מילאנו-ונציה
-
אנחנו נוחתים בבוקר במילאנו ובהתחלה חשבנו לבלות שם יום שלם ולנסוע למחרת לונציה ברכבת, אבל לאחר בדיקה ראיתי שרכבות יש החל מ12 וחבל לי לבזבז את כל היום כי נגיעה לונציה רק ב3. האם כידי לנסוע כבר בערב לונציה או שזה יותר מדי נסיעות ליום אחד -
מילאנו-ונציהבנוסף האם יש מקום לשמירת חפצים שאם נחליט לנסוע ישר לונציה לא ניסתובב אם התיקים כל היום -
מילאנו-ונציהעוד לא ביקרתי במילנו אלא רק עברתי בה כמה פעמים מ- ו-ל ערים אחרות.
הייתי בוונציה פעם ראשונה בחודש שעבר למשך 5 ימים ואני חושבת שכמה שיותר זמן שאת יכולה לבלות בה, תרוויחי. אני אכן עשיתי את הדרך הזאת, טיסה למילנו, אוטובוס משדה התעופה לתחנת הרכבת, ומייד אחר כך רכבת מהירה לוונציה, הנסיעה ארכה שעתיים וחצי. זה היה אכן קשה בעיקר מפני שהרגשתי מאוד לא טוב כבר מאותו הבוקר. בתנאים רגילים זה לא נורא, אני חושבת. והרגשתי השתפרה פלאים ברגע שהצבתי את כף רגלי בוונציה, למרות העייפות. קסם.
אני מניחה שיש מקום לשמור בו חפצים. התחנה גדולה מאוד. רכבות יש רק מ-12? קשה לי להאמין. על איזה יום מדובר? אם אני מסתכלת באתר הרכבת על הלו"ז של מחר, למשל, ומכניסה את השעה הרצויה 7:00 והלאה, יש רכבות החל מאותה השעה בתדירות של בערך כל חצי שעה-שעה. לפעמים יש גם רכבות במרווחים של 10 דקות זו מזו. בידקי את התאריך שלך.
http://www.ferroviedellostato.it/homepage_en.html
-
מילאנו-ונציהקודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. בנוגע לשעב של הרכבת באמת ניכנסתי אכשיו שוב וראיתי שיש כל היום, נאוד מוזר אני אפילו צילמתי את המסך אתמול והיה רק מ12. אך מכניסים את השעה הרצויה כדי שאני לא העבור על כל הרכבות?
ואכשיו חוזרים להשאלה האם עדין שווה לישון במילאנו ולנסוע למחרת או לנסוע בערב?
-
מילאנו-ונציהאם אתם מתכוונים לטייל גם במילאנו אז ברור שהנסיעה צריכה להיות מכוונת לערב או למחרת בבוקר. הכל שאלה של מחיר הלינה.תערכו השוואה היכן זול יותר ללון וכך תקבלו החלטה האם לצאת עוד באותו ערב או מוקדם על הבוקר. אנחנו הפקדנו את המזוודות בתחנת הרכבת של מילנו ולקראת אחה"צ נסענו ל- Mestre שזו עיר קרובה מאד לונציה. שם לנו קרוב מאד לתחנת הרכבת. ממש ליד התחנה יש קו אוטובוס שפעל עד חצות ומגיע עד ונציה. נוח מאד ומהיר מאד.
נסיעה טובה -
מילאנו-ונציהתראי, כמי שלא לנה במילנו אלא רק בוונציה (אבל אני כן מתכוונת לתת לעיר הזאת צ'אנס בעתיד, יש שם מוזיאונים שמעניינים אותי), אני לא יכולה לומר לך. ודאי שאם את רוצה לראות את מילנו אז כדאי להישאר בה למשך היום, יקח זמן למצוא את הידיים והרגליים שם, זו עיר ענקית. אז הכל שאלה של הרצון שלך היכן בדיוק לבקר.
אני לא ממליצה ללון מחוץ לוונציה, אולי תחסכו משהו על הלינה אבל שכרכם יצא בהפסדכם, יש משהו מאוד מיוחד בלינה בעיר עצמה, זה חלק מהחוויה ולדעתי שווה לשם יותר כדי ללון בוונציה, יש רק עיר אחת כזו בכל העולם (ולי התחושה שם היתה כמו לשהות בכפר, כנראה בגלל שאין מכוניות). באיזה חודש אתם נוסעים?
באתר הרכבת את מכניסה את השעה שלך בצד הימני, המשבצת מופיע לצד התאריך. ואז האתר נותן לך את האפשרויות החל מאותה שעה שאת מכניסה.
http://www.ferroviedellostato.it/homepage_en.html -
מילאנו-ונציהאנחנו נוסעים בתחילת חודש הבאה. ואכשיו נפל לי האסימון למה אתמול זה נתן תוצאות של אחרי 12 -
נכון. אם את נכנסת ב-11, למשל, ולא משנה את השעהאז הוא נותן לך את כל הרכבות לשעה 11 והלאה. כנ"ל לגבי 6 בערב וכו'. -
נכון. אם את נכנסת ב-11, למשל, ולא משנה את השעהתודה רבה, אנחנו מגיעים למילאנו ב9 בבוקר ומה שנעשה זה כנראה להשאיר את התיקים בתחנת רכבת, מישהו יודע כמה זה עולה?
וניסתובב עד 5 וניסע לונציה.
אך אנחנו מבררים שהמלון שאנחנו מזמינים יחכה לנו? -
נכון. אם את נכנסת ב-11, למשל, ולא משנה את השעהתודיעי למלון על late arrival ואז הם יודעים מראש שאתם תקבלו את החדר מאוחר. אם שילמת מראש/נתת פרטי כרטיס אשראי הם מחויבים לשמור לך על החדר גם אם את מגיעה מאוחר וגם אם את לא מגיעה כיון שאת הכסף הם גובים בכל מקרה. -
מילאנו-ונציהאין מה לעשות במילנו, היינו שם פעמיים ובשתי הפעמים התאכזבנו קשות.
מלבד הדומו ובסמוך אליו קניון איזבלה אימנואלה (או משהו כזה) שלא ניתן להכנס לשם בגלל גובה המחירים. פשוט אין מה לעשות שם.
קחו את זה בחשבון. -
מילאנו-ונציההבנו שאין שם יותר מדי מה לעשות ובגלל זה ניסע כבר באותו יום לונציה -
מילאנו-ונציהלא יצא לנו להיות הרבה במילנו...גם לנו בתחילת הטיול אמרו,שטיול בעיר מיותר.לא יודעת האם יש למלא בעיר מסלולים לכמה ימים,אבל בהחלט לא הייתי מותרת אליה בכלות.אזור הדומו,הכיכר וכל מה שמסביב,הארמון(המזרקה לא תמיד פועלת)חלונות הראווה היפים והבתים המקושטים במרפסות המדהימות...בהחלט כדאי להיסתובב כמה שעות.ונציה?היא ונציה,יהיו כאלה שנפלו שבי אחריה והיו (כמו בעלי למשל) שחוץ מכיכר המרכזית,לא מצאו בעה עניין גדול.היא פשוט כמעט תמיד מלאה בתיירים,נראת כשוק אחד גדול לעבודות זכוכית,מסכות ו..צעיפים הרבים,שלא לדבר על עובדים קושיים זרים ותיקים מזוייפים.שלא תביני לא נכון,אהבתי את ונציה,רק לא מסכימה עם נחרצותלגבי מילנו.
בילוי נעים,
אמה -
מילאנו-ונציההאם הדומו במילנו קרוב לתחנת הרכבת המרכזית?איך ניתן להגיע אליו? -
ונציה התיירותית היא כיכר סן מרקו והריאלטובכיכר סן מרקו הבזיליקה והפלאצו דוקאלה הם אתרי חובה בעיני, לפחות הבזיליקה היא מן הסתם אתר שאחזור אליו שוב ושוב. וגם לפלאצו אחזור. הריאלטו הוא גם תיירותי אבל גם מקומי, הדוכנים והסמטאות של השוק. הדוכנים לממכר צעיפים ותיקים נמצאים במוקדי התיירות.
מחוץ להם הרבה פחות צפוף ורועש, יש תיירים אבל לא רבים. אני חושבת שמעבר לכיכר סן מרקו יש אוצרות רבים, כנסיות שונות זו מזו, מוזיאונים מגוונים, וגם סתם לשוטט בסמטאות האינסופיות זה פשוט נפלא. אבל צריך להקדיש לזה זמן וסבלנות וגם להיות מישהו/י שהדברים הללו מעניינים אותו/ה. -
ונציה התיירותית היא כיכר סן מרקו והריאלטותודה-איך מגיעים לדומו מתחנת הרכבת- מרחק הליכה ברגל? -
כדאי שתצטיידי במפה כלשהיכמו זאת שיש באתר התיירות של העיר, למשל:
http://www.visitamilano.it/turismo_en/imap/index.html
אני מבינה שהדואומו הוא במרחק כמה תחנות מטרו מדרום לתחנת הרכבת הגדולה.
http://goitaly.about.com/od/milanitalytravel/l/bl_milan-tran sportation-map.htm -
כדאי שתצטיידי במפה כלשהילהגיד על מילאנו שאין מה לעשות שם? נו טוב...
מן התחנה המרכזית של מילנו עד לדואמו זה חמש תחנות מטרו, בקו הירוק אם אני לא טועה. יש שילוט ברור בתחנה המרכזית. עניין של דקות.
אני רוצה הלהמליץ לכם על אטרקציה נהדרת: לאחר הביקור בתוך הדומו (אחת היפות, הגדולות והמרשימות שבקתדרלות הגותיות, ובוודאי הייחודית שבהן מבחינת העושר האומנותי), תעלו לסיור על הגג של הקתדרלה.
יש מעלית שלוקחת אתכם לשם, ואפשר לטייל עליו, לראות כמובן את כל העיר, ולראות מקרוב את הצריחים המיוחדים שנתנו לו את הפרסום העולמי. חוויה אמיתית.
-
מילאנו-ונציהכמה עולה נסיעה ממסטר לונציה?
ולאן מגיע הרכבת ממליאנו -
מילאנו-ונציהMestre has an excellent bus system, and a modern ticketing system that is very intelligent (except it malfunctions when you try to use group tickets). You can buy the electronic tickets at most Tabac shops, and they cost about one euro and last about 60-75 minutes. Just buy as many tickets as you need, they all go on the same card, then flash the card over the yellow validation machine on the bus when you get on.
The most useful bus numbers are 2 and 7, which both go to Venice S.C. train station.