טיול לקוסטה ריקה חודש בחגים
-
היי, אני מתכננת טיול לקוסטה ריקה לחודש בערך, התחלתי לבנות מסלול
1 אשמח לשמוע אם הוא נכון והגיוני מבחינת היעדים
2 נראה לי שביעדים מסוימים רואים את אותם דברים, אם זה מיותר , אשמח לשמוע על המלצות ליעדים אחרים / נוספים ומה אפשר להוריד
3 לא הצלחתי להבין איך מתניידים ממקום למקום , במקומות שהם מרוחקים , אין לי בעיה לקחת טיסות
4 כמה ימים מומלץ להישאר בכל מקום
סאן חוזה - נחיתה ( הבנתי שאין הרבה מה לעשות שם ומשם יוצאים לטיול כוכב, השארתי 3 ימים אחרונים של הטיול לשופינג )
פארק הלאומי וולקאן פואס טיול כוכב . 3 שעות נסיעה מסאן חוזה ?
מונטה וורדה - טיול כוכב מסן חוזה
האם את שני היעדים הנ"ל אפשר לעשות ביום אחד או יום לכל יעד ?
לה פורטונה 4 ימים
ארנל - יומיים
פארק הלאומי רינקון דה לה וייחה - כמה ימים להישאר ?
טורטוגרו הצד הקאריבי שם חשבתי להישאר שבוע ומשם לצאת לפורטו ויאחו, וקאוויאיטה
אשמח לעזרה ,
תודה
-
אני חושב שיש לך כמה טעויות שם.מונטה ורדה מסן חוזה לא הגיוני. זה כ 4 שעות לכל כיוון בערך.וממה שאני מבין את מתכננת להתנייד באוטובוס. ופואס יחד איתו לא יעבוד. יש אוטובוס ציבורי אחד מסן חוזה/אלחואלה לפואס ואחד חזרה. לטורטוגרו אין ממש חוף לרבוץ עליו. ככה שאם זה היה הרעיון לשהות של שבוע כדאי להעביר זאת לקוואיטה/ פוארטו וייחו. לרינקון דה וייחו יש שם רק 2 מסלולים טכנית ככה שאו שאת עושה יום אחד או שניים. מסלול לפסגת הר הגעש נוטה להיות מעונן ואולי לא כדאי לבנות עליו ולתכנן את מסלול המפלים. ככה שאם יום אחד לשמורה. יום אחד תצטרכי להגיע לליבריה ללילה לפני ולארגן תחבורה, אלא אם את עם רכב משלך. בקיצור אם את יכולה להגיד איך את מתניידת ומה את מחפשת יותר- חוף, טבע, עיר, הליכה... אפשר לשלב אבל כדאי לדעת לטובת מה את נוטה יותר
-
יש עוד מקומות כמובן ואם מארגנים נכון אז זה יכול לצאת תמהיל טוב גם למי שלא חובב טבע גדול, למרות שזה משהו שקוסטה ריקה חזקה בן
-
לגבי התניידות אני עדיין לא סגורה איך זה יהיה, אם אוטובוס יהיה מסורבל וזמן ארוך, אני לא שוללת אפשרות של נהג פרטי, מונית או טיסה פנימית במרחקים ארוכים , רכב פרטי לא יהיה אם אני מבינה אותך נכון, אתה מציע לי לעשות טיול כוכב יום אחד מסן חוזה לפואז ? הורדתי את טורטוגרו ואני עושה את קוואיטה ופורטו וייחו , מסלול המפלים שאתה מדבר עליו, איפה הוא נמצא ואיך מגיעים אליו ? אני יותר בעניין של טבע, הליכות, נופים וירוק . הבנתי שיש להם חופים מאוד יפים וזה הצד הקריבי ולכן אני רוצה להיות שם מספר ימים בסוף הטיול איפה נמצאים מטעי הקפה? באיזה אזור ?
-
היי נופר. בואי ננסה לעשות קצת סדר. יש לך בגדול 3 דרכים להתנייד- תחבורה ציבורית, שיכולה להיות בעיקר אוטובוסים, אבל משולבת שאטלים או מוניות במרחקים היותר קצרים, את יכולה לשכור רכב ( בעיקר אם את מעל 24 שזה פחות מגבלות), לרוב צריך 4X4 כדי לכסות את כל הדרכים, או ליצור קשר עם סוכנות מקומית שתספק לך רכב עם נהג. קוסטה ריקה לא מדינה זולה, ובעיקר יש בה הרבה אטרקציות שלא לוקחות הרבה זמן ולכן אפשר כמה ביום לעיתים ויש לכך עלות. נוסף לכך תצטרכי להוסיף את עלויות התחבורה- ורכב עם נהג יהיה כנראה היקר ביותר. אז יש גם שאלה של איזה תקציב עומד לרשותך לנסיעה. אני תמיד מטייל במרכז אמריקה בסגהון תרמילאי , אז אני יכול לומר שתחב"צ בקוסטה ריקה בהחלט אפשרי וגם די אמין. אבל כן יקח לך יותר זמן מבחינת תנועה בין מקומות ופחות אפשרויות לעצירה בדרך. אם את יותר בעניין של טבע- חבל לך לוותר על טורטוגרו, במיוחד אם תגיעי בעונת ההטלה של הצבות, אבל גם מעבר לכך יש אפשרויות שונות לראות בע"ח במהלך השייט. לעשות טיול כוכב מסן חוזה לפואס הוא אפשרי גם בתחב"צ. עשיתי את זה לפני הרבה שנים. יש אוטובוס בסביבות 8:30 ( אולי ב-8:00 כי אני עליתי באלחואלה) שמגיע לפואס בסביבות 10:30 עד כמה שאני זוכר ואח"כ אני חושב שחזור היה אוטובוס ב 14:30. מסלול המפלים הוא בשמורת רינקון דה וייחה. אם אין לך רכב משלך- אז את מגיעה ביום לפני לעיר ליבריה ( המרכז שלה עם בתים בצבעי פסטל נחמדים) ושם דרך מקום לינה ( או שלך או משהו סמוך) מארגנת הסעה לשמורה ואיסוף לחזור. אנחנו יצאנו לשם מוקדם בבוקר ואספו אותנו בחזרה בסביבות 4. הספקנו לעשות את שני המסלולים בתחתית הר הגעש ( לא הטיפוס אליו- כאמור מענון בו בכל מקרה) כדאי שתנסי להתחיל לשים ימים לטיול המתוכנן, וככה תראי מה את רוצה להוסיף או להוריד. למשל: יום 1- הגעה לסן חוזה/אלחואלה יום 2- נסיעה לפואס- לינה סן חוזה יום 3- נסיעה ללה פורטונה- ביקור לילה מעינות חמים יום 4- אזור לה פורטונה ( מפל לה פורטונה, הליכה בארנל, אחת השמורות הפרטיות באזור וכו') יום 5- עוד דברים בסביבות לה פורטונה/ארנל יום 6- מעבר למונטה ורדה יום 7- מונטה ורדה ( יער העננים) *** לגבי לה פורטונה/מונטה ורדה- יש שם ריבוי אטרקציות שככל שאת מעוניינת ביותר מהן- את צריכה לתכנן את הימים בהתאם ואולי להוסיף עוד- בין אם זה אומגות, חוות פרפרים, עטלפים, צפרדעים וכיוב' יום 8- נסיעה לאזור סן חוזה/אלחואלה יום 9- מעבר לטורטוגרו יום 10- טורטוגרו יום 11- נסיעה לקוואיטה/פורטו וייחו ימים 12-18 ימי חוף יום 19- חזרה לסן חוזה יום 20- סיור קפה ( אזור אלחואלה) כמו שאת רואה אני חושב שיש לך עוד ימים. ולא הכנסתי עוד את ליבריה ורינקון- שיצטרכו להיות אחרי מונטה ורדה ולפני החזרה לסן חוזה, ועדיין יש לך כמה ימים ספר- שאפשר גם לרדת לשמורת מנואל אנטוניו לדוגמא.. לגבי השופינג- לא יודע כמה יש לסן חוזה להציע. לדעתי לא ממש המדינה לעניין.
-
תודה, עשה לי הרבה סדר בבלגן
אז התכנון הוא בערך כזה
סאן חוזה טיול כוכב יום אחד לוולקן פואס , לפורטונה 4 ימים , ארנל יומיים , מונטה וורדה יומיים
ליבריה לילה אחד , רנקון דה לה וייחה יומיים וחזרה לסאן חוזה ומעבר לטורטורגו
טורטורגו יום אחד, פורטו ויאחו 3 ימים , קאוויטה יומיים וחזרה לסאן חוזה לעוד 3 ימים והביתה
חשוב לי לדעת האם בניתי את סדר המקומות נכון ועדיין לא הצלחתי למצוא כמה זמן בערך התניידות ממקום למקום
בקשר לקניות בסאן חוזה, מקריאה שלי בכל מיני מקומות כולל בלוגים של אנשים הבנתי שאכן יש קניונים וקניות חביבות בסאן חוזה, מקווה שלא טוענה
אשמח אם תצליח לעשות לי עוד קצת סדר
תודה -
פורטונה וארנל זה אותו דבר. פורטונה היא העיירה ליד הר הגעש ארנל. ככה שאת יכולה לשים שם 5 ימים וזה סביר שיהיה מספיק. אם את רוצה לוותר על הפקקים של סן חוזה בלילה הראשון. את יכולה גם לישון בעיירה אלחואלה שליד שדה התעופה ולתפוס ממנה אוטובוס לפואס ולמחרת להגיע ממנה לפורטונה. לגבי קניונים בסן חוזה אין לי מושג. לא עיר יפה או נחמדה בעיניי. ואני לא חובב ערים. את סדר המקומות בנית נכון. זמני הגעה יהיו בדכ כמה שעות. כמובן שתלוי באמצעי התחבורה למשל סן חוזה לפורטונה יהיה באוטובוס כ 4-5 שעות ותלוי אם זו נסיעה ישירה או שמחליפים בדרך. יש לך שם כ 22 ימים לדעתי. נסיעות ארוכות יותר יקזזו לך יום מישוב. למשל מטורטורגו לפוארטו וייחו זה יחסית יום התגלגלות בדרכים. ככה שיהיה לך פחות או יותר יומיים בפוארטו וייחו. יש לך שם מקומחת שהקדשת יום מעבר וכאלו שלא. רק תקחי בחשבון שאם לא הקדשת וזו נסיעה ארוכה זה יורד מהשהות.
-
האם יש אפשרות לקחת טיסה פנימית כדי לקצר את המעברים בין עיר לעיר ? אם זאת נסיעה של 3-4 שעות, זה עוד איך שהוא בסדר אבל יותר מי זה, נראה לי שזה בזבוז זמן ואני רוצה לחסוך , מאיפה לאיפה אתה ממליץ לי לקחת טיסה ? אם אני ישנה באלחואלה , יום למחרת אני עושה טיול כוכב לפואס, אני יכולה ביום שאחרי לחזור לשדה תעופה ומשם לקחת טיסה ללפורטונה , לא ?? אם אני אחליט לקצר גם נסיעה של 3-4 שעות באוטובוס ולקחת נהג עם רכב פרטי, דיברת על עלויות גבוהות , אתה יכול להגיד לי בהערכה גסה כמה זה יכול לעלות? אנחנו שתי חברות כך שזה מתחלק לשתיים שאלה נוספת , יש אתר שנקרא bar travel ומשם ניתן להזמין כרטיסים לאטרקציות שונות בקוסטה ריקה , האם כדאי לי להזמין מראש מהאתר אטרקציות , למשל אטרקציות בפורטונה או שכדאי להגיע לשם ולהזמין ישירות מאחת הסוכנויות ? תודה על העזרה
-
לטוס לפורטונה אין טעם. הזמן לבוא לטיסה לפני, לקוות שהיא תגיע, נחיתה וכו' שווה לזמן שכבר תגיעו באוטובוס. מטורטוגרו לפוארטו וייחו למשל לא ייו טיסות ישירות ותצטרכו לעבור בסן חוזה ואולי אפילו להחליף שדות כי רוב טיסות הפנים מגיעות לשדה אחר. אז שוב לגבי הכדאיות של זה. אני לא ממש בטוח. באותו הקשר. שימו לב שבסן חוזה יש כמה טרמינלים של אוטובוסים. אתם צריכות לדעת לאיזה אתן מגיעות ו איזה יוצאות. יתכן וצריך מונית בין השניים. לגבי נהג עם רכב אין לי מושג לגבי עלויות. זה כמעט כמו לקחת מונית או אובר בסופו של דבר. אולי כדאי לבדוק עם אובר. יש גם שאטלים והכל עניין של תקציב. למשל בדקתי מאלחואלה לפורטונה אתם יכולות לשלם 110$ דולר ולהגיע תוך 3 שעות . יציאה בבוקר או צהריים. מניח שאיסוף במקום הלינה. בטוח זול מטיסה ויגיע בפחית זמן
-
לגבי הזמנת דברים מראש. שוב עניין של קצת יותר עלות ואחכ זה גם גמישות. משלמים יותר על הבטחת מקום ויכולים לשלם בפספוס אם רוצים גמישות.
-
יש גם מצב שאפשר לעשות הזמנות ישר דרך ספקים, אם רוצים להזמין מראש.
-
תודה רבה , עזר לי מאוד איך קוסטה ריקה מבחינת בטיחות ? טיילתי מספר פעמים במזרח והרגשתי מאוד בטוח, לגבי דרום / מרכז אמריקה אני יודעת שהסיפור הוא קצת אחר אנחנו שתי חברות שטסות ואם נודה על האמת, קצת פוחדת אבל הולכת על זה . כבר הבנתי שלא מסתובבים בערב בחוץ ובטח לא לבד , בתי מלון מאובזרים בסורגים !? סביר להניח שבסאן חוזה אני לא אסתובב אבל שאר הערים מרגיש בטוח ??
-
יחסית מדינה די בטוחה. כל מה שאת אומרת נכון. בסן חוזה פות נעים ותוודאי שאתלנה בשונה יותר בטוחה. בלימון היה מאוד לא נעים , אבל היא לא בתכנית שלך. ולדעתי להוציא שני המקומות הללו לא חשתי אי נוחות בשום מקום. עם זאת אל תוותרי על כללי הזהירות שעושה רושם שאת מודעת להם. איםה שיש תיירים ימשוך גם עבריינים... לא זכור לי מקימות לינה מאובזרים בישובים הקטנים ( פורטונה וכו') וגם בעיר כמו ליבריה למקומות הלינה היתה חצר פנימית, אבל הם לא היו מבצרים ( וכן יצאנו בערב לא רחוק ממקום הלינה לאכול , לא מעבר לזה)