טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרן
-
היי!
בסביבות אפריל אני מתכנן לטוס לתאילנד לכחודשיים וחצי (פעם שלישית שלי- אבל עד עכשיו הייתי רק בבנגקוק פטאייה וחלק מהאיים). במסגרת הטיול אני מאוד מעוניין לראות טיגריסים- אבל בטבע! כמובן שידוע לי שטיגריס זאת חיה חמקמקה שחיה בג'ונגלים ככה שאין מצב של לראות אותם ב-100% אבל רציתי לדעת- האם ידוע לכם על פארק לאומי/שמורת טבע בתאילנד שיש בה אוכלוסיית טיגריסים גדולה יחסית, ואני יכול לקחת טיול ספארי/טרק מודרך כדי לנסות לראות אותם, או חיות מעניינות אחרות? או שאני אצטרך להסתפק בספארי לילה בצ'יאנג מאי (כי הבנתי שבקנצ'נבורי הטיגריסים מסוממים לגמרי)? עוד בנושא הטיגריסים- מה לגבי מדינות שכנות כמו לאוס, מיאנמר או קמבודיה?
עוד שאלה- מתי יוצא סונגקרן (חג המים הבודהיסטי) השנה ובאיזה מקום הייתם ממליצים לי להיות בזמן החג? חשבתי על אחת הערים הגדולות של איסאן כמו אודון תאני או קוראט, או צ'יאנג מאי. מה דעתכם? -
טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרןהמקום שבו שמעתי שיש נמרים חופשיים הוא KHO YAI שמורת הטבע הכי גדולה בתאילנד שנמצאת מצפון לבנגקוק. הייתי שם ולא ראיתי נמרים. גם לא ראיתי פילים שמסתובבים חופשי שם. יש שם הרבה קופים ואותם רואים בעיקר על הכבישים אבל בשביל זה לא צריך לסוע עד לשם.
הסונגקראן מתקיים בחודש אפריל. השנה אם אני לא טועה ב 12 - 15 לחודש. -
טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרןשלום
הסונקראן נחגג בצורה לא אחידה בתאילנד,ישנם מקומות שהוא נחגג שבוע{פטאייה} וישנם מקומות שנחגג יומיים{קוסמוי}
היות ומדובר על טיול שלישי שלך ומן הסתם כבר ביקרת באזורים המומלצים האופצייה של איסאן נראת לא רעה בכלל
מומלץ לך לברר לפני כמה ימים נחגג החג,אם מדובר בשבוע הייתי ממליץ לך ללכת על זה בחום -
טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרןהמקום היחיד שאני יודע שמישהו ראה בו נמר בטבע באסיה זו שמורת צ'טואן בנפאל. יש שם עוד חיות בר כמו קרנפים ופילים. מומלץ.
הסונגקראן הוא לא חג המים אלא ראש השנה התאילנדי, יכול להיות שיהיה מעניין לחוות אותו באיסאן, לא ניסיתי, ממה שכן ניסיתי בצ'אנג מאי הוא היותר יפה. -
טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרן-באפריל בפטאייהלפי מיטב הבנתי ,הסונגקרן,ב11.04 עד 15.4 תלוי באיזו עיר
בפטייה זה חוויה ,כנס ליוטיוב ותראה ,
גם בצאנג מאי נחמד אבל אין על פטאייה -
טיגריסים בטבע ושאלת סונגקרן-באפריל בפטאייהחג הסונקרן מתחיל ב 13-15 לאפריל , בד"כ מתחילים במשחקי המים יום קודם וממשיכים עוד יום.
בצ'יאנג מאי החג ממש יפה, המוני מכוניות ליד הנהר עם חביות המלאות מים עם קרח, המוני אנשים מסביב לנהר כולם שמחים שותים אלכוהול, משפריצים מים אחד על השני, מוזיקה ברקע, ממש חג מהנה וכיפי פשוט חוויה.
אורית -
טיגריסים בטבע תוכל לראות רק באזור סיביר ברוסיהוזה טיול שיעלה לך כמה אלפי דולרים טובים לא כולל שוחד והגעה למקום
מתאים לקשוחים ביותר ולאנשים שזו הפנטזיה הכי פראית שלהם בחיים
בנתים סע לחוות הטיגריסים בצאנג מאי
יש מקום נוסף בהודו (שכחתי את שמו כרגע ) אבל על מנת לראות טיגריס ממש בטבע תצטרך לשהות שם במינמום 10 ימים .