ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

WHW - שאלה על קונקשן בהית'רו

פורום אירופה
    אירופה
    11
    39
    476
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

כפי שכתבתי בפוסט קודם, אני מחממת מנועים לקראת טראק ה-WHW, ונערכת לשלב הראשון שהוא רכישת כרטיסי הטיסה.

נכון לרגע זה הטיסות הכי נוחות לסקוטלנד (אדינברו או גלזגו), הן מבחינת השעות והן מבחינת המחיר, הן של בריטיש איירווייז, עם קונקשן בהית'רו.

הבעיה: אורך הקונקשן בטיסות המוצעות כיום הוא שעה או שעה +10 דקות לשני היעדים (בהלוך), כאשר האופציה הבאה היא עם קונקשן ארוך מדי שכבר מסרבל מדי את המסע.

השאלה: האם קונקשן כזה הוא אפשרי ולא מסוכן מדי? נראה לי קצת מלחיץ, בזוכרי את התורים הארוכים עד אימה להחתמת הדרכון בהית'רו, ויחד עם זה, בהנתן שרוב הטיסות הן עם קונקשן כזה, הוא אמור להיות תקין, לא?

אשמח לעצת המנוסים.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

היי,

אני באופן אישי חושש מאוד מקונקשנים באשר הם, ובמיוחד כאלו קצרים. אם כרטיס הטיסה שלך מאפשר לך לרכוש אותם, הרי שזה אפשרי במקרים המיטביים. ובסופו של דבר מדובר על חשש מהסיכון או לא. אני דיי שונא סיכון ולכן לא לוקח קונקשנים קצרים משעתיים . בתקופת הקורונה , ועם השיבושים בשדות התעופה בעולם (והאנגלים בולטים בזה במיוחד) הייתי אף מגדיל את הזמן הזה.

יתר על כן, כדאי לחשוב מראש גם על סוגיית התיק. באם את חושבת להפקיד אותו בבטן המטוס, הרי שהסיכון גדל. שכן את יכולה להספיק אבל התיק שלך לא.

ואגב, אני לא כ"כ מצליח להבין איך אדינבורו רלוונטית כאן - שכן גם משם תצטרכי לקחת רכבת של שעה (נטו) להגיע לגלזגו ממנה הטרק מתחיל.

ולסיכום, אחזור שוב ואגיד שאני הייתי מעדיף להימנע מקונקשנים ככל האפשר, ולטוס למנצ'סטר בטיסה ישירה (כזו שאפשרה לי לעשות יום עבודה כמעט מלא עוד באותו יום) ולהתנייד ברכבת לגלזגו בבוקר שלאחר מכן. אופציה זו, גם מאפשרת לך להתחיל את הטרק עוד באותו יום (אם את משכימת קום) או לטייל בגלזגו באיזי ולהתחיל יום לאחר מכן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

כמנוסה בקונקשנים, חלקם בהית'רו, אני יכולה רק להגיד שלפעמים זה עבד ולפעמים לא. חשוב להשאיר מרווח בטחון ביעד, כלומר לא לתכנן לאותו יום מעבר נוסף.

• Roco M
            Roco M נערך לאחרונה על ידי

מה שצריך זה לשקול להסתכן לקחת את הקונקשיין, עם המרווח הקטן, בתנאי שלחברת עצמה או במקרה גרוע לחברה אחרת יש לפחות עוד טיסה או שתיים לאותו יעד באותו יום. ולוודא עם נציג החברה שהמעבר לטיסה הבאה בתור באותו וום הוא אוטומטי. כאן יש עוד שיקולים, של טיסה עם אותה חברת תעופה, שהנוהל הוא שגם המזוודות עוברות אוטומטית לטיסה הבאה ליעד, אלא אם נוסעים עם טרולי. אם הקונקשיין עם אותה חברה והכרטיס הוא אחד לא שתי טיסות דונות מזוודות בבטן המטוס עוברות בדכ אוטומטית. לכן צריך לשקול את כל האפשרויות, וגם מה עלות החלק השני בלי החברה בא אתם טסים למקרה שתרצו לצאת עצמאית עם חברה אחרת בתשלום נוסף במקרה הכי גרוע כמובן שבתנאי שיש טיסות ליעד החלק ההמשך באותו יום.

• משה 22
              משה 22 נערך לאחרונה על ידי

צמצום הסיכונים הוא שם המשחק ועד כמה חשוב או בעיית פספוס טיסת המשך ?

אני הייתי מפצל את הטיסות במקרה של קונקשן קצר.

נוחת בלונדון ולוקח לילה בעיר ונח ולמחרת בשלוותא עולה לטיסת המשך .

מה אני מרוויח ?

1. הגעה בזמן ליעד הסופי ללא חודשיים של לחץ וחרדות מיום הרכישה של הכרטיסים שאספיק / לא אספיק ?
              2. צמצום הסיכון שהמזוודה לא תגיע שהיא חיונית ביותר לטרק.
              3. לינה ומנוחה יום לפני .
              4. הגדלת מספר אפשרויות ההגעה ליעד היות ויש לי מרווח זמן מספיק
              משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • משה 22
                משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

כלל אצבע תמיד אומר - תוכנית טובה היא תוכנית שנותנת מענה לתקלות צפויות ו/או אפשריות.

וזה מניסיון של עשרות שנים בתכנון תוכניות ולא רק של טיולים!!!

אם בתוכנית שלך יש פערים אשר אינם מקבלים מענה מלא , אזי מראש דינה של תוכנית זו היא כישלון !!!

וזה גם ההבדל בין "תוכנית אפשרית לתוכנית נבחרת" בשפת העם.

• IO.
                  IO. נערך לאחרונה על ידי

אני לא בונה על קונקשן של שעה. אם זה עובד או לא - אני מניחה שיש סטטיסטיקה לזה. כמו שכתבו פה, כנראה שלפעמים כן. לפעמים. בעיני זה לא מספיק, ולו משום תחושת הספק והלחץ שזה יוצר אצלי.

דווקא מבחינת אדינבורו מול גלאזגו, אני לא לגמרי מסכימה עם imeshy. בעיני עוד שעה ברכבת, היא די זניחה. במיוחד אם מדובר ברכבת ישירה מאדינבורו לתחילת הטרק (היתה כזו לפחות שכשאני הלכתי את השביל). ברור שגלאזגו קרובה יותר, על זה אין ויכוח. פשוט, כמי שלא מתכננת טרק ברזולוציה של שעה, הנסיעה הנוספת זניחה בעיני והכל עניין של נוחות הלוז של כל המרכיבים. לזה מתווסת העובדה שאדינבורו פשוט מקסימה בעיני ואל גלזגו לא ממש התחברתי. כך שאם יש לי אחהצ לפני הטרק למשל לבלות היכנשהו, אעדיף את אדינבורו למרות שזה יגרום לי לשעה נוספת בדרכים.

בסופו של דבר, נראה לי שכם אני הייתי מעדיפה טיסה למנצ'סטר ורכבת על פני טיסה עם קונקשן לסקוטלנד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • traveller0036
                    traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

השאלה כמה משנה לך שנניח תגיעי ביום איחור? אם שתי הטיסות נקנו ככרטיס אחד הרי בריטיש תהיה אחראית למצוא לך טיסה חלופית ולינה אם צריך. יש שיגידו שזה אופציה ליום טיול בלונדון או סתם עיכוב ביום ויש כאלה שזה קריטי להם. לא הייתי בונה על סיכוי גבוה בשעה קונקשן. לשם דוגמא הזמנתי כרטיסים לאיסלנד והיה קונקשן שלוש שעות בוינה או 12 שעות. עשיתי חישוב שאם יהיה שעה איחור בהמראה לא בטוח שאספיק לטיסת ההמשך או שאצטרך להיות ממש בלחץ. לי קריטי להגיע באותו היום לאיסלנד ולכן בחרתי ב 12 שעות קונקשן. מקסימום מטיילים קצת בוינה ומגיעים בערב.

• יונה וקשת
                      יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על המענה המהיר והמפורט – העליתם לי הרבה נקודות למחשבה.

ראשית כל, שכנעתם אותי סופית שקונקשן של שעה זה לא יהיה. גם אם אפול בצד הטוב של הסטטיסטיקה – המתח הנפשי לא מצדיק את זה. טראוולר - מכיוון שמדובר בטראק עם מקומות לינה שיוזמנו מראש, מאוד קריטי לי לא לפספס יום (אפשר אמנם לדלג עם תחב"צ ישר ליום השני של הטראק, אבל ממש לא בא לי שזה יקרה).

בנוגע לשאלת מנצ'סטר + רכבת או טיסה לגלזגו או אדינברו (שאלה נפרדת) עם קונקשן: יש יתרונות וחסרונות לשתי האופציות, אבל כרגע הנטיה שלי היא יותר לטיסה עם קונקשן (סביר), מכיוון שנסיעה ברכבת של 3.5 שעות אחרי טיסה של 5 שעות נראה לי מתישה מדי. עוד לא פסלתי את האופציה הזאת לגמרי, היא רק פחות מועדפת עלי.

משהו אחד כבר החלטתי: אם וככל שתהיה טיסה עם קונקשן, זה יהיה קונקשן "פנימי" של אותה חברה ולא הרכבה עצמית של טיסות לואוקוסט (ראיתי אופציות עם וויזאיר ואיזיג'ט), למרות שזה יכול להוזיל. יש גבול להרפתקנות שלי גם כאן.

לגבי הצעתו של משה לעשות קונקשן אוברנייט בלונדון – זו גם אופציה שבדקתי, ולא רק בלונדון – אם נפתחים לאופציה הזאת אפשר לעשות משהו דומה בכל אחת ממגוון ערים – ברלין, אמסטרדם, מינכן ועוד, וכך להרוויח עוד ערב בבירה אירופאית נחמדה כלשהי, אבל מכיוון שהטראק עצמו מספיק ארוך, לא בא לי (אולי גם לא אפשרי מבחינת העבודה שלי ושל האיש) להעמיס על הטיול הזה עוד ימים, שהם גם לא ממש קשורים לטיול ומוסיפים לו עלויות (לינה, העברות ועוד).

במילים אחרות – אני מעדיפה להגיע ליעד הכי מהר שאפשר (בשני הכיוונים), וזה כשלעצמו גם מוריד נקודות מאופציית מנצ'סטר (שמחייבת לינה שם, כי הטיסות מישראל נוחתות באמצע הלילה).

לשאלת גלזגו או אדינברו – כאן אני לגמרי בדעה של ענבר. ממה שקראתי אכן ניתן להגיע ישירות מאדינברו לתחילת הטראק במילגיי, לא זוכרת אם ברכבת או אוטובוס (או גם וגם). בכל מקרה מדובר בנסיעה של כשעה (ולא אנחנו נוהגים...), אז זה זניח, ושמעתי מעוד אנשים בנוסף לענבר שאדינברו יותר נחמדה מגלזגו להעברת לילה או מחצית היום. אפשר כמובן לקנות טיסת הלוך לגלזגו וחזור מאדינברו, לרוב זה יוצא יותר יקר אבל ייבדק.

בינתיים אני אמשיך לחכות, כי אני רואה שחברות התעופה התחילו רק "להתעורר" לטיסות הקיץ, ונוספות עוד אופציות מדי יום, אז אנסה לכוון לקונקשן של 3-4 בחברה כלשהי, למען השקט הנפשי.

תודה לכולם וחג שמח!🌸

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • imeshy2
                        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אולי חשבת על זה, אבל מרגיש שצריך להזכיר - טיסה למנצ'סטר יכולה (אולי) להיות יום אחד "קודם" לתוכנית שלך, שכן היא יוצאת בערב ומאפשרת לא לקחת יום חופש נוסף. כך שאמנם מדובר על overnight במנ'צסטר אבל הוא בעצם לא בא על חשבון שום דבר בטיול שלך, ובעצם מאפשר לך לטייל במנצ'סטר באותו יום (כחלופה פחות מוצלחת לאדינברו)

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • יונה וקשת
                          יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 הנחיתה במנצ'סטר היא ב-1 או 2 בלילה (תלוי ביום), כך שאם ננחת שם, סביר להניח שנרצה למחרת בבוקר (שזה בעצם אותו בוקר...) כבר לצאת לגלזגו, ובאותו יום כבר לא נצא לטראק כי זאת נסיעה ברכבת של למעלה משלוש שעות, אחרי לילה קצרצר במיוחד אחרי טיסה מעייפת כשלעצמה.

אז נכון שביום הטיסה עוד נוכל לעבוד (חצי יום במונחים של בעלי כי הוא עובד עד מאוחר בערב), אבל מחכה לנו יממה קשוחה ולא ממש מהנה, עם דפיציט חמור בשעות שינה.

לעומת זאת, יום של טיסות בשעות סבירות עם קונקשן של 3 שעות +/- בעיר אירופאית כלשהי, שבערבו נבלה באדינברו ולמחרת בבוקר ניסע שעה לגלזגו ונתחיל בטראק - נשמע לי יותר הגיוני.

• imeshy2
                            imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

אתן דוגמא מוחשית יותר עם ימים, כי נראה לי שלא הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך

באופציה שלך: (דוגמא) - טסים עם קונקשן ביום שלישי (למשל), ומגיעים עם קונקשן לאדינבורו ביום שלישי. מתחילים את המסלול ביום רביעי בבוקר

באופציה שלי (דוגמא) - טסים ישירות למנצ'סטר יום קודם לתוכנית, כלומר ביום שני בערב , ישנים במנצ'סטר עד איזו שעה שרוצים, מטיילם במנצ'סטר ונוסעים מתי שרוצים לגלזגו. מתחילים את המסלול ביום רביעי בבוקר

מבחינת ימי חופש - זהה

מבחינת יום התחלת המסלול - זהה

מבחינת שעות שינה - לא רואה בעיה (משום שיום שלישי הוא יום "באפר" ולא לחוצים בו)

היתרון - פחות קונקשן, יום באפר לכל תקלה שלא תהיה (דחיית טיסה, שביתת רכבות וכו')

חיסרון - משלמים על עוד לילה אחד במנצ'סטר.

מקווה שכעת הצלחתי להמחיש 🙂

(ואגב, אם אדינבורו מהווה שיקול כלשהוא ואתם מעוניינים לבקר בה, ובצדק, אזי היא עדיפה לטעמי גם על מנצ'סטר עצמה)

אגב, בטיול שלי, לקחתי את הרכבת לאיזור האגמים אולם ירדתי ממנה כדי לטייל באתרים שבדרך (במקרה שלי - Levens Hall)

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • יונה וקשת
                              יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 זאת בהחלט אופציה, הבנתי את כוונתך קודם, ואני לא פוסלת כלום על הסף, היא פשוט נראית לי קצת פחות סימפטית ונוחה עבורנו, מהסיבות הבאות:

1. יום שני בעלי כן מפסיד חצי יום עבודה
                              2. מנצ'סטר פחות מעניינת מאדינברו
                              3. נסיעה ברכבת של שלוש וחצי שעות מעייפת ומשעממת, טיסת קונקשן קצרה עדיפה
                              4. הנסיעות באופציה הזאת "נמרחות" בין שתי יממות, ומשבשות שעות שינה. אישית אני מעדיפה, לפי הדוגמא שנתת, שיום שני יהיה יום רגיל ומלא בישראל, ביום שלישי קמים בבוקר ויוצאים ל"מסע" בן כ-9 שעות (בין המראה בת"א לנחיתה באדינברו) שמסתיים באותו יום אחה"צ ומותיר לנו זמן לצאת לארוחת ערב נחמדה באדינברו, להתארגן בנחת במלון וללכת לישון בשעה הרגילה שלנו.

תודה על התובנות והדיון, אני נתרמת ממנו!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • Roco M

למרות שמרבית התגובות בצדק לא תומכות בקונקשין של שעה פלוס, וכמובן שאם כל הטיול מתוכנן עם לינות מרגע ההגעה,כבר ביעד הסופי, זה רק הגיוני לקחת מרווח גדול יותר, אלא אם כמו שציינתי יש טיסות המשך ליעד הסופי באותה חברה באותו יום ומובטחת הגעה ליעד הסופי בטיסה הבאה באופן אוטומטי, ניתקלתי בזה בצורה טובה, ב2 חברות שממש בנויות על טיסות המשך כחלק מהעסק שלהם, איגיאן היוונית ובריטיש הבריטית. לא הייתי מהסס לקחת בבריטיש ללונדון והמשך כשיש עוד טיסת המשך לפחות אחת ליד, מאוחר יותר. באיגיאן הייתי עד לכך שהבקרים במעברי היציאיה מנתבים אנשים לטרנספר קונקשנים בינלאומי וגם שממש בודקים שנוסעים יגיעו לדלת המטוס בקונקשיין במהירות שהם מצוידים בפריטהם כאשר הטיסה שלהם התארחה להגיע לאתונה, זה הדהים אותי ממש. מדובר על טיסות בכרטיס אחד.שמטיל אחריות מלאה על החברה. בבריטיש במצב כזה לא הייתי מהסס בתנאים שציינתי. אבל העלו כאן אופציה נוספת, וזה באמת לא רע למי קץשרוצה לטוס ברוגע ולא במתח גבוה, לטוס בשעה נוחה ביום בבוקר למשל ללונדון, להשאר לילה ולטוס למחרת אחהצ ליעד שהיה מיועד שהיה לקונקשיין 2 כרטיסים נפרדים על כל היתרונות שבכך. כולל איפוס בעית זמן ההגעה ליעד הסופי המיועד בקונקשין ביום שלמחרת.ולהמנע מטיסת קונקשיין בכרטיס 1. ישנה אפשרות נוספת אם בכל זאת רוצים להגיע ליעד הסופי באותו יום. למשל טיסה ללונדון בבוקר, הגעה בסביבות שעת בוקר מאוחרת כי 5 שעות טיסה מקוזזות באזורי הזמן לפחות מ5 שעות. להשאיר מזוודות בהיתרו, לצאת ברכבת מהירה לחצי יום נהדר בלונדון, ולחזור קונקשיין המאוחר שבחרתם מראש זה בהחלט דבר שמוריד מתח משאיר מרווח בטחון מאפשר טיול בלונדון בקטנה, ובמידה ויש איחור בטיסה הראשונה להיתרו, פשוט מוותרים על חצי יום בלונדון במרווח. הערצ אגב, מי שטס ליעדי קונקשין בבריטניה כמו גלזגאו למשל בבריטיש מישראל, המחיר לכרטיס, נמוך יותר מאשר מחיר הטיסה ללונדון בלבד. כך גם בד"כ באיגיאן היוונית ליעדים מסוימים.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • יונה וקשת
                                  יונה וקשת @Roco M נערך לאחרונה על ידי

@roco-m תודה רוקו, נבחן גם את זה.

ראיתי עכשיו באתר של לופטהנזה אופציות מעניינות לטיסות (עם Brussles Airlines) שיש להן קונקשן של 3-5 שעות בבריסל, במחיר של כ-400$ לכרטיס עם מזוודה של 23 קילו ותנאי שינוי גמישים! אז אני אופטימית (יש עוד חברות לגאסי אירופאיות שאולי יצאו עם הצעות כאלה), ועדיין במעקב.

• Roco M

הערה נוספת, אם לקוחים טיסה עם קונקשיין בבריטניה, לדעתי תמיד עדיף שהלג הראשון, יהיה נחיתה במדינת היעד עצמה, ולא במדינה אחרת, אלא אם יש מה לעשות ספציפית במרווח המתנה באותה מדינה. לכן ליעד בתוך בריטניה עדיף לטוס ללונדון בלג הראשון.

• Roco M

כפי טציינתי טיסות בריטיש עם קונקשיין בתוך בריטניה מקבלות מחיר נמוך יותר מטיסה ללונדון עצמה, והמחירים בדרך כלל מופיעים בתוך האתר של בריטיש ולא במנועים החיפוש, למשל ציינתי, למשל לגלגאו דרך קונקשיין בלונדון הטיסה זולה מהמחיר לטיסה רק ללונדון באותה טיסה עצמה ללונדון!!! זה לא עולה תמיד במנועי החיפוש הגדולים הכללים, עולות חברות אירופאיות אחרות כמו לופטהנזה וכו' , לכן כדאי לחפש באתר של בריטיש הרשמי.

• יונה וקשת
                                        יונה וקשת @Roco M נערך לאחרונה על ידי

@roco-m תודה על הטיפ. אני אכן מחפשת תמיד באתרי החברות עצמן. בסקייסקאנר אני משתמשת בעיקר כדי לקבל רעיונות לחיבורים ואיפה לחפש, לראות מי טס ליעד שלי, אבל ברור לי שהוא רחוק מלכסות את כל האופציות.

שאלה: מדוע כתבת שעדיף שהלג הראשון יהיה במדינת היעד הסופי? כי כרגע הטיסות הטובות יותר נמצאות באתר של לופטהנזה, עם קונקשן בבריסל או פרנקפורט.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • karnielr
                                          karnielr @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

כדי לראות רעיונות ממש יצירתיים עד מופרכים לטיסות אפשר להשתמש גם ב-Kiwi . בכללי גוגל פלייטס עדיף לדעתי על סקייסקנר.

• Roco M

הכלל פשוט, חיפוש במנועי חיפוש אינו מראה בפועל מה בעצם העלות האמיתית של הטיסה, האתר הטוב בהצגת המידע הוא momondo, עדין האופציות הזולות מוצגות, אבל שנכנסים להצעה, יש חברות תווך -סוכן רשתי,שמציגות אותו, וכמעט תמיד במעבר אליהן, זה יקר יותר, זה שלב שלכדו אותך,) בדרך כלל, אם מופיעה הטיסה בליסט , דרך מי אתה בוחר לרכוש, החברת תעופה יקרה יותר, האתר היחיד שהוא ישראלי ברשימה ואמין בעיני וזו דעתי מניסיון אישי, זה גוליבר, והמעבר אליו טוב, בעיקר בעיסקאות הלוך חזור, הערה, בעת האחרונה הכינסו קישורים בעצמם בהצעותלkiwi, ), היית כעקרון רוכש בחברת תעופה עצמה, ולא במווך ממתווך. סכום: לבדוק בmomondo להגיע לקישור המעבר ואם מופיעה חברת התעופה להכנס אליה בלינק, ואחר כך להיכנס מהאתר הרשמי לחוד. כיום רכישה באתר חברת התעופה הוא מוחלט וסופי, מקבלים את את הכרטיס מיד.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון