I amsterdam
-
I amsterdamבדרך חזרה השמיים קודרים, רטוב וקר בחוץ. אנחנו מחליטים להסתפק בארוחת ערב צנועה בצימר. בחנות היחידה שנשארה עוד פתוחה בכפר שלנו אנחנו קונים אננס צנוע, קצת גבינות צנועות, אוכמניות אדומות צנועות ובירה בלגית עם פטל הכי צנועה שיש. מחר אנחנו טסים הביתה. אבל יום שלם לפנינו ומלא ערים בדרך. תישארו איתי עוד קצת.
-
I amsterdamאלונה,
אני ממשיכה "לשאוף" את הולנד שלך
.
אלקמאר נראית נטושה לגמרי. בתמונה האחרונה שלך מאלקמאר צילמת את מוזיאון הבירה. נכנסתם? פעם רצינו לבקר שם (קראתי איפשהו שיש מגוון טעימות), אבל גילינו שהגענו רבע שעה אחרי הסגירה.
אור -
I amsterdamהי אור
לא, ברור שלא נכנסנו. אפילו לא בדקנו אם היה פתוח. אכן העיר הייתה נטושה. אולי הגשם, אולי בגלל שבת וכולם כבר היו שיכורים מספיק כדי לא לצאת מהבית, לא יודעת. חוץ מחנות העודפים של H&M (דווקא לא רעה בכלל) ובתי קפה הכול היה נעול וריק.
אלונה -
I amsterdamאלונה לילה טוב,
תודה על ההזמנה! כרטיס לא שלחת ובדקה ה -90?! מה אני קרל לואיס?
מקווה שנהנתם במפגש ושהיה מוצלח.
ארנון -
I amsterdamארנון, תירוצים זה הכי קל. שנה הבאה תתאם את ביקור מולדת לסתיו.
לילה טוב,
אלונה -
I amsterdamאלונה, מקבל!
אם אני נמצא, אני בא.
שבת שלום
ארנון -
I amsterdamאלונה,
כל כך אהבתי את הולנד שלך! על כל רחובותיה ועל כל חלונות הראווה, ועל הנופים, שהזכירו לך מולדת ישנה.
תודה על השיתוף!
אורנה
-
I amsterdamהי לכולם
לא אוהבת את ההתמרחות של הסיפור. מה גם שאני לא מצליחה להתרכז בתכנונים של הנסיעה הבאה לפני שאסגור סופית את זאת.
אורנה, שמחה שהצטרפת לטיולונצ'יק שלי.
הנה, מהר, סיפור היום האחרון ודי.
שמש גשם שמש גשם והביתה
היום האחרון שלנו כאן. הטיסה בעשר בלילה מבריסל. יש לנו 200 ק"מ ויום שלם לפנינו. כל הלילה ירד גשם. וגם בבוקר הוא ממשיך במלוא המרץ.
-
I amsterdamאחרי ארוחת הבוקר הכול משתנה. השמש זורחת, הקשת בענן קורצת למצלמה שלי. נפרדים מגרטשן וחזי בצער רב לא לפני שאני מבררת את הפרטים הבאים: אפשר להוסיף מיטות בצימר עבור ילדים (לא הרבה אבל אפשר), לחודשי יולי אוגוסט ספטמבר כדאי להזמין מקום עד מרץ, מאי ויוני בדרך כלל אין בעיה של מקום. אנחנו עוזבים את הכפר שלנו ויוצאים לדרך.
-
I amsterdamהיעד הראשון – אוטריכט. כן, זאת שהכי מתאימה לטיול כוכב, זאת עם תיבות הנגינה שאין לנו כמובן שום כוונה לראות. העיר ריקה לגמרי (יום ראשון). שקט ושלווה אלוהית שאני לא מתכוונת להרוס עם המילים. תראו תמונות.
-
I amsterdam
-
I amsterdamכורסאות וספסלים. נחשו בשביל מי?
-
I amsterdamאלונה
סוף סוף מצאתי את הזמן לטייל איתך ברחובות אמסטרדם - זאת שאני אוהבת וזוכרת מטיול לפני כ-15 שנה, לא זו שפגשתי באביב האחרון. אותה לא אהבתי, היא לא הסבירה לנו פנים עם ערימות הליכלוך שהיו בכל פינה. מה גם שהריב הקטן עם הצמוד באמצע היום ובמרכז שוק הפרחים גם קילקל לנו את היום....
התאורים והסיפורים שלך מרתקים! כייף לקרוא אותך ולראות את התמונות מהשגעות.
תודה שהחזרת לי את העיר שזכרתי לטוב.
מחכה לסיפורי בריסל
מירב -
I amsterdam
-
I amsterdamאני אוספת זר של עלי זהב (שעדיין מקשט לי את הבית), אספרסו קצר, מבט אחרון על אוטריכט ואנחנו בדרך ל-BREDA. למה? אין לי מושג. היא בדרך אז אנחנו בדרך אליה. רק מילה אחת על אוטריכט אם עדיין לא הבנתם - מקסימה!
-
I amsterdamאנחנו מגיעים לברדה קצת לפני הגשם. אבל הוא בעקבותינו כל היום וברגע שאנחנו מקווים לשיטוט נעים, הוא תופס אותנו ומשבש לנו את התוכניות.
-
I amsterdamמסתתרים במסעדה מלאה רטובים כמונו. מסתבר שאת האוכל השווה מגישים פה רק בערב. עכשיו יש תפריט צהריים. כעבור 40 דקות של המתנה מסתבר שמה שהם מגישים בצהריים לא ראוי להיקרא אוכל. אנחנו לא שבעים ולא מרוצים עוזבים את העיר. עם ברדה הסליחה. בהזדמנות, כשתשפרו את הבישולים שלכם ותהיה שמש נשמח לחזור לביקור חוזר.
-
I amsterdamהיעד הבא אנטוורפן. לא היינו בה ויש לי ציפיות גבוהות ממנה. אבל קודם צריך לרחוץ את הרכב. טוב, שטיפה חיצונית אולי הגזמתי, כי גשם כל הזמן. אבל בפנים צריך. זוכרים את שואבי אבק בתחנות הדלק של אוסטריה גרמניה? אני גם זוכרת.
בדרך מברדה לאנטוורפן אנחנו נכנסים לכל תחנת דלק אפשרית. אין. אני מתחילה להילחץ. השעה מתקרבת לשלוש והרכב לא נקי. נכנסים לאנטוורפן. בתחנת דלק סגורה ונעולה עומד לו שואב אבק. שני מטבעות של חצי יורו (אמרתי שצריך לשמור עליהם, נכון?). אין לי. מחכה שמישהו יגיע למלא דלק. מגיע. פורט לי בשמחה. מכניסים את המטבעות. שואב אבק לא מגיב. לא מזיז לו. אני נעלבת עד עמקי נשמתי. זה בלגיה או פתח תקווה? ככה? לא רוצה. לא רוצה אנטוורפן.
אנחנו יוצאים לבריסל. מחנים בחניון "שלנו" מהיום הראשון, גשם יורד מדי פעם ואנחנו חוזרים אל הכיכר.
-
I amsterdamאי אפשר להגיד שהכיכר מלאת חיים אבל סממני חיים ניכרים בה היטב. להבדיל מהריקנות שלה בערב הראשון, הפעם יש בה תנועה וכפי שניתן להבין בבוקר היא הייתה הרבה יותר ערה. רוב הדוכנים כבר ריקים ואין לי מושג מה הפסדתי.
-
I amsterdamמשהו מרתק ומסעיר מבריסל? לא ממש. ישו (מן הסתם, למרות שזה רק ניחוש שלי) שוכב וקבוצה גדולה של יפאנים נוגעים ומנשקים אותו. כנראה שצריך, אז גם אני מנשקת. כלב מקבץ נדבות שקורע לי את הלב ומרוקן לי את הארנק.