I amsterdam
-
I amsterdamאנחנו נכנסים לסימטאות, האיש אומר שאי שם בסביבה נמצא הילד המשתין. בדרך אליו - חלונות הראווה יפים כל כך.
-
I amsterdam
-
I amsterdam
-
I amsterdam
-
I amsterdamאנחנו מגיעים לילד המשתין. הוא לא גדל ב- 12 שנים שלא ראינו אותו ונשאר מאכזב כרגיל. כרגיל מוקף בתיירים שנדהמים לגלות ש"זה כל הסיפור?", מצלמים, זורקים בדיחות גסות לאוויר, בקיצור שום דבר לא משתנה בבלגיה. וזה סוד הקסם שלה בעיניי. היא נשארת שבעה, ישנונית, ויפה עד כאב. כמו היפייפיה הנרדמת. אולי בקיץ בזכות הנשיקות שלי היא תתעורר קצת. ואם לא, לא נורא. אוהב אותה גם ככה.
-
I amsterdamהי אלונה,
יש לי המון חומר להשלים כאן
הספקתי לעבור על התמונות המקסימות
חלקן חסרות התקדים בפורום זה...
שומרת לי את אמסטרדם שלך לקריאה בקרוב
נטע
-
I amsterdamגשם טורדני וחזק יורד עלינו. אבל ליד הילד מוכרים וופל בלגי והוא האטרקציה המרכזית בפינה הזאת של בריסל. ברור שאנחנו קונים מייד. את הגדול ביותר, זה עם התותים וקצפת ושוקולד, עומדים עם התיק, מטריה, מצלמה ופיסת קרטון עם הוופל הזה ביד, זוללים, נרטבים בגשם, נפרדים מהעיר.
-
I amsterdamחצי שעה מהכיכר לשדה. ממלאים דלק בתחנה ליד. הדלק בבלגיה יותר זול מהולנד אגב. מחזירים את הרכב. צ'ק אין באלעל מייגע כרגיל. כרגיל מציקים לי בגלל שם משפחה כפול (זה קטע כזה של אלעל – שם משפחה כפול עם סיומת "סקי" מעורר אצלם חשדות. בחברות תעופה אחרות לא נתקלתי בזה). אנחנו בתור לביקורת גבולות אחרונה. התכוונתי להיפרד מכם כאן. אבל אז אל התור הארוך בצעדי מפקד בצבא האדום בתקופת סטאלין, נכנסת היא.
היא – הכלה. עם השמלה הלבנה. עם כתפיים של שחיינית גרמנית על הורמונים, עם מבט של "תראו אותי ותמותו מקנאה". היא הייתה אלוהית ומגוחכת עד כדי הערצה. החתן – צל חיוור שהתחבא אי שם מאחורי הגב הרחב שלה. לא העזתי לצלם מקרוב. וזה היה אקורד סיום נפלא לימים הקסומים האלה.
אין לי שום מסקנות או תובנות טכניות. זה עלה הון, זה היה הכי לא מתוכנן, לא תיירותי, ללא סימון חובות, ללא מסקנות "מה עושים עם ילדים בהולנד בגשם". זה היה הגשמת חלום בלבד. ואם אתם מתעקשים הנה התובנה היחידה – תתחילו להגשים. אל תפחדו שהחלומות יגמרו. הם לא. נפרדת מכם, הולכת לבדוק מה הצפי לשלג בחורף הקרוב בבולגריה.
שלכם כרגיל בשמש, בגשם, בחלומות ובאהבה,
אלונה
-
I amsterdamיקירתי
הנה, חלמת, הגשמת צילמת ואפילו סיימת לספר.
היה טעים, כרגיל. יעל -
I amsterdamהי מירב, אני ממליצה בפעם הבאה לתזמן את הריב לנסיעות ארוכות באוטו. ממלא את הזמן ונגמר ברגע שחונים. אני זוכרת את סיפורי האשפה מאסמטרדם, שמחה שיכולתי לשפר לך קצת את התחושה.
נטע, מקווה שלא הייתה כאן פגיעה קשה מדי ברגשות הציבור.
יעלי, היה לא קל הפעם. אבל כדברי המשורר "לכל סיום יש התחלה חדשה". תחזית השלג נראית מבטיחה.
אלונה -
I amsterdamדרלינג
סיום נהדר לחופשה נהדרת.
תמונות שעושות חשק.
נשמע טיול זוגי נפלא.
התמונות של חנויות מעוצבות ומזמינות.
זר של עלי זהב גמר אותי לגמרי . אני מוקסמת
את יודעת שאני אוספת בכל הזדמנות אחד כזה ושומרת בספרים.
לא הבנתי דבר אחד, למה הייתם צריכים לשטוף את האוטו? -
I amsterdamג'נקין מה זאת אומרת בשביל מה לשטוף את האוטו? קראתי סיפורי זוועה על חיובים נוראיים של משהו כמו 30 יורו על זה שהאוטו הוחזר לא נקי. מה, לא צריך להחזיר אוטו נקי? את רצינית?
אלונה -
I amsterdamאף פעם לא הקפדתי על כך . גם אני קראתי פה לאחרונה אבל זה היה נשמע לי למרי הזוי.
טוב, אני לומדת פה דברים חדשים כל הזמן. לא כל כך מתחשק לשלם 30 יורו על חיוב מיותר
טוב שכתבת על זה, מעכשיו אקפיד גם -
I amsterdamאלונוצ'קה,
מי אם לא את תחזיר אותי לפורום...
מצאתי שעה פנויה וישבתי לקרוא את הסיפור המצולם שלך.
האהבה שלך והתרחבות הלב מורגשת מכל מילה וכל תמונה.
נהניתי לא לעשות כלום איתך, סתם לשוטט ללא תכלית, להתבונן ולספוג את המראות.
התמונות של חלונות הראווה נהדרות (מתתי על הפסלונים של האנשים השמנמנים), וגם צילומי הלילה שכבר הוזכרו כאן.
היה כיף כרגיל,
ועושה חשק במיוחד -
אוסי
-
I amsterdamאלונה,
אהבתי את אמסטרדם שלך ואת התצלומים המדהימים של סתיו אירופי כהלכתו.
הרגת אותי עם תמונת הכלב הקבצן (יש לי חולשה לכלבים...)
ושנייה של עברית - לענין החותנת והחמות:
חמות היא אמו של הבעל
חותנת היא אם האשה
היום גם הגברים נוהגים לומר: חמותי, כשהם מתכוונים בעצם לחותנת.
את לא טעית
שיהיו הרבה טיולים וסיפורים,
מירה -
I amsterdamאוסי, עכשיו תורך. להשלים את סיפור אנגליה ולפנות את הדרך לסיפור חדש. אני לא לוחצת חלילה, רק מבקשת.
מירה, תודה. הרבה. לאור ריבוי הטעויות שאני עושה לאחרונה, דווקא מעודד לאללה שהפעם לא טעיתי
וכמו שאומרת רחל לבון:
לחיי הטיולים שבדרך.
אלונה -
I amsterdamאלונה
היה כייף כרגיל.
החזרת אותי לעיר אהבתי.
היה מאד נחמד לעשות איתך שופינג מהכסא, הצצתי בחלונות הראווה ואפילו קניתי כמה פריטים.
אך להבא בזהירות, בזהירות עם הקינוחים.
יש גם כאלה רוצים להיות קצת רזים.
עכשיו באים?
אז היה מדהים, טעים ונעים
ולהתראות בבולגריה אני מחכה לסוסים.
-
I amsterdamחותנת
.. חמות
.. חמות
.. חותנת
...
אז אולי אפשר לסכם על מילה אחת - 'חותמת'
? ... הרי הגושפנקא להכוללל (כולל הכוללל) נתונה במילא בידיהן
אלונה, תודה על השיתוף ועל התמונות, על השלכת, הגשם והאפור
,
הגר.
-
I amsterdamאלונה,חוץ מפסל(מתופש קצת)של הילד המשתין יש גם פסל ילדה בפוזה דומה,בפסג'.כשאנו היינו הוא היה ללא הסורגים.לא יודעת איך סורקים במדפסת החדשה,מצרפת תמונה דרך גוגל
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=207089
בגלל וופל בלגי שלך נראה לי עליתי קילו רק מלהתבונן בצמונה
אמה -
I amsterdamגלי-באלי, מי אלה שרוצים לרזות והעיקר - בשביל מה?
הגר, את כרגיל פוגעת בול - חותמת. ירד פה גשם כל השבת. כמעט כמו בהולנד...
אמה, ילדה משתינה ראיתי פעם ראשונה עכשיו. לא אוהבת. עדיף וופל בלגי נוסף.
שהיה ערב לא רע,
אלונה