מופק ממקורות שונים. הפסטיבל מופק ע"י גורמים פרטיים שהצהירו שהם משתמשים בתאורה חסכונית בחשמל(75% פחות מבשנים קודמות), אין קשר בין הפסטיבל לעובדה שהפסיקו מזמן להאיר מבנים ציבוריים וההחלטה על הגבלות אחרות שרובן יורגשו בתקופת החורף. *יופי שיש קבוצות של ישראלים בברלין, תשאל אותם מה מצב חשבון החשמל שקיבלו בזמן האחרון.

• traveller0036

מה שחשוב לנו זה בתור תיירים האם יהיו שווקי חג מולד מושקעים, הבתי מלון כרגיל וכל המוזיאונים והבתי קפה. החשבון חשמל של הגרמני הממוצע זה לא בעיה שלנו. אם התיירים בקושי ירגישו משהו כי החשמל יהיה פרטי ולא ממשלתי זה גם לא משנה לי. כרגע בקבוצות בפייסבוק לא רואים שינוי ממי שנמצא שם וחלק מהטיסות של איזיגט לברלין מלאות עד אפס מקום.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • aljaje

אין לי כוונה להתווכח עם "חוכמת" ההמונים שכותבת בפייסבוק. צ׳וס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • משה 22
                        משה 22 נערך לאחרונה על ידי

ממתי פייסבוק הפכה להיות כלי מדד בר סמכא ? איך אפשר על סמך אנשים שמפרסמים שם את עצמם להוציא תובנות ריאליות ? ומהם לגבש המלצות לפעולה .

אני לא מכיר ישראלי אחד שנוסע לחו"ל שיכתוב בפייסבוק או בכל רשת חברתית אחרת שהוא לא נהנה או חס וחלילה סבל ! מה פתאום ? להיפך היה גן עדן עלי אדמות .

המזגן לא עבד - היה מזג אויר נפלא ולא היינו צריכים מזגן ( בחוץ 900 מעלות ) .

ארוחת הבוקר היתה " בסארה " - טוב שאנחנו בדיאטה היה פשוט הרבה מה לאכול ( עשבים וזרעים עם חתחת פטרוזילה ).

הרכב השכור התקלקל או נגנב או נפרץ - הרכב שקיבלנו היה משודרג בשבע רמות ורצו לצ'פר אותנו אז החליפו לנו לשמונה רמות והכי חשוב כמובן חיני חינם ( קיבלו פורד ברנדה מודל 73 יד ראשונה מרופא).

הבריכה הייתה מפוצצת מאנשים ורעש תהומי - אנחנו מהגנת הסביבה מעדיפים להתרחץ בשלוליות.

לי אין פייסבוק או למעשה לא חבר בשום רשת חברתית וכד' חוץ מהפורום הזה.

תובנות לקבלת החלטות לגבי תכנון טיול במצבים בהם עולה חשש קל בהתאם למצב הדברים הגיאו פוליטי / כלכלי/ חברתי / מדיני / צבאי הייתי שואב ממקורות קצת יותר מהימנים עם כתובת וסמכות.

ולכן נכון הדבר שחברים פה ממליצים וכותבים נתוני בסיס מהימנים, אבל בסוף הנוסע או המטייל צריך לקבל החלטה מושכלת , לאחר שריכז את הנתונים וביצע ניתוח אמיתי נטול רגש ואמוציות.

• יונית
                          יונית @traveller0036 נערך לאחרונה על ידי יונית

@traveller0036

על פי מה שבדקתי עד כה (עיתונות מקומית בשפת מקור או תוכניות טלוויזיה, הודעות רישמיות וכו)---

שווקי חג מולד יופעלו במתכונת רגילה למעט הסייגים הבאים:

הדוכנים עצמם לא יהיו מחוממים (מסכנים העובדים, ואפשר לראות דיונים רבים על איך לחמם עובד שקפא)

השווקים לא מחוממים ,כולל שווקים שנמצאים במבנים סגורים (כנסיות וכו)- כלומר כל פטריות החימום מעל דלפקי האוכל-אסורות בהפעלה.

התאורה תופסק בשעות מוקדמות יותר מהמקובל (ושונה בכל עיר או מדינה אם סוגרים את הבסטה ב21.00 או 22.00 -לא ראיתי לאחר מכן).

לגבי בתי מלון- סיפור אחר-(ואני מכלילה גרמניה,שוויץ,אוסטריה, צרפת, איטליה למרות שיש קצת שונות בינהן)

חדרים -יהיו מחוממים עד 17 מעלות או 19 מעלות-הטמפרטורה המירבית המותרת.

שטחים ציבוריים -לא יחוממו או יוארו (מסדרונות ניחא, אבל לובי? מסעדה? לא יודעת מה הכוונה).

העובדה שהטיסות מלאות לברלין (או יעד אחר) לא מעידה כלום, חוץ מישראלים של "יהיה בסדר" או אפילו ללא מודעות בכלל למצב האנרגיה באירופה ובגרמניה בפרט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                          • MERAVSHELL

איזה כיף לקרא את כל מה שכתבת יונית.... בדצמבר שעבר ביטלתי בשניה האחרונה כמעט, ובבעסה גדולה, טיסה לברלין לשווקי הכריסטמס, בגלל ימי הבידוד עקב האומיקרון. מיד הזמנתי לדצמבר הקרוב ועכשיו לך תדע מה יהיה. אמנם צרות של עשירים אבל בכל זאת מבאס. אנחנו עכשיו בגרמניה ומחממים את הדירה למקסימום בגלל שקפוא בחוץ. כנראה בחורף כבר נצטרך להסתובב עם מעיל במלון...

• aljaje

MERAVSHELL אז גם שם הקבלן חיפף, מזל שאין הגבלה על גובה הטמפרטורה. תהנו בריין.

• משה 22
                                משה 22 נערך לאחרונה על ידי

עד כמה שאני יודע הבעיה בבניה באלפים היא הפוכה.

הבתים בנויים לשמור על בידוד מלא מקור - כפי שהרגשתי לא מעט פעמים שבחוץ קר מאוד אבל בבית החום נשמר גם ללא חימום, מהחום של היום ( בהנחה ומדובר בעונות הקי. והסתיו ).

לדוגמא יער שחור אוגוסט - בחוץ בשעות הקטנות הייתה טמפרטורה 5 מעלות ובבית היה חם כמו ביום עם לחות ואפילו שפתחנו חלונות כי לדאבוני בבית לא היה מזגן זה לא עזר לקור להיכנס.

שוויץ אוגוסט גרינדלוולד בלילה חם ולח במלון ופה המזל שיש מזגן.

ובמצב הפוף כשחם בחוץ אז גם חם יותר בבית בדגש לקיץ שאז זה הופך לזוועת עולם באירופה, היכן שאין מזגן.

אז לדעתי בחורף הבעייה תהיה שביום שוררות טמפרטורות נמוכות בחוץ ומלון לא יספוג חום שמש ובלילה הוא יתקרר עוד יותר כי לא יהיה חימום.

17 מעלות בחדר זה לא חם זה כמו בקיץ על מזגן מקסימום. כלומר יש לארוז הרבה "גטקעס" ללינה עם בקבוק מים חמים מתחת לשמיכה. כמו שסבתא שלי חיממה בשנות ה - 60 - 70.

• MERAVSHELL

כשטיילתי לפני 30 שנה ( נשמע המון אמאל'ה) בסקוטלנד בטיול אחרי הלימודים, היה קר איימים בספטמבר. בבד אנד ברקפסט נתנו לנו בקבוק חם לישון איתו כדבר מובן מאליו..זה באמת עזר... תרופות סבתא הכי טובות..

• traveller0036

אותי הפחידו תמיד שלא אעיז לנסוע לאלפים בחורף שקר שם נורא ושאנחנו כישראלים לא נסתדר, שצריך לשים מיליון שכבות וכו וכו. עד היום כבר נסענו כמה וכמה פעמים עם ובלי הילדים למינוס חמש עשרה מעלות בשוויץ בדצמבר-פברואר והיינו רוב היום בחוץ והיה מעולה ו״רק״ עם שלוש שכבות. אחכ אמרו לי לא לקנות כרטיסי טיסה בזמן הקורונה שזה זריקת כסף לפח ותודה לאל שקניתי הרבה כרטיסים ב200-400 שח ויצא חופשות מצויינות. לא מציין את זה כדי להצית ויכוח אלא רק לומר שחוכמת ההמונים לא תמיד עובדת.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • aljaje

travellet0036 זה רק אומר שלכל אדם יש העדפות שונות וסיבולת שונה לכל דבר, זה שהיה לך סבבה לא אומר שלאחר יהיה. העיקר שאתה נהנית.

• משה 22
                                        משה 22 @traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

@traveller0036

החוכמה בחוכמת ההמונים זה למצוא את אותו אחד שידליק את שלט האזהרה הנכון.

או שיביא את המודיעין הכי מהימן.

שחייה נגד הזרם בדרך כלל מובילה לטביעה , מי שהצליח לא לטבוע לא אומר שהוא שחיין טוב, פשוט היה לו מזל, ומתי שהוא המזל נגמר, "זה לא שאלה של אם אלא של מתי".

אנחנו אני מקווה לא מתכננים את הטיולים לפי המזל. או מה שיצא אני מרוצה.

ואם טסת לשוויץ ב 200 שקל אז באמת היה לך מזל. אני לא זוכר מחירים כאלו בסוויס או באל על או בחברות דומות.

אני שילמתי לפני כשנה בלופטהאנזה למינכן לפני עליית המחירים 500 יורו.

ולפני הקורונה שילמתי לסוייס כ 550 יורו לשוויץ. וזה לפני שדרוג מושבים.

• יונית
                                          יונית נערך לאחרונה על ידי

כמו תמיד--הדיון עבר מזמן מדאגה לקורונה או אירופה בחורף לקשקשת סרק. זוהי הודעה אחרונה בשרשור זה. המידע הועבר. רות-סוף.

• 1
                                          • 2
                                          • 2 / 2
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון