I amsterdam
-
I amsterdamהו, אלונה!
איזה חשק עורר בי הסיפור הנפלא שלך, לחזור שוב לאמסטרדם! אמנם חלף נצח מאז ביקרתי בה לראשונה, אך החיוך שהתפשט על פניי כשרק יצאתי מתחנת הרכבת - אותו לא אוכל לשכוח.
(בביקור הבא אוותר על החוויה המפוקפקת של לינה בדורמיטורי של 20 מיטות תלת-קומתיות)
ממתינה בקוצר רוח להמשך,
מירה -
I amsterdamהי אלונה,ברוכים השבים,
כל כך יפה....הכל.התאורים,הארוחה,התמונות והכתיבה במיוחד.
כל יעד שאת מסכמת,ממש בא להזמין עליו טיסה,אפילו מבלי להמתין למחר :lol:על אוסטריה ומרק שום אני כבר שנה חושבת,לבולגריה אמרתי שחייבים לחזור ולצרף את מקדוניה(יפה בתמונות של רחל)על מוסקבה אני כבר לא מדברת,ועכשיו אמסטרדם שלך הרבה יותר יפה ממה שאני זוכרת אותה.את הדגים המעושנים,טריים,כבושים הוא זוכר עד היום...אז מה להכניס את אמסטרדם לאחת המגירות??
אמה -
I amsterdamאלונה,
לא יכולתי ללכת לישון לפני שאני מסיימת לקרוא את קורות היום הראשון שלך באמסטרדם.
מתה על הכפר מרקן והפסטורליות שלו!
שמחה שאימצתם את עצתי בעניין החניה. אני מסכימה מניסיון שהתענוג של להיכנס לרכב בנוחות בסופו של יום שווה את זה. כבר קרה לי בעבר שאני לא הקשבתי לעצמי והצטערתי על כך
.
אני מסתכלת בגעגועים על תמונות רחובות אמסטרדם, ונזכרת בהם אחד אחד. עכשיו אני שמה לב שהפעם האחרונה שהייתי בהולנד היתה בדיוק לפני שנתיים, באותם תאריכים. הקרנבל בכיכר דאם בתקופה הזאת הוא לכבוד חופשת הסתיו של בתי הספר או משהו כזה. זכיתם!
אה... ולא יכולת בלי לשים תמונה של הבולדוג...
אור -
I amsterdamטוב השורה הראשונה שקפצה לי לראש
מבליל התיאורים הצבעים והריחות וגם התמונות שלך היא זו
"כל מיני חשבו שזה העשב המתוק אמרו הוא לא טיפס על עץ אם לא ינק"
וזה כבוד גדול שהשורה הזאת קופצת לי והיא היא לא שלי כי אם של מאיר אריאל ז"ל
אז מאמין לך שזה לא העשב המתוק...
אז כנראה שבאמת זה כמו שכתבת
אין אין אין (לא זה לא הבמבה) על העיר הזאת
הכי הכי הכי
גם אני חולה עליה
הצליח לך תמשיכי לטייל ואני מדדה אחרייך
אפרופו גם אני לא מחסידי החלונות האדומים אבל בטח יהיו גם פרפראות אחרות היום
ואם תביאי את הסוכריה על מקל של גלי אז יהיה בכלל טוב
ליאור -
I amsterdamואיך יכולתי לשכוח
- מזל טוב ליומולדת (גם אם קצת באיחור...), שתמשיכי לטייל ולבלוע את החיים 
מירה -
I amsterdamהי כולם בוקר טוב. ים של עבודה נפל עלי ולא כולה נעימה. אבל כמו שאמרתי לא רוצה להתמרח עם הסיפור. אז בואו נמשיך? מירה, לך במיוחד - החיוך שבפתח התחנה המרכזית - פחדתי שלא יחזור על עצמו. חזר. בגדול. קדימה, לדרך.
עוד יום נפלא
בוקר נטול גשם ממתין שנתעורר כבר. וזה מה שרואים מחלון הצימר. בעלי הצימר מגדלים הכול, והכול הזה יוצא לטיול בוקר מעבר לתעלה.
-
I amsterdam
-
I amsterdamהיום אנחנו באמסטרדם מוקדם. 11 זה לגמרי בוקר בשביל העיר הזאת. מחנים ליד התחנה המרכזית בקניון סנטראל ומתחילים לשוטט כמובן.
-
I amsterdamכמה חנויות מסקרנות במיוחד
-
I amsterdamועוד קצת
-
I amsterdamכיכר דאם עם הלונה-פארק מלאת חיים גם באור יום. הנה מה שלא צילמתי אתמול כי קופסת המגפיים הקשתה על עבודת המצלמה.
-
I amsterdam
-
I amsterdamבצהריים בא לנו לחזור למסעדת פנקייק שבכפר. וזאת הדרך אל הכפר שלנו והאגם המרכזי שלו.
-
I amsterdamארוחת צהריים בסיסית כרגיל (מרק דגים, עגל ברוטב רוזמרין, יין אדום, פנקייק אחד (יש גבול לחזירות). סיבוב קטן בכפר הרגוע שלנו. לא יודעת מה אהבתי יותר, את הטירוף של אמסטרדם או את הרוגע של הכפר. מה שבטוח, השילוב היה מנצח. השמש מתחילה לשקוע ואנחנו בדרך לרובע הפנסים האדומים.
-
I amsterdamאלונה,
לפני, ממש לפני שאת מגיעה למה שחלק גדול מהאנשים כאן מחכים לו, אני נדחפת בשביל להגיד שהסיפורים והתמונות נפלאים כתמיד.
אני חושבת שרק בשביל הסיפורים שלך ובעיקר האיך שאת מספרת אותם אתר "למטייל" צריך לממן לך לפחות פעם בשנה נסיעה.... הנה זרקתי כפפה. נראה אם מישהו יעיז להתכופף ולהרים אותה
אז גמאני מחכה להמשך
עשית לי בוקר נהדר,
אורה -
I amsterdamאלונה - נרגעתי
עכשיו אפשר להתחיל לתכנן, נראה לי לתחילת הסתיו הבא (כי עכשיו כבר יותר מדיי קר).
די, לא מפריעה לך יותר בסיפור
מירה -
I amsterdamאו.קי. המחשב שלי מת. מה שאומר שאת הסיפור אני אגמור לא ברור מתי בעזרתו של לפטופ שגם הוא גוסס כבר. אבל אני לא יכולה להשאיר אתכם בפתח הפנסים האדומים להתייבש. לצערי מעכשיו הדיווח יהיה הרבה יותר איטי. ובכן:
תקשיבו רגע לפני שאנחנו נכנסים. הסקס למכירה פה, וכל מה שנמכר פה קשור לסקס. אם אתם באים איתי, תשאירו בחוץ את צקצוקי הלשון, כיווצי שפתיים, את העקרונות, המוסר, וכל מה שלימדו אותנו שאסור, לא יפה, לא מקובל וסתם פויה. אם קשה לכם, נלך לאט, אם אתם עדיין תתקשו, עדיף שלא תכנסו איתי לשם. אני אשתדל לא להראות לכם את כל מה שכולם רואים שם בכל פינה. אבל אם תבקשו – יש לי בשפע... ובכן, מוכנים? קדימה. לאט לאט אנחנו נכנסים.
-
I amsterdamבינתיים לא נורא כל כך, נכון?
-
I amsterdamמתחיל להחשיך ובכל מקום נדלקים החלונות האדומים
-
I amsterdamחנויות שמוכרות סקס, נשים בחלונות שמוכרות אשליות של אהבה, פנסים אדומים כתפאורה ראשית בהצגה הזאת, אביזרים צבעוניים שמעוררים סקרנות בריאה ולא כל כך, השאלה הלגיטימית "הממ, סליחה, מה עושים עם זה בדיוק?" שמתעוררת מול קונסטרוקציות מסובכות במיוחד, חנויות בעיצוב היי-טקי לויברטורים לצד שלטים פורנוגראפיים, קופי שופס חשוכים שהסמים שם חופשי, אבל העישון אסור (כי ניקוטין הורג וגראס מחזק כידוע...), מועדונים לכל טעם-ריח-תחביב-הרגל-חלום, תעלות, סמטאות, חידושי אופנה אחרונים בתחום ה-S&M ...
שהתמונות ידברו. אני סתם מטיילת פה.