פק"ל קפה - לוקחים או לא?
-
שלום לכולם, אני אוטוטו טס ונמאצ בשלב ההכנות האחרונות.
אחד הדברים שכרגע אני הכי מתלבט לגביהם זה פק"ל קפה. יש לי פק"ל קפה די טוב, מושקע וקופקטי (גזיית "אוקטפוס", פינג'ן, 3 כוסות, 3 צנצנות לקפה, סוכר ותיונים, כפית, מצית וגפרורים כמובן). הכל במנשא של סנדלי שורש.
לטיולים בארץ כמובן שאני תמיד לוקח אותו, אבל השאלה היא אם לקחת את כל העסק הזה (שוקל לא מעט ותופס מקום אחרי הכל) לדרום אמריקה. אני מתכוון לעשות לא מעט טרקים אז גזייה אני חייב לקחת בכל מקרה, כמובן גם סיר אני מניח לבישול. אבל אני אמור לקחת גם את כל שאר הדברים? אם לא, אז מה, מוותרים על קפה?!
אשמח לעצות וטיפים מנסיון אישי. -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?עם כל הכבוד לקפה הברזילאי והקולומביאני, אני עדיין מעדיף "קפה נחלה".
קח את הפק"ל. -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?הייתי משפצר מחדש ומתאים אותו לאופי הטיול והופך אותו לפק"ל בישול.
כוסות זכוכית- מוותרים או מחליפים בחד פעמי שקונים על המקום או כוסות פלסטיק רב פעמי/נירוסטה מהשוק או חנות של כלי בית.
לא לשכוח צלחת אחת קטנה מפלסטיק(אלא אם אוכלים מהסיר)
כל כלי האחסנה הייתי בודק את נחיצותם ואת גודלם- אם זה הגודל האופטימלי הייתי משאיר.
בשביל לצמצם מקום הייתי בודק לעשות כלים בצורת מטריושקה("בבושקה") שהכל נכנס אחד בתוך השני בשביל לחסוך מקום שהם ריקים).
כפית, הייתי מחליף לכף בגלל השימוש של כף בבישול- כפית לא ממש יעילה.
פינג'אן, הייתי דואג שיכנס לתוך הסיר שאתה מתכוון לקחת איתך ושהגזיה או הבלון יכנסו גם כן לתוכו וככה חסכת מקום, אם יש בעיה של ידית של הפינג'אן, הייתי משפצר אותו בצורה כזו או אחרת(אפילו חותך ומאלתר ידית מתפרקת על בסיס בורג)
אל תשכח שתצטרך להוסיף עוד תבלינים לפק"ל בישול(מלח/פלפל/שמן/קארי או תבלין לטעם), כמו כן סכין לחיתוך(על בסיס לדרמן או אולר) ומזלג.
בגל אופן כל הפק"ל בישול לא אמור לעבור את הגודל של השקית שורש על כל תכולתה- לא כולל מזון שתקנה לבישול. -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?תודה רבה על ההמלצות, אבל אתה רציני? אתה כנראה מידה 50 בנעליים, אני כולא 43 אז המנשא של הסנדלי שורש שלי לא כזה ענק
אני באמת לא רואה את עצמי מצליח להכניס לשם את כל הפק"ל בישול שאמרת (בטוח שלא צלחות וסירים).
בכל מקרה, כל מה שאמרת לקחת כמובן הגיוני שצריך. סתם שאלה, למה אתה ממליץ כוסות פלסטיק ולא זכוכית (הן קטנות אצלי וארוזות בקייס מיוחד+גרב ככה שאני לא חושש שישברו)..מנסיון שלי עם כוסות פלסטיק הן נשברות ואז כשבטיול שופכים לתוכן משהו הכל נוזל. -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?אמרתי שאם לא!! לוקחים סיר, הכל אמור להכנס לפק"ל(אני מידה 47
) סיר, מצידי תתלה בחוץ, אני אוהב להכניס את כל מה שקשיח(בניתי הכל שיכנס לי אחד בתוך השני- סיר 1 ליטר בתוכו קרש חיתוך דק מעליו צלחות קטנות מעליופיג'אן שבתוכו יושבת הגזיה ואפשר גם להכניס בלון- אבל אני מעדיף לשים אותו בחוץ, בתוכך הפינג'אן יושב גם סופרק מתכת מתקפל, מצית ו2 כוסות ואת הכל סוגרת מחבת קטנה שהיא גם מכסה) פנימה כמו מטריושקה ואת כל מה שקשור פיזית לאוכל לתוך שקית אכסון(קפה, תה סוכר תבלינים ומה שבא לך בנוסף).
אמרתי או פלסטיק או נירוסטה- בגלל המשקל של כוסות הזכוכית- וגם זה שהולכים במטוס להתעלל לך בתיק(סבלים כן, בוא נגיד שהם לא עדינים..)
בכל מקרה כוסות פלסטיק טובות לא נשברות, ואם כן, אתה לא סובל מהשאריות זכוכית ברחבי התרמיל.
הכל עניין של משקל, אם אתה ג'ון ביריון ובא לך להסחב עם 20 קילו בהצלחה, אני לא נהנה מטיול שאני סוחב כל כך הרבה, גג 12-13 קילו על הגב וגם זה יותר מדי.
כמובן לטיול יום מוצאים את הכל וסוחבים רק פק"ל קפה- צריך ורסיטליות- אבל זה על חשבון משקל וקצת אי נוחות. -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?תודה, וכמובן שאני ג'ון בריון אבל אני מאוד בראש שלך מבחינת צמצום משקל, תודה על ההמלצות!
-
פק"ל קפה - לוקחים או לא?אני מידה 42 ומצליח גם להכניס הכל (כולל הסיר!) לתוך התיק של השורש, אז יש תקווה
עוד אופצייה (לא ניסיתי, אז אני לא רוצה להתחייב) זה להשתמש בגביעים של "גמדים" בשביל כוסות.
אם הציוד מהארץ תופס יותר מידי מקום/משקל, אפשר לקנות ערכה קומפלט (מצויינת!) של "דויטה" כמעט בכל חנות של ציוד קמפינג בצ'ילה וארגנטינה. הציוד איכותי וטוב! -
פק"ל קפה - לוקחים או לא?הציוד המעולה מיוצר בסין.
הגזיה שלהם ושל KOEVA ושל יצרניות בנפאל/הודו/אסיה בכלל עלומות שם הם מאותו מקור ומפעל בסין- חבל שכאן הם עולים 400 שקל שבשאר המקומות בעולם הם נמכרים בפחות מ100 שקל- אין שום הצדקה כזו.
כנ"ל הפק"ל בישול שלהם שדומה אחד לאחד לפק"ל של אמגזית ושל KOEVA שמיוצר גם כן באותו מפעל עם הטבעת חותמות שונה(חברות מדבקה)- רק בעלות נמוכה פי שלוש. -
עצות לחסכון במשקל ומקוםקרש חיתוך- אפשר לקנות קרש גמיש (חנויות כלי בית) לחתוך אותו לחצי ולקחת רק חצי אחד. זה מתקפל\ מתגלגל בקלות ונכנס לכל מקום שתרצה. אפשר במקום זה לקחת גם תחתית לצלחת (מה שנקרא באנגלית placemat) מפלסטיק. זה עושה את אותה עבודה ויותר זול.
יש ידיות "צבת" מתפרקות לסירים, כך שאפשר לקחת אחת לסיר ולפינג'אן. בכלל ידיות של סירים זה מטרד בתוך התיק. אני תמיד מוריד אותן ומשפצר בחוט ברזל.
אם בא לך להתפנק (שזה אומר להוציא כסף או למצוא מישהו נחמד שיקנה לך מתנה) יש בחנויות של "למטייל" כוסות וקערות מסיליקון שמתקפלות לתוך עצמן ותופסות מקום כמו צלחת. גם קל מאוד לנקות אותן.
אלקנה
-
עצות לחסכון במשקל ומקוםאם תיפול על תצורה של סירים שהיא כמו כוס עם ידיות מתקפלות (למשל כמו של סנואו פיק ועוד חברות) זה הפתרון הכי טוב מאשר לשפצר לסיר של סולתם את הצורה- אבל זה דורש הוצאה שלא סטנדרטית בקנה מידה של מטייל.
הפתרון הכי קל זה לאכול מהסיר- בלי שטויות של צלחות- אבל ככל הנראה תטייל עם עוד מישהו וזה לא ממש חברותי
, לדוגמא הכי טובה זה JETBOIL, שזה כוס-גזיה שמכינים לעצמך בלבד מעיין תבשיל מאבקה(לא מנה חמה, משהו קצת יותר מזין)- לא יודע אם זה הגישה הישראלית של החברותא- נראה לי קצת מעפן לאכול לבד ולבשל לעצמך ושכל אחד יושב ליד הגזיה שלו- מפספס את הפואנטה.