ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פעם ראשונה במרכז אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    אוטובוסים טיסות פנימיות מרכז אמריקה ניקרגואה פנמה קוסטה ריקה תכנון טיול
    2
    6
    1811
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tal23072001
      tal23072001 נערך לאחרונה על ידי tal23072001

היי, אגש ישר ולעניין:

עם מצב התחלואה בדובאי החלטתי לשנות את היעד למרכז אמריקה. הטיול הוא בעוד שבועיים, אז זה מעין טיול על סטרואידים 😂.. בהתחשב בתנאים הבאים:

אני טס לבד

ללא הגבלת זמן

20,000 שקל

חשבתי על חודשיים וחצי - שלושה בניקרגואה, קוסטה ריקה ופנמה, אבל אני פה בשביל לשמוע דעות, חוויות והצעות שונות מכם.

עוד שאלות כלליות שיש לי:

1. הרוב המוחץ המליץ לי על מזוודה. בהנחה שלקחתי אחת, מה אני עושה איתי בטרקים של יומיים - שלושה? אני מניח שאני לא לוקח אותה איתי נכון?

2. איך עובד עניין התחבורה במרכז אמריקה? הבנתי שבגדול אלה אוטובוסים, אבל אלה אוטובוסים כמו שאני מכיר מהארץ? ואת המזוודה אני מאחסן בתא מטען בלי חשש מגניבות? ואיפה יש פרטים וכרטיסים?

יש לי שבועיים להבין את הטיול הזה, ואני ממש אודה על כל פיסת מידע על מרכז אמריקה! 😅

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @tal23072001 נערך לאחרונה על ידי

@tal23072001

לפני הכל אני מניח שבדקת את תנאי הכניסה לכל אחת מהמדינות האלו. שגם בכל אחת מהן מצב החיסןנים לא מזהיר ומן הסתם מה שמדווח על מצב החולים לא הכי מדויק )(לפחות לגבי ניקרגואה).

מעבר לזה' בטרקים אתהתשאיר את המזוודה במקום לינה. מה שאומר הטרק חייב להיות מעגלי. לא תיארת הרבה את הטיול ואופיו. אני לא בטוח שהייתי בוחר במזוודה. אני חושב שהייתי בוחר בתרמיל.

לגבי תחבורה זה אכן אוטובוסים. ניקרגואה זה יכול יותר להיות תיק על גג. קוסטה ריקה פנמה זה יותר מתקדם ויש חברות שיתנו לך כרטיס למטען שהולך לבטן האוטובוס. יש הרבה חברות במדינות הללו ויכולים להיות הסדרים שינים בכל חברה לפי איכות האוטובוס.  ממליץ תמיד להיות עם הדברים החשןבים בתיק קטן עליך בתוך האוטובוס.. חוץ מבפנמה המרחקים בין יעדים לא כל כך גדולים ככה שיש מצב שרוב הנסיעות הן מקסימום כמה שעות.

בניקרגואה תלוי במסלול שתבחר - יש מצב גם לשייט. אבל אז התיק/ מזוודה בדכ יהיה יותר קרוב אליך או שתוכל בגדול לראות איפה העמיסו אותו. 

tal23072001 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • tal23072001
          tal23072001 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה!

עשיתי שיעורי בית ויש לי את הבסיס של הטיול.

אני מתכנן לנחות בפנמה, לעבור יבשתית לקוסטה ריקה, משם יבשתית לניקרגואה, ואז טיסה לפנמה וחזרה לארץ.

בכל מעבר גבול צריך להציג בדיקת קורונה?

וחבילת איטנרנט ושיחות של פרטנר מהארץ למרכז אמריקה באמת תתפוס שם?

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @tal23072001 נערך לאחרונה על ידי

@tal23072001

עוד משהו לגבי עדיפות לתרמיל, ושוב- אתה לא ממש מספק הרבה פרטים על התוכנית שלך, אבל באוטובוסים הם יורידו אותך על כביש, בתחנה וכו’- אם אתה מתחיל לחפש מקום לינה- זה אומר אתה הולך ברגל, המדרכות לא משהו, לפעמים החורי ביוב וכו הם פשוט חורים פתוחים, יש מצב שגלגלי המזוודה ישברו ויתקעו. אני מוצא פה רק יתרון לתרמיל. אבל אם התוכנית שלך היא לרדת מאוטובוס וישר מונית או אובר וכו’- אז מזוודה כבר יותר אפשרית.

לגבי חבילות גלישה- אני תמיד רוכש סים מקומי, זו העדפה שלי- היו פה בפורומים שונים דיונים על חבילות גלישה שונות לחיוב  ולשלילה אתה יכול לעשות חיפוש מתקדם.

לגבי קורונה- מעבר יבשתי שונה מהגעה באוויר ואתה צריך לאמת את זה מול כל מדינה בנפרד.

לגבי מסלול- יש לך כיוון התקדמות, אבל אפשר לבחור במסלולים מאוד שונים, שוב, בלי לדעת אם אתה יותר לכיוון חופים, או טבע , או תרבות וכו’- קשה לכוון אותך לאיזה מעבר גבול להגיע למשל כדי שתעשה מקסימום טיול ולא מקסימום התגלגלות בדרכים

tal23072001 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • tal23072001
              tal23072001 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה.

מה שמעניין אותי באמת זה תרבויות, בעלי חיים, נופים וחופים.

פחות מעניין אותי מסיבות וחיי לילה, יש מזה מספיק בארץ.

אחרי שבאיסתא עקצו ממני את מה ששילמתי מראש על דובאי, אני מנסה לחסוך כסף ככל הניתן.

אז עשיתי בדיקה יותר מעמיקה, וגיליתי שנחיתה בפנמה וחזרה מקוסטה ריקה יוצא הרבה יותר זול - בקצת יותר מ200$ - מאשר נחיתה והמראה מאותו מקום.

אז בהתאם לזאת, פנמה - קוסטה - ניקרגואה - וחזרה לקוסטה כבר תהיה באוטובוס.

מה גם שמזוודות כבר יש לי, אז אני מנסה לחסוך עוד קצת על המוצ'ילה 🤣.

הונדורס זה גם יעד שגיליתי פתאום ובלבל לי את התכניות לרגע, אבל אני טס בדיוק לחודשיים ו"תפסת מרובה לא תפסת".

ניסיתי "להגניב" אותה לתוך הטיול אבל אני מפחד שזה יבזבז לי זמן מיותר ואני אצא עם תחושת החמצה מהמדינות האחרות, אז נאלצתי לוותר עליה לבינתיים.

אני חושב שאת רוב הפינות כבר סגרתי, וגם שלד למסלול כבר יש לי.

כל שנשאר זה לקוות שהצלחתי לתכנן חודשיים במרכז אמריקה תוך שבוע וחצי 😅.

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @tal23072001 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@tal23072001

מאחר שאתה מדבר על תקציב נמוך. אני חושב שכדאי שתכוון יותר לניקרגואה מאשר קוסטה ריקה. קוסטה ריקה מדינה די יקרה. עשיתי אותה כתרמילאי וביקרתי בה כמה פעמים כחלק מביקורים  שהתמקדו בניקרגואה.

הבדל מאוד גדול. קוסטה ריקה יש הרבה אטרקציות קצרות זמן אבל לא הכי זולות. ואם הגעת עד לשם  פחות רואה ועם להגיע למקום בלי שיש לך יכולת לעשות  מה שאתה רוצה בגלל תקציב.

יש הרבה לעשות בניקרגואה, חלק מהמקומות ממש לא על המסלול התירותי המהיר במדינה, קל לאזן בהם את התקציב ולדעתי הם מיוחדים.. תחשוב אולי , בגלל תקציב, לקצר את קוסטה ריקה ולהרחיב את ניקרגואה.תעבור אולי על מדור הטיפים פה באתר כהתחלה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון