ברלין או וינה
-
יש מספר רשתות פופולריות כגון c&a שצויינה קודם , פריימארק, ואחרות. המחירים בהם דומים בכל מקום שהם נמצאים. לברלין אין יתרון משמעותי על ערים אחרות במרכז/מזרח אירופה
-
אני לגמרי מסכימה עם צחצח מבחינתי אין השוואה בכלל.
ברלין היא העיר שהכי פחות נהנינו בה מכל רחבי אירופה וגם הכי פחות יפה בפער גדול (והיינו ברובן..).
הדבר הכי טוב בה הוא הפארק שבזמן השלכת היה עוצר נשימה ופה זה נגמר.
אבל שוב בלי לדעת מה העדפות קשה לענות על זה.
מבחינת קניות אני כן זוכרת שהיא זולה אבל באופן אישי זה לא טיעון חזק בשבילי לטוס לשבוע.
-
העלית שני נתונים חשובים שרובנו לא התחשבנו בהם :
גיל 70 + : מה המשמעות לגבי יכולת פיזית ? זה נתון אולי הכי חשוב
אביב - באיזה חודש ? יש משמעות מבחינת מזג האוויר לטיולי חוץ .
שאתה כותב חופשה נינוחה בלי הרבה ריצות -
לדוגמא משער ברנדנבורד דרך אונטר דר לינדן ועד אלכסנדר פלאץ יוצא 2.5 ק"מ בקו ישר בלי כניסות לרחובות ואתרים צדדיים - מסלול שהוא בדרך כלל מתבצע במספר שעות קטן , מה המשמעות שאתם מנתחים מזה ?
אני לקחתי את אבי שהיה קרוב ל 70 לברלין והיית צריך להתחשב בנתון הגיל בתכנון המסלולים שקוצרו בהתאמה.
טיול יום חוץ לברלין - יש צורך לנתח משמעויות ולבחון דרגות קושי, מרחקי הליכה, לחץ קהל ועוד.
בסופו של דבר אין לי המלצה חד משמעית :
ברלין לדעתי האישית פחות מעניינת מערי אירופה האחרות שהועלו כאן ופחות קלאסית במובן של אירופה בימי הביניים. ויותר לעת החדשה של אחרי המלחמה לטוב ולרע , אבל מכיוון שלא הייתם אז שווה פעם אחת לראות, להתרשם ולהחליט כל אחד וטעמו.
וינה - אתם מכירים וגם אני מתחבר יותר .
בסוף יש עוד יעדים מעניינים באירופה ולא גדולים במרחב הרגלי ( פראג, בודפשט, אמסטרדם, ברצלונה, ועוד) כך שניתן לעשות חופשה נינוחה ללא הרבה ריצות בערים אלו.