ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הגעה להאמפי ובכלל האמפי

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    11
    5168
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jso123
      jso123 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      בעוד שבועיים וקצת אצא לנסיעת עבודה קצרה (כשבוע) בבנגלור, והתכנון לשבוע הפנוי שנותר לי אחריה מתמקד בהאמפי. על-כן, כמה שאלות:
      1. מהי הדרך הטובה ביותר להגיע להאמפי? רכבת? אם כן, מה תהליך ההזמנות וכמה זמן בערך תיקח הנסיעה?
      2. הבנתי שמדובר בעיר ידידותית למשתמש (וזה היה גם אחד השיקולים בבחירה שלה) - ובכל זאת, כיוון שאין לי זמן ל"שוק", אשמח להמלצות ל"נחיתה רכה" - מקומות לינה, המלצות תחבורה, סדר גודל של מחירים וכדומה.
      כמובן שאשמח גם לכל המלצה תכנית של ממש - אתרים, טיולים וכו'...

תודה רבה מראש
      יהונתן
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • soungalo
        soungalo נערך לאחרונה על ידי

הגעה להאמפי ובכלל האמפי
        אהלן
        הדרך הטובה ביותר להגיע להאמפי היא לקחת אוטובוס/ריקשה מהוספט (בערך שעה נסיעה נדמה לי). להוספט ניתן להגיע ברכבת שנקראת Hampi express ולוקחת בערך 9 שעות (רכבת לילה). אפשר גם לקחת רכבת להובלי ולהחליף שם רכבת להוספט (בערך שעתיים).
        כרטיסים לרכבת כדאי להזמין מראש, הכי קל דרך סוכן נסיעות (בעמלה מסויימת), אבל אפשר גם באינטרנט או בתחנת הרכבת.

לגבי האמפי עצמה, לא מדובר בעיר, אלא בכפר קטן. המקום מלא גסטהאוסים ומסעדות לתיירים, ככה שלא תצטרך לחפש יותר מידי.
        את האתרים המרכזיים של האמפי אתה בטוח יכול למצוא פה באתר, אבל אני יכול להמליץ על המקדש היפהפה, על איזורי העתיקות המסודרים ועל שיטוט חופשי באזור. יש המון עתיקות שפשוט זרוקות להן שם באמצע כלום. כיף גדול.
        אם מתחשק לך לצאת מהאמפי, אתה יכול לנסוע צפונה לבדאמי. זו עיר הרבה פחות מתויירת, ויש בה מערות עם ציורי קיר יפים ומבצר מגניב. כדי להגיע לשם, קח אוטובוס חזרה להוספט, משם לגדאג ומשם לבדאמי (כמה שעות נסיעות).

שתהיה אחלה נסיעה
        • sedna
          sedna נערך לאחרונה על ידי

פרט קטן וחשוב
          כשתגיע להאמפי, הריקשה תוריד אותך בצד ההודי של העיירה ומיד יתנפלו עליך בעלי גסטהאוסים שינסו לשכנע אותך לבוא לישון אצלם. המטרה שלהם היא למנוע ממך להגיע לנהר ולראות את כל התיירים חוצים לצד השני. רד לנהר ושם עלה על הסירה שיוצאת כל כמה דקות (10 רופי לנוסע ועוד 10 רופי לתרמיל גדול). בצד השני יש גסטהאוסים ומסעדות ונוף שהוא אחד מהיפים ביותר בהודו - הסלעים המוזרים של האמפי, עצים ומטעי בננות. שקט שם ונעים, בניגוד לצד ההודי שהוא יותר הומה ונראה יותר כמו עיירה הודית טיפוסית. בצד ההודי אכן כדאי לבקר במקדשים המיוחדים, אבל נראה לי יותר נעים לישון בצד של התיירים.
          • yallaayala
            yallaayala נערך לאחרונה על ידי

לא מסכימה
            בגלל שכל התיירים הישראלים עוברים את הנהר לעבר "כפרי הנופש" המאולתרים או יותר נכון "שיכונים", הכפר עצמו שקט יחסית, ומי שמשתכן בחלק זה משוחרר מכל המוסיקה הרועשת, צעקות ה-בום בהולנאט, וקריאות ה"אחי" הנשמעות מכל עבר. צריך לזכור שהגסטהאוסים לא נמצאים במיין באזאר, הרחוב הראשי של האמפי, אלא ממש בתוך הכפר, האוירה היא הרבה יותר הודית והרבה יותר משפחתית ומעניינת, למרבית הגסטהאוסים ישנו גג (שלפעמים הוא גם מסעדה) ואפשר לשבת עליו בשקט ולצפות בנוף המדהים וההזוי של האמפי שבזכותו הכפר הזה שואב כל כך הרבה מטיילים. זה לא הנהר, כאלו יש המון בהודו, אלו הבולדרים והעתיקות שיוצרות את המראה הקסום. מהכפר ישנה אפשרות יותר קלה, פשוטה, ובלתי אמצעית לצאת לשוטטות חיפוש בולדרים, עתיקות, מקדשים, באבות ועוד... במיין באזאר של האמפי יש מסעדות נהדרות עם טעמים וסגנון של הדרום והן מהטובות שיש, והכי חשוב , בכל בוקר אפשר לאכול את האידלי הטעים של האמפי.
            אני בהחלט ממליצה להשאר בכפר ולקפוץ לביקורים באזור ההמולה הישראלית בצד השני של הנהר, כמו גם לבקר במקדש האנומן ולסכר.
            • liluY
              liluY נערך לאחרונה על ידי

האמפי
              גם בצד ה"תיירותי" של האמפי, מעבר לנהר, יש מקומות שקטים.
              אחרי שיורדים מהסירה ועולים למעלה במעלה המדרגות, אפשר להמשיך ישר וימינה אחרי גסטהאוס השש בש, ובמרחק הליכה קצרה יש קבוצה קטנה של גסטהאוסים שהישראלים לא כל כך מגיעים אליהם.
              יש גם את ה-whispering rocks, גסטהאוס מבודד לכיוון מקדש הקופים והאגם. בכלל, ממש לפני האגם יש גפר קטן ומקסים, בזמנו בלונלי פלנט היה רשום שאפשר להתארח שם אצל משפחות במסגרת עמותה כלשהי...
              • matan1111
                matan1111 נערך לאחרונה על ידי

הגעה להאמפי ובכלל האמפי
                איזה כיף לך !! אני נסעתי הפוך,מהאמפי (למעשה מהוספט,העיר הקרובה להמפי,25 דקות) לבנגלור באוטובוס לילה של 12 שעות,לא היה מקום ברכבת..אבל אם תזמין מראש להוספט לא תהיה לך בעיה.
                בהאמפי עצמה אני בהחלט ממליץ לישון בצד השני של הנהר,אפילו שיש פה בפורום חילוקי דעות. נכון,יש הרבה ישראלים בצד השני,אבל איפה לא ? והנוף מקסים וכפרי. כפי שציינו פה,אם תמשיך ישר בעלייה מהנהר ותחלוף על פני גסטהאוס שש-בש תגיע לבובי'ס פלייס,יש שם כמה גסטהאוסים מרוחקים ומנותקים יחסית(5 דקות הליכה..). אם תפנה שמאלה לרחוב "הראשי" יש את הסאי-פלזה, מקום נחמד עם נוף יפה..בכלל יש מלא מקומות,תעשה סקר של חצי שעה ותתמקם.זול בהאמפי,אלא אם תגיע בסילבסטר ואחריו..
                מקומות - כל המקדשים משני צידי הנהר,מקדש הקופים,רחצה בסכר ובאגם הגדול שנוצר,טיול אופנוע בשדות האורז המקסימים בכל האזור,בקיצור - לשבוע זה בול מה שאתה צריך !! תהנה
                • jso123

הגעה להאמפי ובכלל האמפי
                  ממש תודה לכולכם.
                  מה בנוגע למחירים? ידוע לכם משהו מעודכן?
                  ודבר נוסף - שמעתם על "פסטיבל האמפי" שאמור להתקיים בתקופה הזו?
                  שוב תודה
                  יהונתן
                  • sedna
                    sedna נערך לאחרונה על ידי

מחירים ופסטיבל
                    בדצמבר 2008 הייתי בהאמפי. המחיר לחדר ב"סאי פלאזה" עלה מ-300 ל-400 בגלל סוף השנה האזרחית. כמו ברוב הגסטהאוסים שם מדובר בבונגלו זוגי, מקלחת בחדר אבל בלי מים חמים, תוסיף 10 רופי להוט-באקט. מחירים של ארוחות הם כמו ברוב המקומות התיירותיים בהודו ולא משתנים בסילבסטר עד כמה ששמתי לב.

לגבי הפסטיבל - אכן היה במשך שבוע פסטיבל על שפת הנהר, אלפי הודים הגיעו לטבול ולהניח מנחות והיה צבעוני, שמח ומדהים לצלם Smile אחת החוויות היותר מיוחדות שאני זוכרת מהודו. אם אני זוכרת נכון הוא התחיל בערך 3 שבועות לפני סוף השנה, אבל כדאי לבדוק תאריכים באינטרנט.
                    • jso123

הגעה להאמפי ובכלל האמפי
                      תודה רבה.
                      אגב, ידוע לכם על אתר אמין להזמנת כרטיסי רכבת?
                      תודה שוב
                      יהונתן
                      • soungalo
                        soungalo נערך לאחרונה על ידי

הגעה להאמפי ובכלל האמפי
                        http://www.indianrail.gov.in/
                        • שמוליק בנגלור
                          שמוליק בנגלור נערך לאחרונה על ידי

לא מסכימה
                          מסכים בהחלט עם מה שכתבה איילה.
                          מי שרוצה לראות את האמפי ואת התרבות ההודית והתבשילים יעשה זאת בכפר האמפי.
                          מעבר לנהר זה יותר תיירותי עם המון ישראלים שברובם הגדול לא מבקרים בעתיקות של האמפי, חלקם אף לא יודע שהם קיימם!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון