החלפת מטבע
-
היי. הבנתי שעדיף לקחת יורו להמרה בבלגרד. עם זאת, יש לי דולרים. האם קל להחליף דולרים והאם השער שמקבלים טוב? או שעדיף לרכוש יורו בארץ ולקחת. תוך ידיעה שהדולרים יוותרו לתקופה ארוכה ללא שימוש. תודה
-
באירופה לרוב שער האירו טוב יותר יחסית לשערי המטבעות בעולם, אבל ההבדל מתבטא בסנט אחד, אולי שניים במקרה קיצוני.אם יש לך דולרים, יעלה יותר להמיר אותם לאירו בארץ מאשר ה”הפסד” שם.
-
תלוי על איזה סכום בדולרים את מדברת ותקופת הזמן שיוותרו ללא שימוש.
כי המשמעות של שמירת דולרים ללא שימוש היא השקעה בדולר, שהיא השקעה ספקולטיבית.
אם הייתי תקוע עם סכום דולרים במזומן גדול יחסית, נניח 2000-3000$ הייתי משתמש בהם לנסיעה הזו.
אם מדובר בסכומים קטנים יותר לו אני הייתי במקומך הייתי משתמש בכרטיס אשראי בעיקר להוצאות גדולות כמו לינה. הכי זול נוח ובטוח ולהוצאות קטנות ולמקומות שלא יקבלו כרטיסי אשראי הייתי מחליף סכום קטן של דולר (שכבר יש לך) למטבע המקומי.
-
יש כאן שני נושאים שונים: הראשון, בכמה נסחר המטבע המקומי מול היורו והדולר. מכאן נגזר שער ההמרה. הדבר השני קשור לצ’יינג’ עצמו, מה שער ההמרה שלו והאם גובה עמלה.כאן צריך לברר איזה צ’יינג’ים נותנים שער הוגן ולא גובים עמלה. בכל מצב תמורת יורו תקבלי יותר מטבע מקומי מאשר דולר למרות שלא מדובר בפערים משמעותיים. בשורה התחתונה, אם יש לך מספיק דולרים לנסיעה אין מה לקנות יורו.