ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שכחתי את הרישיון בארץ!...

פורום אירופה
    רומא
    6
    8
    671
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_408027h2
      מטייל_408027h2 נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם, אני ברומא, הזמנתי רכב לשלושה שבועות לטיול באיטליה עוד מהארץ, ואפילו הנפקתי רישיון נהיגה בינלאומי בשביל זה. אבל לא ידעתי שצריך גם את הרישיון הרגיל, ולא הבאתי אותו. האם הרישיון הרגיל הוא חובה? והאם יש מה לעשות, אולי להנפיק מול השגרירות או משהו אחר? אשמח מאוד לכל מידע. תודה רבה!

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @מטייל_408027h2 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_408027h2

רישיון נהיגה ישראלי שמונפק ע"י משרד התחבורה בישראל, הוא הרישיון הרשמי היחידי.

שגרירות ישראל במדינה זרה , תפקידה לתת שירות וייצוג למשימות מדינת ישראל באותה מדינה ולא שירותי קהל ישראלי.

גם אם לעובד שגרירות יצטרך לחדש רישיון נהיגה ישראלי הוא יצטרך להגיע לישראל לצורך כך, אין קיצורי דרך דיפלומטים.

חברת השכרת רכב נורמלית לא תשכיר לך רכב בלי רישיון נהיגה בהתאם.

לדעתי יש לך מספר אופציות:

1. לבדוק אם יש איזה חבר או אדם כלשהו שאתה יכול לסמוך עליו שבמקרה נוסע לרומא שיביא לך את הרישיון.
        2. לבחון אופציית שליחת הרישיון בדואר מיוחד ומהיר.
        3. לחסוך בירוקרטיה, ניירת וזמן ולטוס לישראל ולחזור חזרה תוך פחות מחצי יום עם הרישיון נהיגה.
        4. לא לעשות כלום ולא לנהוג בחו"ל.
        5. צילום רישיון נהיגה לא תופס בחו"ל, לא בחברת ההשכרה ובטח לא לשוטר איטלקי חם מזג.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

אוי.. כן, לגמרי חובה.. מציעה לך להכנס לקבוצה של רומא למטיילים בפייסבוק ולשאול מי מגיע לרומא היום מחר, ושמישהו יביא לו לשדה תעופה

• dyarok
            dyarok נערך לאחרונה על ידי

מבאס באמת.. לאחר עשרות השכרות רכב, קרה לי בשנה שעברה ... כפי שהציעו כאן:

1. אם ממש עקרוני - דואר מהיר עם שליח מהארץ (dhl ודומיו - עשוי להיות יקר)
            2. לאתר מישהו שנוסע לאיטליה
            3. לוותר על רכב - לא תמיד זו אופציה כזו רעה - זה מה שעשינו והיה לנו טיול קצת שונה ממה שתכננו ולא הצטערנו.
            • משה 22
              משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני מניח שבמידה ולא תציג רשיון נהיגה, חברת ההשכרה תחייב אותך במלוא מחיר ההשכרה ולא תקבל את הרכב.

לכן תבצע חשיבה מהירה מה יעלה לך יותר ? או איפה תפסיד פחות ? בכל מקרה יש פה עלויות , השאלה איך מצמצמים אותם ?

או הבאת הרשיון מהארץ בשליחה מיוחדת ויקרה או ביטול חוזה וספיגת העלויות שככל הנראה יהיה מלאות

• Gal209
                Gal209 נערך לאחרונה על ידי

לנו קרה בגרמניה. פנינו לאויס בארץ דרכה שכרנו . בן משפחה בארץ שלח להם צילום )אולי אז פקס( והם עדכנו את העמדה במינכן . עד אז רק אני נהגתי כי לי היה רעיון וכעבור 24 שעות בערך בעיקר בעלי נהג

• מטייל_408027h2
                  מטייל_408027h2 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכל העונים והמסייעים! שקלתי את כל האפשרויות שהציעו כאן, ובסוף השתמשתי בחברת שליחויות fedex (דרך חברה ישראלית אחרת), והם אמורים לשלוח אלי את הרישיון לרומא עם צפי של כמה ימים. מה שקצת מוזר שהם אומרים שהם לא מתחייבים שיגיע בזמן, ואולי גם אחרי שאחזור... מקווה לטוב... יש למישהו ניסיון עם חברה זו או דומיה? אגב המחיר לא נורא, באזור ה-200 ש"ח. יש לי גם אפשרות לבטל את ההזמנה של הרכב ולקבל החזר כמעט מלא (שכרתי דרך car discovery, מומלץ!). ושוב תודה לכולם!

• adrichal
                    adrichal נערך לאחרונה על ידי

בן משפחה שלי היה באותה סיטואציה לפני כמה חודשים. פשוט נסעתי עם הרישיון לשדה התעופה וחיפשתי מי נוסע ליעד, ואכן מצאתי מישהו והכל הסתדר.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון