עלות טיול בצפון איטליה בספטמבר
-
היי,
אנחנו טסים לצפון איטליה בשבוע הראשון של ספטמבר - נחיתה מוצ"ש ב1:00 בלילה ברומא וחזור בשישי ב6:00 בבוקר מונציה.
מתכננים יום בגארדה, עלייה לדולימיטים וסיום בונציה.
אנחנו שומרי כשרות אז חוץ ממסעדות כשרות שנמצאות ביום הראשון והאחרון באזורים שלנו, בשאר הימים נתארגן על אוכל שנקנה מראש ונכין בעצמנו.
נשמח לדעת כמה עולה טיול כזה בממוצע לזוג (לא כולל טיסה והשכרת רכב שכבר שילמנו)?
אציין שאנחנו כן בעניין של לעשות קצת קניות, מספר אטרקציות ויש כמובן את הדלק של הנסיעות הארוכות. -
זו שאלה שאין דרך לענות עליה.. אפשר לקחת לילה בסטודיו ב 300 שח ואפשר במלון מפואר ב 1000 שח.. אפשר לטייל בלי אטרקציות ואפשר עם אטרקציות יקרות.. רכבלים מייקרים ועוד... בקיצור, מאוד אישי...
-
מבינה, השאלה מה הממוצע בערך לזוג ליום?
-
אטרקציות:תאלצו לבדוק מה המחיר של כל אטרקציה אותה תבחרו. דלק: יש באתר הזה חישוב עלויות נסיעה ממקום למקום: https://www.viamichelin.com/web/Routes קניות: תלוי מה תקנו והיכן.
-
מה זה ממוצע? מה זה "קצת" קניות? אנחנו הוצאנו 400 יורו לזוג ליום. קידם אותך? לדעתי לא ממש.
-
אני מבין שאתם מאד רוצים להעריך עלויות, אבל באמת שאנחנו לא נוכל לעזור לכם יותר מדי. אבל אתם יכולים לעזור לעצמכם בצורה הכי טובה.
בגדול פערי המחירים בין מדינות המערב נמוך מפי 2. כלומר על אותו סוג של הוצאה (אוכל באותה רמה, הופעה באותה רמה, מוזיאון באותה רמה) המחיר במדינה היקרה ביותר יהיה לא יותר מכפול מהמדינה הזולה ביותר. כשישראל כלולה בצד הגבוה יחסית של המחירים.
לעומת זאת פער המחירים בין אנשים "נורמטיבים" (לא מתעשרי הייטק ולא מנקי רחובות) יכול להגיע לפי 5. ניקח לדוגמה את נושא האוכל (כן, ראיתי את דרישות הכשרות. אני מתעלם מהן רק לשם הדוגמה).ארוחת ערב בשבילי יכולה בקלות להיות שני משולשי פיצה ב25 ש"ח. אצל אחר זה יהיה "ארוחת בוקר" בארומה עם קפה ב-50 ש"ח. אבל ברור לכולנו שאפשר לשבת במסעדה ב-200 ש"ח לאדם (כולל טיפ), או מסעדה טובה עם יין גם ב-400 ויותר. אם ניקח את הדוגמה הזו למדינה אחרת, אז אולי הפיצה לא תעלה 25 אלה 15 או 30, אבל גם במדינה היקרה ביותר הפיצה תהיה זולה יותר מאשר המסעדה במדינה הזולה ביותר.
אז מה שאני יכול להציע לכם זה לחשוב כמה היה עולה לכם הטיול הזה בארץ, עם האופי שלכם. עם האטרקציות שמתאימות לכם, בילויי הערב שלכם, וכמות השופינג שלכם, עם האוכל ועוד.
אגב אפרופו אוכל - למסעדות כשרות (בחו"ל) יש נטייה להיות יקרות במיוחד. עד כדי כפול ממסעדה דומה לא כשרה.
אני תוהה האם מטרת השאלה היא להבין כמה כסף יעלה לכם הטיול, או שאתם תוהים כמה מזומן לקחת. כי אלו שתי שאלות שונות מהותית.
-
יש דברים שאפשר להעריך ויש דברים שתצטרכי לחשב מראש.
כלכלה עצמאית מלאה (לנים בדירות? עם מטבח? )- כ50€ לזוג ליום.
דלק בכפוף לטווח הנסיעה (קלומטרז') מתוכנן
כניסה לאתרים - חשבו לפי עלות האתרים (רכבלים , מוזיאונים, פארק מים...לא יודעת מה התכנית שלכם)
לינות? הוזמנו? (כדאי! אם רוצים לשלוט בהוצאה)
הוצאות שונות -חניה, בקבוק מים, מזכרות--- יש להביא בחשבון לפחות 20-30€ ליום
קצת קניות--- אין שום דרך לשערך מחיר.
אבל מה שקפץ לי לעין
נחיתה ברומא (?) ב01.00 בלילה-במוצ"ש
נסיעה עד הדולמיטים ביום ראשון??????
שני-שלישי- טיול בדולמיטים
רביעי-ירידה לגארדה וטיול בה
חמישי- מעבר לוונציה וטיול בה
שישי -טיסת בוקר.
אם זה התכנון הוא מטורף ברמת הנסיעות (על כבישי אגרה) ואי ניצול זמן של טיול יקר.
יש לכם 5 ימים- מתוכם יום וחצי לפחות "נשרפים" על נסיעות מנהלתיות (אל הדולמיטים, ומהדולמיטים לגארדה, ואל וונציה)
לא חבל?
-
מסכימה עם יונית.
האם כבר שילמתם השכרת רכב? האם ניתן לבטל ללא עלות?
ברומא וונציה אתם לא יכולים לנסוע ברכב, רק תחבורה ציבורית וברגל.
לטיול כל כך קצר, הייתי מציעה לכם לחלק בין רומא לונציה. עם אפשרות של יום אחד בפירנצה (לא חובה)
ולהתנהל ברכבות.
להגיע לגארדה ולדולומיטים , יגזול מכם הרבה זמן וגם עלויות (רכב, דלק, כבישי אגרה).
גם משלמים יותר על החזרת רכב בעיר אחרת ממקום האיסוף.
וגם לא תספיקו לראות הרבה.
שווה לתכנן טיול אחר לאזורים הללו. עם טיסות מתאימות.
למשל: טיסה הלוך-חזור למילאנו או ברגמו עבור טיול באזור גארדה.
טיסה הלוך-חזור לונציה , כדי לטייל בדולומיטים.
-
תודה על הטיפים! תכלס רומא לא מעניינת אותנו כרגע, זה נטו כי זו הטיסה היחידה שהסתדרנ לנו. אנחנו לא נוסעים בראשון עד לדולימיטים אלא עד לגארדה. אחרי זה נעלה לדולימיטים ונסיים בונציה ממש ביום האחרון. נכון שיהיו נסיעות אבל זה משהו שלקחנו בחשבון ופשוט נדאג לא לעלות גבוה מדי בדולימיטים. תודה לכולם!
-
ואת הנסיעה עד ליד גארדה אנחנו עושים ברכבת ומשם נשכיר את הרכב (שזה גם יקצר לנו קצת את הזמנים)
-
רוצה אולי לפרט על המסלול כולו מהתחלה ועד הסוף? ובתוספת הערכה לשעות? כי על פניו נראה טיול מאד בעייתי.
-
למען האמת אנחנו עוד חושבים על איך הכי נכון לנצל את הטיול, עוד לא נסגרנו על מסלול מדויק. כמובן שטיפים יתקבלו בברכה
-
גם לגארדה מרומא זו נסיעה של 5 שעות.. זה כמו נסיעה לאילת, לעשות כאלה כמה פעמים במהלך הטיול.. תחשבי אם זה באמת סבבה לכם כמו שכתבת.. עדיף לנחות במילאנו/ ברגמו יותר מאוחר אם זה עוד בר שינוי.. יום שלם ילך לכם רק על הנסיעה.. ומגארדה לדולומיטים זה עוד חצי יום נסיעה...
אולי עדיף כבר שתתמקדו באזור גארדה בלי לעלות לדולומיטים, או אזור טוקסנה ופירנצה ולסיים בונציה? ( לא יודעת אם מתאים לעונה, אולי חכמי הפורום ידעו יותר טוב..)
-
כנראה ניקח רכבת מרומא לורונה ומשם נאסוף את הרכב שכירות ואז זה יעבור בסדר. לצערי בגלל המגבלה שאנחנו שומרי שבת לא הצלחנו למצוא טיסה שהסתדרה טוב עם התאריכים וקרובה יותר לדולימיטים.
הבסיס שחשבנו עליו בינתיים הוא כזה: יום א׳ (אחרי לינה מוצ״ש ברומא) ארוחת בוקר, התארגנות על קניות אוכל לשאר הימים (שומרי כשרות) וכו׳ ונסיעה ברכבת לורונה (משם איסוף של הרכב). יום ב׳ קניונינג באגם גארדה, אגם טנו ומפלי ורונה. מתלבטים אם נספיק גם לרכבל מונטה בלדו. נסיעה ללינה הקרובה ליעד הבא שלנו. יום ג׳ רפטינג בדולימיטים (שכבר מצאנו אחד מומלץ באזור), מרמולדה ומעבר סלה. נסיעה למלון שנמצא כשעה מאגם בראייס. מתלבטים אם להכניס טיול סוסים שראינו באזור לפני הרפטינג או שכבר יהיה עמוס מדי. יום ד׳ אגם בראייס, Tre cime וירידה לונציה (עם עצירות בדרך כנראה). יום ה׳ יום בונציה. שישי בבוקר טיסה לארץ.
-
נניח שיום ב ריאלי- ומיותר כמובן לעלות למונטה בלאדו כשממשיכים לדולמיטים--- יום ג- לא ריאלי, אבל במילא במרמולדה לא ניתן לעלות כעת לפסגה, אז אולי לוותר בכלל? רפטינג במקומות רבים יוצא בשעות מוגדרות-וצריך להזמין מראש. בטח שלא תוכלו להכניס טיול סוסים. יום ד- לא ריאלי- גם האגם גם המסלול של טרה צימה וגם נסיעה לוונציה (עם עצירות בדרך????)
היות והחלטתם שזה המסלול שלכם-דולמיטים על בסיס טיסה לרומא, חבל. הדולמיטים ליום וחצי?
-
בדיוק באתי לכתוב שמרומא לורונה זה רק שלוש שעות נסיעה.. אם אתם לא מעוניינים ברומא כרגע כעיר, הייתי מציעה לך להתארגן עם אוכל מהבית לימים הראשונים. (בונציה יש כן אוכל כשר), כי בעצם כל היום הראשון מתבזבז לכם כולו. זה לוקח זמן להתמצא בעיר, למצוא את האוכל הכשר וכו. ככה אתם יכולים פשוט לישון ליד תחנת הרכבת טרמיני (יש אוטובוס משדה התעופה לשם), ועל הבוקר לקחת את הרכבת מרומא לורונה, לשכור את הרכב, ולטייל קצת מסביב לאגם גארדה. לישון ביום א' בצפון או לפחות באמצע אגם גארדה. ככה יהיו לכם יומיים מלאים שני שלישי בדולומיטים. וברביעי כמו שתכננתם, לכיוון ונציה. זה פשוט נסיעה של כמה שעות כל יום, והרבה אנשים לא היו בוחרים בזה, אך אם אתם צעירים ולא מאוד מתעייפים מנסיעות - תעמדו בזה..
-
למה לא ניתן לעלות לפסגת המרמולדה? ולגבי Tre cime - אנחנו פחות מחפשים לעשות מסלול ארוך ברגל, בעיקר להגיע לחוות את הנופים ואת המקום. אז בעצירה שם חשבנו בעיקר ללכת לפארק חבלים שנמצא באזור. ככה שזו לא אמורה להיות עצירה ארוכה מדי. מההנחה הזו, עדיין חושבת שלא ריאלי?
-
אגב, אתם גם יכולים להחזיר ברביעי את הרכב בורונה, ולקחת משם רכבת לונציה. בונציה הרכב מיותר לחלוטין ומפריע.
-
תודה! אני מנסה להבין מבחינת הזמנים- זמני הנסיעה שכתובים בגוגל מפס הם לא נכונים? ז״א צריך להעריך שזה ייקח משמעותית יותר זמן ממה שכתוב שם? (טסים בשבוע הראשון של ספטמבר)
-
לגבי גוגל מפס - ממש לא אמין. כלומר הוא נותן מדד יפה, אבל לא הרבה מעבר לזה. הוא מניח נסיעה רציפה, ללא שום עצירה, לא לדלק ולא לשירותים. שום טעות ניווט (גם עם GPS זה קורה). כמובן שלא משאיר מקום לכביש סגור או שיפוצים. לא משקלל טוב פקקים וכו'. בנסיעות בין עירוניות (שפחות מושפעות מפקקים) יש כלל אצבע מוכר של להוסיף 20%. בנסיעות עירונויות או שכוללות חלק עירוני - צריך להתחשב יותר בפקקים.
לפני שנדבר האם הטיול שלכם ריאלי, אני אוהב לשאול האם הוא אפקטיבי. אתם משקיעים 5 ימים וכך וכך אלפי שקלים בטיול. כמה מתוכו יהיה "טיול", כמה יהיה לוגיסטיקה (נסיעה/טיסה/הצטיידות באוכל) וכמה יהיה סיוט? ככל שיש יותר שעות "טיול" ופחות שעות לוגיסטיקה הטיול יותר אפשקטיבי. בקיצוניות - לרוב אנחנו לא טסים לחו"ל רק כדי לראות את הלובר (לנחות בפריז בבוקר, לבקר בלובר ולחזור בערב) כי זה מאד לא אפקטיבי. עלות גבוהה בשביל מעט מאד כיף.
הטיול שלכם כולל המון אבל המון שעות נסיעה. ועוד לא מעו שעות לא אפקטיביות. למשל לא דיברתם על טיול ברומא אלא רק על לוגיסטיקה. למעשה הטיל שלכם מתחיל ביום שני בבוקר עם שכירת הרכב. עד אז השקעתם 32 שעות, שני לילות במלון, כרטיסים לרכבת, ועוד מחייה, רק בשביל להגיע לורונה. שאר הימים טיפה יותר טובים, אבל לא הרבה יותר טובים.
במוצ"ש - נחיתה ב-1 בלילה. אם מדובר על לינה בלב העיר כנראה שתגיעו לחדקר במלון סביבות 3 לפנות בוקר אם לא יהיו הפתעות. ברור לי שאתם חברה צעירים ש-3 לפנות בוקר לא זר להם, אבל זה כן אומר להתחיל את הטיול כבר עם קצת עייפות. שאר הימים דחוסים וללא מנוחה. ביום האחרון, תלוי איפה תשנו, אבל כדי להמריא ב-6 בבוקר צריך השכמה בסביבות 2 בלילה (או לוותר על מלון). בקיצור טיול עתיר עייפות.
בלי קשר, שימו לב שיום ראשון זה יום השבתון המקומי. אני לא מכיר מספיק את רומא לדעת מה פתוח או סגור, ובטח שאני לא מכיר מעדניות / סופרים כשרים. אבל אני מניח שיהיה פחות קל להתצייד ביום ראשון.
כשמחשבים זמנים, מעבר לזמני הנסיעה של גוגל (והתוספות שהזכרתי) צריך לחשוב על כל שאר הדברים.
אטרקציה אף פעם לא לוקחת 10 דקות. יש סטייה מהכביש לאטרקציה, חניה (אולי בתשלום), הליכה ממגרש החניה (לא תמיד צמוד) אולי שירותים לפני, קניית כרטיסים, אולי המתנה לתדריך או קבוצה או הסעה. זמן האטרקציה נטו, ושוב כיוון הפוך אולי המתנה להסעה, שירותים, הליכה לאוטו וחזרה לכביש הראשי. אם מדובר על אטרקציה אקטיבית אז אולי גם החלפת בגדים.
סופר עם עוצרים לוקח זמן. צ'ק אין/אאוט במלון לוקחים זמן. גם השכרת רכב והחזרתו. הכל מצטבר. תחשבו על נסיעה לראפטינג בצפון מהבית במרכז. וייז אמר שעתיים נטו, והראפטינג זה שעה נטו. אז ביחד זה 5 שעות. אבל כמה זמן במת לוקח לכם מפתח הבית ועד חזרה הביתה? אני בטוח שמהותית יותר.