4 איים, 7 איים, 42 איים
-
שלום שוב לכולם
,
רצינו לשאול בנוגע לטיולי האיים, שאלות שיתאימו ל-3 הטיולים שאנו מעוניינים לעשות:
1) סירה - האם הטיולים האלו הם בספיד BOAT, או בסירה רגילה ? ואם יש את שתי האפשרויות - מה לדעתכם עדיף לכל אחד מהטיולים ?
2)הזמנה מראש - האם מומלץ להזמין את הטיולים האלו מראש מהארץ ? כמה זמן מראש מומלץ לשריין את המקום לטיול ? האם אפשר לשריין מראש ספציפית גם את הטיול של לילי ?
3) עברית - האם יש טיולים דוברי עברית, מלבד 7 האיים של לילי ?
4) שוני בין הטיולים מאותו הסוג - האם יש שוני בין טיול לטיול, כלומר בין 4 האיים של סוכנות אחת לאחרת ? בין 7 האיים של לילי לזה של מדריכים אחרים ?
5) 7 האיים מקופיפי - אנחנו ספציפית נעשה את 7 האיים מקופיפי. האם הוא גם מדהים ביופיו, כמו ההוא שיוצא מפוקט ? האם הם זהים ? האם גם אותו אפשר לשריין מראש (לפי מה שראיתי הסוכנויות מהארץ מציעות את הטיול מפוקט בלבד) ? האם טיול 7 האיים מקופיפי הוא הטיול של לילי העברייה ?
6) מצלמה - הטיולים אמורים להיות דיי רטובים, ועם זאת אי אפשר להימנע מלקחת מצלמה. מה עושים ? האם המצלמה תשרוד בנרתיק שלה בטיולים האלו ?
בהמון המון תודה מראש,
ענבר וקובי
-
4 איים, 7 איים, 42 איים1. ספיד בואט או סירה רגילה - ענין של העדפה שלכם. אני חושבת שסירה רגילה (גדולה) מאפשרת יותר יציבות.. ויותר נוחות.עשינו את ארבעת האיים בסירה גדולה שגם נשאה עליה את הקיאקים וזה היה נוח ונעים.
2. מהארץ ממשאין צורך להזמין. כמה זמן מראש? אנחנו הזמנו בחמש אחרי הצהרים מסגול את הטיול של 4 האיים ליום המחרת.. זה היה ביולי. אני מניחה שאם מדובר על שיא העונה אז כדאי יום קודם.אבל הזמינות רבה.
3. - עברית - לא יודעת.
4. האם יש שוני - מן הסתם יש הבדל באורך הטיול ,באיכות המדריכים, באיכות האוכל והשירות וכן האלה בין החברות השונות. אנחנו הזמנו כאמור מסגול - והאיכות היתה משובחת - של הכל - השירות, העמידה בזמנים, נחמדות המדריכים, האוכל, החוויה. היה יום מרהיב!
5. - לא יודעת לא היינו.
6. מצלמה - לקחנו איתנו לא אחת אלא שתיים. ויקרות. בקטעים הרטובים מאוד(קייאקים) לא לקחנו סיכון והשארנו בסירה. תמיד יש מי שנשאר עליה וגם אם לא -אז הצוות שם. -
4 איים, 7 איים, 42 אייםשלום רב,
1) סירה - האם הטיולים האלו הם בספיד BOAT, או בסירה רגילה ? ואם יש את שתי האפשרויות - מה לדעתכם עדיף לכל אחד מהטיולים ?
*** טיול 4 האיים בפוקט יוצא בסירה גדולה ויורדים לסירות קיאק בדרך.טיול 7 האיים בספיד באוט של 30 מקומות.
2)הזמנה מראש - האם מומלץ להזמין את הטיולים האלו מראש מהארץ ? כמה זמן מראש מומלץ לשריין את המקום לטיול ? האם אפשר לשריין מראש ספציפית גם את הטיול של לילי ?
*** לא חובה להזמין מראש . אפשר לסגור את הטיולים ערב לפני.
3) עברית - האם יש טיולים דוברי עברית, מלבד 7 האיים של לילי ?
*** בטיולים שהייתי לא הייתה הדרכה בעברית.
4) שוני בין הטיולים מאותו הסוג - האם יש שוני בין טיול לטיול, כלומר בין 4 האיים של סוכנות אחת לאחרת ? בין 7 האיים של לילי לזה של מדריכים אחרים ?
*** המסלולים די דומים. השוני היחידי שראיתי היה ברמה של הסירה הגדולה. אני מניח שהעלות בהתאם.
5) 7 האיים מקופיפי - אנחנו ספציפית נעשה את 7 האיים מקופיפי. האם הוא גם מדהים ביופיו, כמו ההוא שיוצא מפוקט ? האם הם זהים ? האם גם אותו אפשר לשריין מראש (לפי מה שראיתי הסוכנויות מהארץ מציעות את הטיול מפוקט בלבד) ? האם טיול 7 האיים מקופיפי הוא הטיול של לילי העברייה ?
*** טיול 7 האיים מפוקט יוצא באמצעות כל הסוכנויות. רמתו יפה לפחות כמו הטיול שיוצא מפוקט.
6) מצלמה - הטיולים אמורים להיות דיי רטובים, ועם זאת אי אפשר להימנע מלקחת מצלמה. מה עושים ? האם המצלמה תשרוד בנרתיק שלה בטיולים האלו ?
*** אני נכנסתי לקיאק עם מצלמת סטילס ווידאו ולא הייתה כל בעיה . לא נופלים למים. גם אם משפריצים כמה טיפות לא נגרם נזק.
נתי
-
4 איים, 7 איים, 42 אייםלגבי המים...
לא יודעת איפה ומתי היית -אבל עלינו ירד מבול (וזו היתה חוויה משגעת בפני עצמה) והכלללל נרטב. שמחנו מאוד שלא לקחנו מצלמה לקייאק.
לטעמי - לא שווה את הסיכון. ואני צלמת מושבעת. -
4 איים, 7 איים, 42 אייםלגבי המיים
ניתן לקנות תיק מיוחד למצלמה מוגן מים ניתן גם לצלול איתו
-
ומוסיפה שאלה נוספת:אין לי מושג איך יהיו הילדים בשייט. מה לדעתכם עדיף (גם מבחינת בחילות וכו'): סירה רגילה (שמה זה אומר בעצם?) או ספיד בואט?
ומה ההבדל בינהם מבחינת ההגעה לאיים עצמם? -
ומוסיפה שאלה נוספת:ספינה רגילה, זה משהו דומה על אלה שבכינרת, וזה אומר, שיש לילדים מקום איפה לזוז, כי בכל זאת, זה כמה שעות, אבל מצד שני, הסי בואט יכולים להגיע לחופים, הרגילות לא, והירידה לחופים היא בקייקים, מדובר על 7 האיים בקופיפי. -
ומוסיפה שאלה נוספת:נשמע שעדיף סירה רגילה. מה עם צל? יש שם, נכון? -
ומוסיפה שאלה נוספת:יש צל ויש גם מקומות ישיבה בתוך הסירה עצמה.
לילדים הייתי מעדיף את זו הגדולה.
למטה, לא תמונה הכי הכי אבל זה סדר גודל הסירות.
-
בטח!!! -
לילילא ראיתי התייחסות לגבי לילי של קופיפי - האם הטיול שלה דומה לספקים האחרים ? והאם זה על סירה רגילה או ספיד בואט ?
תודה
-
4 איים, 7 איים, 42 אייםלגבי טיול 42 האיים, שנמצא בצד של קופנגן וקוסמוי, רובם נעשים בספיד בואט. אין טיולים בעברית ולא מזמינים מהארץ אלא יום-יומיים לפני. אין הבדל גדול בין הטיולים של החברות השונות שנוסעות ל 42 האיים (חוץ מזה שמקופנגן המרחק קטן יותר מאשר מקוסמוי), אולי רק באוכל של ארוחת הצהריים