ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול שבועיים נטו במקסיקו

פורום מרכז אמריקה
    איסלה מוחרס מקסיקו סן קריסטובל פלאיה דל כרמן תכנון טיול
    3
    3
    1632
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Monk71
      Monk71 נערך לאחרונה על ידי

שלום, חזרתי לפני כשבועיים ואני מצרף כאן מידע על מסלול טיול של שבועיים נטו במקסיקו. הטיול משלב את החופים באיזור פלאיה, קנקון ואיסלה מוחרס ובאמצע ביקור בעיירה הספרדית סן קריסטובל ובאטרקציות שסביבה.

יום 1 טיסה לקנקון (יום חמישי בלילה)

יום 2 הגעה לפלאיה דל קרמן

יום 3 פלאיה – שיטוט בעיר, בטן גב על החוף והזמנת טיולים

יום 4 פלאיה – טיול יום ל "3 סנוטות". התחלה טובה 😊

יום 5 פלאיה – טיול יום RIO SECRETO (נהר תת קרקעי, מערות נטיפים תת מימיות) כולל גלישה בחבל, רכיבה על אפניים והדרכה אורקולית. יום ממש כיפי לאוהבי הרפתקאות.

יום 6 פלאיה – טיול יום לצ'יצן איצה + סנוטת IK KIL. הסנוטה מדהימה! הטיול כולו קצת ארוך..

יום 7 פלאיה – חצי יום - נסיעה קצרה לחוף אקומל ושנירקול עם צבי ים והפתעות אחרות (טריגונים וברקודה). חזרה למלון והתארגנות מהירה לטיסת פנים מקנקון לסן קריסטובל. הטיסה זולה (כ 50 דולר לכיוון).

יום 8 – סן קריסטובל – שיטוט בעיר, בשוק המקומי והזמנת טיולים.

יום 9 סן קריסטובל – טיול יום לקניון דל סומידרו

יום 10 סן קריסטובל – טיול יום למערת התוכים או יום מנוחה.

יום 11 סן קריסטובל – טיול יום למפלי אל צ'יפלון.

יום 12 סן קריסטובל – חצי יום טיול לכפרים. התארגנות וטיסה חזרה לקנקון.

יום 13 קנקון – שיטוט לאורך החוף והזמנת כרטיס למסיבה בקוקובונגו.

יום 14 מעבורת מקנקון לאיסלה מוחרס.

יום 15איסלה מוחרס בטן גב / טיול אופניים עצמאי (או רכב גולף) לשנירקול בחוף גאראפון + פונטה סור (נקודת מפגש האוקיינוסים)

יום 16 מעבורת לקנקון + טיסה לארץ והגעה ביום המחרת.

הערות:

אנחנו אוהבים אקשן ופחות רביצה על החוף ולכן יש במסלול אטרקציות רבות. יחד עם זאת הקצב לא היה מהיר מדי ואיפשר מעבר נוח ומנוחה קלה להתאוששות.

את הטיולים בפלאיה הזמנו דרך סוכן נחמד ואמין בשם אנריקה שעובד בסוכנות ברחוב הראשי. הוא מתקשר נהדר דרך וואטסאפ 52-1984-1858228 +

את RIO SECRETO כדאי לעשות אחרי "3 הסנוטות" מכיוון שהוא באמת מרשים.

טיול היום לצ'יצ'ן איצה ארוך אבל הביקור בסנוטה IK KIL ממש שווה.

טיסות הפנים זולות בהזמנה של כחודש מראש (כ 50 דולר לכיוון).

בסן קריסטובל ניתן להזמין טיולים דרך בית חב"ד – אנשים נחמדים מאד – שווה ביקור. או דרך קאזה יגיל ששמעתי עליו רק דברים טובים. אני הזמנתי דרך סוכנות OTISA המקומית. למעט הטיול לכפרים שכלל מדריך דובר אנגלית, שאר הטיולים ללא מדריך אבל היות ומדובר בטיולי טבע אז לא הרגשתי שחסר. גם יגיל וגם חב"ד מוצאים טיולים עם לינה בשטח. אני ויתרתי אבל שמעתי שמוצלח.

מועדון הקוקו בונגו – מסיבה מעולה! יש גם בפלאיה וגם בקנקון. הייתי בשניהם ונהנתי במידה שווה. בקנקון המקום קצת גדול יותר. בסופי שבוע עמוס מאוד.

מעבורת מקנקון לאיסלה יש 24 שעות, כל חצי שעה, כך שלא חייבים לישון בקנקון ןאפשר לבוא למסיבה בקוקו בונגו ישר מאיסלה ולחזור מאוחר בלילה.

מלונות

כאמור, רצינו לבקר בכמה שיותר אטרקציות ופחות להיתפנק במלון, ולכן העקרונות המנחים בבחירת המלונות היו: מיקום מרכזי, ניקון ומחיר סביר.

אני מניח שמי שמטיילים בירח דבש ומתכננים לשהות חלק ניכר מהיום במתחם המלון, יעדיפו מלונות מפנקים יותר, מצד שני, מטיילים אחרי צבא עם תקציב מוגבל יעדיפו מקומות בסיסיים יותר.

בכל המלונות החדרים היו נקיים, במיקום מצויין, מרווחים, עם מזגן, כספת, ועם שתי מיטות גדולות נפרדות.

המלונות היו מוצלחים והתאימו בדיוק למטרה.

פלאיה דל קרמן – מלון הולידיי אין אקספרס – מלון חדש, צוות נחמד, מיקום נהדר, 3 דקות הליכה מהחוף, 2 דקות מהרחוב המרכזי, 2 דקות מהמועדונים, 5 דקות הליכה מהתחנה המרכזית, בקרבת חנויות נוחות.ארוחת בוקר טובה.

סן קריסטובל – מלון גרנד מריה – עיצוב רטרו, חמים, צוות נחמד, מיקום מצוין, 3 דקות הליכה ממרכז העיר, סוכנויות טיולים, מסעדות ובתי קפה. ארוחת בוקר טובה.

סן קריסטובל – מלון Docecuartos – דומה למלון גרנד מריה אבל קטן יותר, וללא ארוחת בוקר.

קנקון – מלון רמדה – ניתן לישון באיזור מרכז העיר ליד התחנה המרכזית ADO, או באיזור המלונות והמועדונים שעל החוף. אנחנו ישנו ברמדה שבמרכז העיר. המלון היה טוב, הוא ממוקם 5 דקות הליכה מהתחנה המרכזית שממנה יוצאים אוטובוסים לחוף הים, למועדונים, לשדה התעופה  ולמעבורת לאיסלה מוחרס. אוטובוס לחופים ולקוקו בונגו לוקח כ 20 דקות ועובר בתדירות גבוהה. בדיעבד,הייתי שוקל ללון באיזור בתי המלון שעל החוף או לוותר בכלל על לינה בקנקון, ללון באיסלה ולקחת מעבורת משם לפי הצורך (המעבורת עובדת 24/7 כל חצי שעה עגולה).

איסלה מוחרס – מלון Bucaneros – מלון משפחתי קטן על הרחוב המרכזי. מיקום נהדר, שקט, נקי ובמחיר סביר. חיסרון: אין מעלית (לא הפריע לי שהחדר היה בקומה 3).

מסעדות

יש הרבה טובות.

בסן קריסטובל – נסו שוקו חם על בסיס חלב שקדים ב Al Grano Cafe שבמרכז העיר, וגם סנדביץ' 3 גבינות שבסטארבקס השכן.

באיסלה, אם אתם בעניין של סטייק פילה אז לכו למסעדת ASIA CARIBE שברחוב הראשי.

karnielr גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • karnielr
        karnielr @Monk71 נערך לאחרונה על ידי

@Monk71

תודה, סיכום מעניין ושימושי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @Monk71 נערך לאחרונה על ידי

@Monk71

תודה על הסיכום המפורט. בטוח יועיל לאחרים!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון