נורבגיה
-
שלום לכולם בעתיד אני מתכנן לעשות טיול לנורבגיה אני מאוד רוצה לטילל שם וזה היעד שאני הכי רוצה לטייל בו
אני רוצה אבל לטייל עם אוהל כלומר יומים נגי להיות בהרים נירוקים עם הנוף ולישון בוהל בשטח בטבע רציתי לדעת האם זה אפשרי מבחינה לישון בטבע או שזה אסור ואם יראו אתי יתנו לי קנס או משהו וגם אשמח לטיפים על המקום
-
@מטייל_4178660 היי הייתי בנורווגיה לפני כמה שנים וראיתי הרבה אנשים ישנים באוהלים,ככה שאין שום בעיה
-
לפי מה שמציין הגולש הזה, בסיפור הדרך שניתן לפתוח אוהל בכל מקום בנורווגיה (במדינות רבות, הנ"ל אסור)
https://www.sipurderech.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%95%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94
-
בנורווגיה יש את החוק המתיר לכל אדם לטייל כמעט בכל מקום וגם להקים שם אוהל ,.Allemannsretten .
צריך לחדד כמה דברים-מרחק מינימלי ממבנה מגורים/נופש לפחות 150 מ' ולשים לב שאין שלט שאסור להקים אוהל. כמובן שאין להקים אוהל בחצר כנסייה או מבנה ציבורי וכו' , ומצופה לשמור על הטבע-לא לעשות מדורות בכל מיני מקומות וכו'.
זו הכתבה הכי טובה שמצאתי freedom with responsibility, ועוד אתר שמחדד כמה דברים מעשיים. Camping in Norway.
באיסלנד למשל-היה חוק דומה ועקב נזקים והתנהלות חסרת אחריות של מטיילים-הגבילו מאד את העיניין ובעצם ברוב איסלנד אסור להקים אוהלים מחוץ לאתר מוסדר.
סיפור הטיול בקישור מהנה מאד לקריאה ויפה מאד. חלק מהקישורים המובאים שם-שבורים.
-
אותו חוק שנורית ציינה תקף גם לגבי קמפר הום- לא קרוב לחצרות הבתים, ובוודאי לא במקום ציבורי. אבל בנורבגיה יש גם המון אתרי קמפינג שבהם מותר מאד לחנות ללילה, יש מקלחות ציבוריות, בחלק גם שירותי כביסה ,מטבח- ובהחלט ניתן לתכנן טיול כאשר חלק מהימים הם בחניה "יבשה" ללא מתקנים, ובחלק בחניה מאובזרת (כן, כמובן שבתשלום).