מונטריאול ג'אספה מונטריאול בשבוע
-
תודה לכל אלה ששלחו אותי לעשות שיעורי ביית לפני כמה שבועות.
נוסע בעוד כמה ימים למונטריאול והוספתי לי שבוע חופש בסוף......
אשתי כנראה לא מצטרפת בגלל מוראות נתבג והעובדה שחזרנו לפני יומיים מקולורדו, כך שאני מתכוון לדלג על קוויבק סיטי ולהתמקד יותר בטבע, עיירות ושמורות.
מצאתי את המסלול הזה:
צריך עדיין לשכור רכב במונטריאול
ואשמח לקבל עליו חוות דעת, הצעות ודגשים.
תודה מראש
-
טיילתי חלק גדול מהמסלול בשנת 2018 , החלק שאני הכי נהנתי היה להקיף את החצי אי , במיוחד פרסה . אשמח לענות לשאלות
-
הי
אם אפשר קטע חזרה דרך הצד האמריקני
הייתי מתקן את המיפוי כך
https://goo.gl/maps/xheCMKpvJpRsptQG6
שים לב לדרך מקוויבק לטדוסאק קיצרתי .
שים לב שהמעבר לחצי האי גאספה מעבורת קודם לזאת שאתה בחרת והרבה יותר קצרה
שים לב שיוצא אותו מספר שעות בהצעה שלי שכוללת את הגיאות והשפל במפרץ פונדי כולל פארק הסלעים.
מוני
-
טיילתי חלק גדול מהמסלול בשנת 2018 , החלק שאני הכי נהנתי היה להקיף את החצי אי , במיוחד פרסה . אשמח לענות לשאלות
רמי תודה
אתה קצת מכיר אותי אני חושב וזוכר שאני אוהב טרקים חד יומיים גם כשאני ברואד טריפ.
כמו כן סחבתי איתי בגדי רכיבה וציוד מגן לקולורדו כדי לרכב בקרסטד ביוט ובסוף וויתרתי על הרכיבה כדי להישאר עם המשפחה במקום המדהים הזה,,,,,,,,
יש בסיבוב הזה איזה הר מומלץ המיוחד לרכיבה שאפשר לשכור בו אופניים?.......... הפעם אני לבד
-
@dregev03
הי
אם אפשר קטע חזרה דרך הצד האמריקני
הייתי מתקן את המיפוי כך
https://goo.gl/maps/xheCMKpvJpRsptQG6
שים לב לדרך מקוויבק לטדוסאק קיצרתי .
שים לב שהמעבר לחצי האי גאספה מעבורת קודם לזאת שאתה בחרת והרבה יותר קצרה
שים לב שיוצא אותו מספר שעות בהצעה שלי שכוללת את הגיאות והשפל במפרץ פונדי כולל פארק הסלעים.
מוניהי מוני
בגדול סתם העתקתי מסלול שמצאתי בחיפוש מהיר ולא תכננתי שם כלום בעצמי...
מאוד מסבך אותי להיכנס לארצות הברית במקרה הזה כשאני עם מחשב של העבודה...... האם הקטע של מיין הוא עד כדי כך יפה ששוה לעשות בשבילו שני מעברים?.
למה הורדת את טאדוסק? SEGEV 17 מאוד המליץ עליה?
-
לא הורדתי את טדוסאק פשוט קיצרתי את הדרך אליה מהתוואי שלך
אוקי אם כך חזור דרך הצד הקנדי
מוני
-
תודה מוני יש לך המלצות נוספות, עוגנים? לאורך המסלול שהצעת מעבר למפרץ פונדי.
-
במבט יותר חודר על המיפוי ושעות הגה ומה שצריך להשאיר לביקורים
אני מסתכל על המפה אז רק ממונקטון למונטריאול בלי שבירה לגיאות והשפל נגיד
לפחות בפארק הסלעים ,בלי פארק לאומי פונדי זה סביב ה-1000 קמ יומיים זה 500 ליום
את הגספה עצמו אומנם לא עשיתי את הסיבוב בו אבל על פי הגולשים שעשו עד הפניה לירידה למונקטון
בניו בראונסויק זה מינימום 3 ימים+ הירידה למונקטון זה עוד יום ולא חישבנו מונטריאול עד טדוסרק בלי קוויבק סיטי
זה מינימום יומיים.
אז אם אתה יוצא ביום 1 וצריך לחזור ביום 7 זה לא אנושי לדעתי
מה אתה אומר
מוני
-
@dregev03 משווה לטיול שאני עשיתי:
1) מסלול הטיול מתאים לתקופה של שבועיים ולא של שבוע. בשבוע אולי ניתן להקיף את גאספה ולחזור למונטריאול. לא יותר מזה.
2) אתה מדלג על פארק ביק שנמצא ממערב ל- Rimouski. אני חציתי עם המעבורת ל- Trois Pistoles שנמצאת ממערב לפארק ביק ודי קרוב אליו. אפשר לקחת מעבורת זאת במקום את זאת שמגיעה ל- Matan.
-
אני מסכים שזה כנראה מוגזם גם אם אפשרי.
לא זוכר מה היה המרחק שנהגתי בשנה שעברה מפורטלנד לקאליספל ב5 ימים. זה היה בסדר…..עם יום אחרון קצת ארוך
יש לך הצעה לסיבוב יותר קצר? כמובן שהשאלה מופנית גם לאחרים
-
דורון ראיתי 32 שעות נהיגה ולא נבהלתי אבל כמובן שאשמח לקצר. מה היית עושה אתה בשבוע? אני יותר איש של אאוטדור. לא יודע אפילו אם אעלה על שייט לוויתנים אבל אולי אחתור שעתיים בקיאק (אין לי ניסיון בזה). אשתי אולי קצת מתחרטת ואולי בסוף כן תגיע אבל אני לא חושב על יותר מיומיים אחרונים לקוויבק סיטי ומונטריאול. מחפש מרחבים ונופים של ״קצה העולם״
-
מפורטלנד לקליספל ישיר נגיד 1000 קמ
https://goo.gl/maps/JVqYRHiJhPUBoKM47
אתה עשית ב-5 ימים?לפחות על פי דבריך
אין הדבר דומה למרחק בין מונקטון למונטריאול ביומיים https://goo.gl/maps/68nfy9tFik7D11z48
למרות שאפשרי אבל לבטח לא כאשר גם ביום הראשון ישלך מונטריאל>>>טדוסאק https://goo.gl/maps/5shgWX5v5reTbRGP6
עכשיו לרדת למונקטון ולא להוסיף ביקור בגיאות והשפל של מפרץ פונדי לפחות פארק הסלעים,
לא יודע אבל זה קצת מפריע.
אם אתה אומר 7 ימים
ראה חלוקה מרתונית -https://goo.gl/maps/PVgH4cycDpgsLfKN7
מונטריאול >>>טדוסרק
טדוסאק>>פארק דו ביק>>מתן
מתן>>>גאספה+פוריליון
פרסה>>לינה קמפבלטון
מונקטון
מונקטון >>>אדמונסון
אדמונטון >>מונטריאול
הנה דוגמה טובה למה ניתן בתחנות של חצי האי גאספה על פי הגולשת אורית פוקס
בתגובה שלי מ-2009, בשרשור שאני עשיתי העתקה לדיווחה והוספתי טיפה משלי-
24/9
יום טיול מקוויבק סיטי לאורך ה-138 וה-362 קרי- השרלבואה
אתרים מומלצים:-העיירה סנט אן דה בופרה – הבזיליקה בעיר בהחלט מרשימה ושווה ביקור - אפילו בקנה מידה אירופאים – 20 דקות.
אומנם אפשרות לביקור במפל מונטמרסי,אבל בכל מקרה לא להחמיץ את הקניון הבא הלא הוא-קניון מון סנט אן - שבו מסלול קצר היקפי וחביב, לוקח 45 דקות לסיים את המסלול.
עיירות מקסימות הן Baie St Paul ממנה צריך לעבור לכביש 362 ולא להשאר על ה-138 ו-La Malbaie
לינה בטדוסאק כפי שרשמו לך אליה עוברים עם המעבורת החינמית רבע שעה על המים.
25/9
מאחר ואנחנו נפלנו על ערפל כבד בטדוסאק לא עשינו שייט בפיורד סאגנה ,חושב שאתם תלכו על זה,על טיול קצר בעיירה ותסעו לאו לינה
לינה בסן סימאון הלא היא העיירה ממנה המעבורת של השעה + אל Riviere Du Loup,אם מספיקים את המעבורת האחרונה ב-17:30 אפשר לעלות וללון בריווירה דו לו,אם לא לנים בסן סימאון ושטים למחרת בראשונה 09:30.
26/9
מכאן בענין הגאספה אני מעתיק את דברי הגולשת אורית (היכן את?)
מעיירה רייבר דה לו נסיעה לכיוון פארק ביק. -פארק ביק – מקסים, מקסים ומומלץ!!
הפארק מציע מסלולי הליכה קלים לאורך מפרצוני חוף יפים, המוקפים בהרים גבשושיים משגעים, וכן מסלולי הליכה אל שמורת כלבי ים. את כלבי הים ניתן לראות בזמן הגאות בקאפ קאריבו. מי שמגיע לפארק בזמן השפל ומפספס את כלבי הים, אבל דרכו פונה לפרסה, שיסיר דאגה מליבו. בשמורת הציפורים שבפארסה ניתן גם כן לצפות בכלבי ים, השוחים להנאתם במי מפרץ סיינט לורנס.
-קניון שערי הגהינום – רימוסוקי – 30 ק"מ מדרום לעיר. מסלול לא ארוך, לאורך קניון צר ועמוק שנחצב בכוח מי הנהר והמפלים שבו. לטעמנו, הקניון הרבה יותר מרשים מקניון מון סינט אן, שליד קוויבק סיטי.-לינה ב-Matane.
27/7
פארק גאספזי- גאספה והנסיעה בכביש הנופי 132 לגספה
פארק גאספזי – גן עדן, (ששעריו לצערנו היו נעולים עבורנו מפאת מזג האוויר), לחובבי טיולי רגל וטרקים. הפארק מורכב משרשרת הרי ה- CHIK-CHOC, שהכניסה לתחומם אפשרית רק עד סוף ספטמבר. מכיוון ששני שליש של הפארק היה סגור בפנינו טיפסנו על הר OLIVinE. מסלול הליכה נחמד ולא ארוך עד לפסגה. בעונה הפארק מציע, כאמור, מסלולי הליכה אטרקטיביים יותר.
בהמשך-כביש 132 לגספה: הדרך לגספה היא דרך נופית מדהימה!!!
•מצד ימין, פנים היבשת, יורדים מפלי מים ממצוקי ההרים הגבוהים לים.. מצד שמאל, מפרצונים מהממים, ים כחול ושקט, שחפים/קורמרנים וחופים חוליים מפתים. הכביש עובר גם דרך עיירות דייגים קטנות ומקסימות, שזורות בדוכני אוכל המציעים מאכלי ים, המבורגרים ופוטין משובח (צ'יפס מוקרם בגבינה ורוטב – מעדן),טיילות וערב רב של שולחנות פיקניק לאורך החופים. בראש מצוק של כל עיירה עומד לו לתפארת מגדלור המשתלב בתמונת הנוף,ויש שילוט מסודר שמפנה לגשרי עץ מקורים המצויים לא רחוק בסמוך לאחד הנהרות. לינה ב-Gaspe
28/9
הפארק הלאומי פוריון
-מקסים, מקסים ושוב מקסים!!
טיילנו רגלית בהרבה פארקים לאומיים, לפארק פוריון שמורה פינה חמה בליבנו.
אתרים מומלצים בפארק:
1. לעלות למגדל כדי לראות את "קצה האדמה" – שעה הליכה – מסלול הליכה בעלייה מתונה. דורש מעט מאמץ אך אפשרי לכל גיל. לא להפסיד.
2. הליכה לקייפ גאספה – חובה ללכת במסלול האדום ולא השחור: לאורך כל הדרך ניתן לצפות בלווייתנים ששוחים קרוב לחוף ואם יש לכם מזל אולי תראו גם דוב או מוס – מומלץ ביותר!!! לא לפספס.
3. רצוי להיכנס למרכז המבקרים ולהתייעץ איתם היכן כדאי לטייל בעונה שאתם מגיעים – אותנו למשל הם היפנו לבריכה צדדית בפארק שבה ראינו את הבונים בונים את ביתם לקראת החורף – מדהים.
29/9
לגבי פארק פרסה בניגוד למשך הזמן שכותבת אורית ולמרות שלא היינו כפי שאתה יודע ביום הזה חשוב שתתקדמו לכן אני רושם את היום הזה כך:- בקרו ב- Perce Rock park , ואחר כך המשיכו בהקפה של הגאספה על ה-132 ואם אכן הקדשתם זמן לביקור בפארק הגיעו ללינה ב-Campbellton שלמעשה נמצאת על הגבול עם ניו בראונסויק ממש טיפונת בצד של ניו בראונסויק .על העיירה הזאת מספר הגולש סמי, שהיא עוף מוזר שנראית כמי שהקפיאו אותה בשנות ה-60 ,אבל היא נוחה לעצירה ולינה.
מוני
-
תודה רבה מוני
מעריך מאוד את התשובה המושקעת והמפורטת.
בשנה שעברה עשיתי כ-1000 מייל ב5 ימים. משהו כזה
בתוספת של יותר מיום ונסיעות סביב הר רינייר (היינו בשני הצדדים אבל לא זוכר איפה בדיוק בצפון).
מסכים שזה לא דומה לסיבוב הסכימתי שהצעת אתה.
כנראה שאאלץ לוותר על מונקטון אלא אם זו הנקודה הכי יפה במסלול שהצעת?
נשמע מהפירוט שלך שלא אבחר "לרוץ את גספאזי" אם יש בפארק מסלולי הליכה יפים כמו שכתבה אורית (מפתיע שהיה נעול על סעיף מזג אוויר בסוף יולי?).
סביר לוותר על מונקטון?
-
והולך@dregev03
בעיני המקום הכי חשוב להקדיש לו זמן של פרסה - השייט לאי הציפורים והליכה בשפל ל Perce Rock הם שיאים של הטיול (ולא בטוח שאפשר לעשות את שניהם באותו היום - תלוי בשעות השפל)
פארק פוריון גם דורש את היום שלו
פארק גאספזי - אנחנו ויתרנו
ככה שאני ממליץ בחום על לילה לפני פוריון ושני לילות בגאספה שיתנו יום שלם ואפשרות בבוקר שאחרי להשלים.
אם יש רק שבוע ממונטריאול הייתי בטח מוותר על מונקטון ויש מצב שהייתי מוותר על גאספה ומתמקד באזורים שבין מונטריאול לטדוסק והולך על משהו כזה:https://www.authentikcanada.com/gb-en/roadtrips/roadtrip-canada-ecoresponsable
או כזה:
https://www.authentikcanada.com/gb-en/roadtrips/east-canada-itinerary
-
מבחינתי מונקטון היא עגינה לאחר ביקור בפארק לאומי פונדי, ובפארק הסלעים, או מה שאמור היה במקרה שלך לפני הביקור בפארקים הנ"ל אבל לך באמת אין זמן לכך ולכן אם זה תלוי בי וותר על ניו בראונסויק והקדש יותר לקוויבק ,ובכך תהפוך את הגיחה לשבוע ממוטריאול לאפקטיבית יותר איך אומרים זאת דעתי ואני עומד מאחוריה אבל אתה חייב כמובן לשמוע את שאר משתתפי השרשור
-
תודה מוני ושגב מחר אעשה עוד קצת שיעורי ביית. רוב הסיכויים שאני מטייל לבד ואז אני מדלג על קוויבק סיטי קתדרלות מוזיאונים ושכמותם. אתמקד באאוטדור אבל אני צריך לקרוא.
-
יש למישהוא המלצה לגבי חברת השכרת רכב? אני רואה שסיקסט לא עובדים במונטריאול. לבדג׳ט יש היצע מצומצם. ….
-
עוד שאלה אם אפשר לפני שאני שם רגל על הגז.......... (כרגע נוטה להגיע ל-PERCE לאור המלצתו של SEGEV).
האם הנהיגות עצמן יפות? האם יש כבישים או קטעים מסוכנים לנהיגה (האמת שבשבוע שעבר בפארק הרוקי לא הבנתי איזה קטעים קשים לנהיגה. חשבתי על כבישים כמו בגליישר וממש לא......)?
-
כל עוד נוהגים באור יום אין כבישים מסוכנים או קשים לנהיגה (אגב באופן כללי, אפילו גלשייר, לא מתקרב במסוכנות שלו לכבישי האלפים באירופה...) כבישים יפים יש בעיקר בגאספה - בין אזור מתן לפוריון. לא לפסס את גן פסלים בעיירה Saint Flavie, גם בדרך מקוויבק סיטי בואכה טדוסק יש כמה קטעים יפים מאד - למשל La Malbale וגם Bate Sainte-Catherine צדה השני של הפנינסולה (מפרסה לכיוון ניו ברונסוויק או מונטריאול) פחות מעניין לגבי קוויבק - גם אם מוותר על העיר שווה לשקול את אחד מאתרי הטבע הסמוכים - מפלי מונמורנסי – Montmorency או הקניון של סט. אן Mont-Sainte-Anne.
-
מצטרף לנקודות שציין שגב
ובעיקר אם צריך לבחור בין מפלי מונמורנסי – Montmorency או הקניון של סט. אן Mont-
מציע לבחור בשני שתהיה לך הפסקת טבע נוחה של שלשת רבעי השעה על אם הדרך מקוויבק צפונה
https://goo.gl/maps/JSVkKX2GUWefFnNL6