שימוש במי ברז.
-
עד כמה זה באמת בעייתי לצחצח שיניים (לא לשתות) במי ברז במדינות לאוס, ויטנאם ותאילנד? אני לא מדברת על כפרים נידחים אלא על הערים הגדולות והמתוירות יותר. קצת הפחידו אותנו אבל נראה לי מוזר שלאורך הטיול כולו ניאלץ לצחצח שיניים במים מינרליים..אז מה אתם אומרים? -
שימוש במי ברז.אני רק יכולה להגיד שבמשך שמונה חודשים במזרח צחצחתי שיניים כל הזמן במי ברז, החל מהרגע הראשון, למעט שבוע במקום ספיציפי (בהודו) לגביו הזהירו אותי שהמים בעייתיים (והם גם נראו עכורים).
יותר מזה - גם לא זכור לי שנתקלתי באנשים שצחצחו שיניים באופן סדיר במים מבוקבקים. מים לשתייה לעומת זאת, שתיתי רק מבקבוק או מים מטוהרים. -
שימוש במי ברז.וואלה, האמת היא שאני צחצחתי שיניים עם מים מינרליים. לפעמים לא היו לנו אז השתמשנו במים מטוהרים (עם טבליות כלור). אני לא יודעת עד כמה זה נחוץ, בכל מקרה זה לא כ"כ מסובך.
אני לומדת עכשיו קורס על פרזיטים, ובעקבות מה שלמדתי שם, אין סיכוי שבפעם הבאה שלי במזרח אני אתקרב למי ברז...
-
כמו גליתרק במשך שנה , כולל בורמה , אין בעיה -
שימוש במי ברז.קרוב ל 4 שנים במזרח, מצחצח שיניים רק במי ברז, לא שותה מי ברז. -
כנראה שאני הדוד הסורר.....כי בלאוס, קמבודיה וויאטנאם גם שתיתי את מי הברז!
ב4000 האיים בלאוס גילית בדיעבד שכבר שבוע אני שותה את נהר המקונג
שכל אחד יעשה מה שנראה לו או שפשוט ישאל רופא...
אם מצחצחים שינים עם מי ברז, אפשר להידבק באותן "מחלות" שיש במים בדיוק כמו שיכול לקרות כששותים אותם! (ואני מכיר סיפורים אישית!) רק שהשתייה מגדילה את הסיכויים
-
שימוש במי ברז.תאילנד,ויטנאם,נפאל וסין-מצחצח שיניים רק במי ברז. -
נראה לי שהעניין הוא לא רק באיכות אלא גם בכמותלשתות מי ברז פירושו להכניס באופן תדיר כמות גדולה של מים לא מטוהרים באופן ישיר לתוך המערכות החשובות ביותר בגוף. כשרק מצחצחים שיניים, כמות המים היא מזערית, וגם אותם יורקים החוצה בסיום...
לי אישית לא היתה בעיה עם לצחצח שיניים במי ברז במשך כל שהותי במזרח. -
שימוש במי ברז.אני מצחצח שיניים תמיד מהברז. גם במדינות שהזכרת וגם בהודו ונפאל.
שתיה מהברז? אין לי אומץ
אבל במדינות שהזכרת מגישים בבכל מקום מים מורתחים עם קרח "בטוח" כתה חלש או כמו שהם.
-
שימוש במי ברז.לא עניין של אומץ, אם המקומיים לא שותים מי ברז הם כנראה יודעים למה.
בנפאל בכמה מהמקומות דווקא שותים מי ברז אז ניסיתי גם, הם היו ממש לא טעימים אז לא ניסיתי שוב. בשאר המקומות אף אחד לא שותה מי ברז אז גם ויתרתי על הרעיון.
ירקות ברור שאני שוטף במי ברז. -
שימוש במי ברז.שתיתי רק מי ברז שלא לומר מי בארות בהודו, מים חיים חשובים לבריאות ולאקולוגיה. כמות הפלסטיק שמייצר תייר בכל יום במדינות הללו שאין להן התשתית לטפל בפלסטיק, היא עצומה ונוראית.
למי שלא רוצה לשתות מים ישר מהברז, קיימים בשוק מסנני ומטהרי מים אישיים ברמות גבוהות מאד, כבר היה שרשור בעניין אפשר לעשות חיפוש.
אני ממליצה לכל אחד לעשות מה שהוא מרגיש לנכון, גם לשתות מים ולפחד מה יקרה לך זה לא בריא.
אבל מי שרוצה לשתות רגיל כדאי שיידע שאפשר, בהודו ישנם עשרות אם לא מאות תיירים ששותים מים רגילים, כדאי ורצוי להתרגל בהדרגה למים, להתחיל משלוק בכל יום להוסיף עד מעבר לשתייה.