טיול חורף פינלנד+לפלנד
-
היי,
אנחנו 4 בנות שמתכננות לנסוע ללפלנד הפינית בסוף פברואר, לתקופה של כעשרה ימים. התכנון שלנו הוא לעשות יומיים בהלסינקי, ומשם לקחת רכבת לילה לרוברניימי, לפלנד.
מכיוון שמחירי הלינה והאטרקציות מאוד מאוד יקרים, ואנחנו סטודנטיות מרוששות
, נשמח לשמוע ממישהו שהיה ומכיר על מקומות לינה נחמדים וזולים, וכן על מקומות בהם ניתן לעשות ספארי כלבי האסקי, איילים, אופנועי שלג וכו'.
ובכלל - אם יש לכם עוד עצות שיכולות להפוך את הטיול שלנו לאטרקטיבי ומהנה יותר - נשמח לשמוע
תודה! -
טיול חורף פינלנד+לפלנדהיי..קודם כל- אתן תהנו בטרוף. אנחנו היינו שנה שעברה בתחילת מרץ.
יש לי קובץ של הטיול רק שמתביישת לומר שטרם סיימתי לרשום את כל הטיפים שיש לי לתת..בכל אופן מי שמעוניין יכול לשלוח לי מייל ולקבל את הגרסה הלא סופית.

אני הייתי ממליצה להרחיק עוד טיפה צפונה מרובינמי. ככל שאת מצפינה , מחירי האטרקציות יורדים. אומנם עדיין יקר- אבל פחות.
רובינמי עיר נחמדה אבל אני חושבת שכשמגיעים למקום כזה עדיף להיות כמה שיותר קרב לטבע, ולא לעיר.ככל שתתרחקו מהעיר גם ייגדל הסיכוי שתראו את הזוהר הצפוני.
לגבי לינה- אני מצרפת קישור לאתר ובו לינה מסוגים שונים. מחדרי אכסניה משותפים ועד בקתות עץ ציוריות עם אח. המקום מהווה מרכז לפעילויות כשחלק מפעילויות אלו בחינם ללנים שם. יש שם קפטריה עם אוכל ברמת מחיר סבירה, וגם למי שלא לן שם- חובה להגיע לסאונת העצים ולרחיצה במי הקרח שיש שם.
חטטו באתר- יש בו הרבה אינפורמציה.
למיטב ידיעתי יש במקום גם אוטובוס שלוקח לסאאריסלקה שהיא ממש עיירת נופש בצפון לפלנד ובה המון חברות תיור.חטטו גם באתר של סאאריסלקה למציאת מקומות לינה אחרים ומפעילי פעילויות.
תמיד חובה להזמין פעילות יום מראש! כשמגיעים למקום בו מתכננים לבלות את הזמן פשוט צריך לעשות סיבוב ולראות מה כל חברה מציעה (פלוס מינוס אותו דבר בכולם) ולפי זה לראות עם מי הולכים.
מכיוון שאתם 4 אם תסגרו את כל הפעילויות במקום אחד אולי אפילו תקבלו הנחה כלשהיא.(שווה לנסות)
זה ככה בשביל שתתחילו לטעום... -
טיול חורף פינלנד+לפלנד - כתבות שכדאי לקרואהיי
הנה כתבות כאן באתר, שכדאי לקרוא
-
טיול חורף פינלנד+לפלנד - כתבות שכדאי לקרואאהלן נעמה
אחחח לפלנד לפלנד...
הייתי שם בסוף פברואר תחילת מרץ שנה שעברה והיה פשוט מדהים!
האמת לסטודנט זה פחות סימפטי בגלל המחיר אבל אם באפשרותכן אז למה לא אני אומר
בכל אופן אני צלם,ולכן טסתי עם קבוצת צילום שטסה ללפלנד כדיי להנות ולצלם בעיקר!
אני אוכל להמליץ לך להיכנס ללינק המצורף יש שם את כל האינפורמציה שאת צריכה על לפלנד כולל המלצות וכו'....
http://www.phototeva.co.il/index.php/lapland
המלצות כולל שלי:
http://www.phototeva.co.il/index.php/experience
אני חייב לציין שלא צריך להיות צלם כדיי לטוס נהפוכו! זה יותר כייף לדעתי לטוס עם חבורה כזו כי עוצרים במקומות טיפה יותר זמן ונהנים יותר!
מקווה שזה יעזור
אם יש עוד שאלות בכייף.
-
טיול חורף פינלנד+לפלנדרכבת לילה זה רעיון טוב רק שאם אתן רוצות תא שינה תזמינו מראש אחרת
אין סיכוי שיהיה לכן מקום. בכל אופן נסיעת לילה כזאת בין Oulu להלסינקי ארכה לי 8 שעות. -
טיול חורף פינלנד+לפלנדתודה לכולכם על העצות.
בסוף נלון בגסטהאוס זול יחסית, בעיר רוביניימי.
עודד - כיצד יש להזמין את הרכבת לילה? האם מספיק להזמין יום לפני או שצריך כבר להזמין מהבית?