חוכמת המונים לתכנון מסלול בתאילנד
-
היי חברים,
אנחנו 4 אנשים מעל גיל 50 מתכננים טיול ל 25 יום בתאילנד.
מתאריך 26/12/22 עד 19/01/23 מעוניין להגיע לצ'אנג מאי, בנגקוק, קצ'נבורי, פטאיה, וקו סמאוי.
את השבתות אני מעוניין לעשות בצ'אנג מאי, בנגקוק, קוסמוי או בפטאיה.
אשמח לקבל רעיונות איך לסדר את המסלול בצורה הגיונית. אנחנו לא נוסעים בשבת.
תודה מראש
-
@nk1959 המבנה הפופולרי וההגיוני של טיול של כשלושה-ארבעה שבועות כולל:
- 5 ימים עד שבוע בצפון, טיול מתגלגל שכולל את צ'אנג מאי, צ'אנג ראי או פאי, לפי בחירתם - עדיף ונוח לטעמי לקחת טיול מודרך (יש חברות שנותנות לכם רכב עם נהג ומדריך, אתם משלמים סכום אחד שכולל כמעט את הכל - ההסעה ברכב נוח ומפנק, לינות, כניסה לאטרקציות, ארוחות בוקר וצהריים. זה מאוד מפותח שם, השירות מעולה).
- בין שבוע לשבועיים לבחירתכם באיים (קוסמוי, קופנגן וכו' - אלה איי המזרח, יש גם איים במערב אבל לדעתי לא מומלץ לדחוף את שני הצדדים בטיול אחד)
- כמה ימים לסיום בבנגקוק לפני החזרה ארצה.
לגבי קצ'נבורי ופטאיה, לא הייתי בהם אז אני לא יכולה להגיב, אבל אם הייתי רוצה להכניס אחד מהם (שניהם זה יצא דחוס מדי), כנראה שהייתי מכניסה אותם בין האיים לבנגקוק.
אבל לפני שאתה נכנס ממש לפרטים של כמה ימים תהיו איפה, קח בחשבון שכל מעבר ממוקד למוקד לוקח זמן (חצי יום עד יום) וכסף (עלות הטיסות פנים). ב-25 יום לא הייתי מכניסה יותר מ-3 מוקדים, בעיקר שחלק גדול מהכיף בטיול כזה, בעיקר באיים, הוא להכנס לקצב של הירגעות, ולא לעשות את "המירוץ למיליון". זה גם טיול די ארוך בסך הכל, בשלב מסויים מתחילים קצת לשבוע מהריצות ומעדיפים קצב נינוח יותר.
-
@יונה-וקשת תודה רבה על הסיוע