פחד טיסות
-
שלום
אשמח לקבל עידוד ותמיכה לרגל טיסה ארוכה לארה"ב (טיסה ישירה: יציאה דרך אטלנטה, וחזרה מניויורק).
טסתי בעבר בטיסות קצרות. וחששתי מאד במהלכן. -
מהר מאד הלחץ יוחלף בהתרגשותחחח...
אין לך מה לדאוג. אם אתה רוצה אני מוכנה להתחלף איתך ולעלות על הטיסה במקומך. בפסח טסתי עם דלתא לאטלנטה והטיסה הייתה רגועה. אני תמיד בעד לקחת טיסות ישירות לארה"ב ולא להתעכב באירופה - לצערי הטיסה הבאה שלי תהיה עם עצירה באירופה.
אתה תגיע לשם בשלום ויהיה לך מותק של טיול.
אתה מוזמן לשתף את כולנו בחוויות שלך מהטיול (במהלך או אחרי הטיול).
טיסה נעימה וטיול מדהים! -
מהר מאד הלחץ יוחלף בהתרגשותעד היום אני פוחד מטיסות, אבל חושב על לאס וגאס והפחד נעלם כלא היה. -
מהר מאד הלחץ יוחלף בהתרגשותlilchu
המילים שלך מעודדות באמת!
אשמח לשתף אותכם בחוויות שלי.
מדברייך אני מבין שאין לך כל חשש מטיסות..
אשרייך!
כי מבחינתי, זהו החלק שגורם למועקה בכל טיול במצעות האויר. -
פחד טיסותאם המחשבה על הטיסות הארוכות מלחיצה ומעיקה, אני מאמינה שאם תפנה לרופא המשפחה ותשתף אותו בחששות, ניתן יהיה לקבל מרשם לכדור שיעזור לך לעבור את הטיסות בצורה יותר רגועה ונעימה.
כמובן שזו החלטה אישית, אבל מאחר ומדובר במצוקה שקשורה לסיטואציה מאוד מסוימת, אני לא הייתי פוסלת את האפשרות להקל עליה נקודתית באמצעים תרופתיים. -
פחד טיסותהיי,
השאלה מה ספציפית מפחיד/מדאיג אותך. אם זה עובדת היותך באוויר, אפשר למשל לבחור בכיסא שמרוחק מהחלון ולוודא שתהיה לך תעסוקה שתסיח את דעתך גם אם לא תצליח לישון. אם תגיד ממה ספציפית אתה חושש, אולי לאנשים יהיה טיפ שיתאים לך יותר
ובכל אופן, אני חושבת שזה אמיץ מצידך לא לוותר על חווית הטיול בגלל הפחד. אולי עוד משהו שאתה יכול לעשות זה להזכיר לעצמך במהלך הטיסה את זה ואת כל הכיף שאתה הולך לחוות (או שחווית, אם מדובר בטיסה חזרה). מה עשית בטיסות הקצרות כדי להקל על עצמך? -
פחד טיסותשלום לך,
קודם כל יש הבדל בין מתח לפני טיסה או פחד לאורך כל הטיסה.בטיסה טרנס אטלנטית ישירה וארוכה,רצוי לקחת לפני ההמראה כדור הרגעה שאפילו קצת מרדים ואחרי כמה שעות עוד חצי כדור. כדור מסגנון רגיעון, וכדומה.
כן,בטיסה טרנס אטלנטית ישירה המטוסים גדולים.זה עולם אחר.זאת לא טיסה קצרה במטוס קטן.
רצוי לשבת במעבר,כך שתוכל להסתובב כאוות נפשך בלי לבקש טובות מהשכנים. כדאי שיהיו איתך דברי מתיקה,תלעס מסטיק,תפתור תשבצים,תראה סרט מתח, תשתה הרבה,תשמע מוסיקה טובה,תצפה בקומדיות, תשוחח עם השכנים או נוסעים אחרים-לא חשוב עם מי ולא חשוב על מה. זה תמיד עוזר להסיח את הדעת! עם מי שלא מכירים- הכי קל לדבר חופשי.
נ.ב.כל הדברים האלה טובים גם נגד שעמום.
ארה"ב מחכה לך.אין עליה..
-
פחד טיסותמודה לכל החברה שהגיבו, שמחתי לקרוא מה שכתבתם.
לJenny2: אני לא חושב ליטול כדורי הרגעה מפני שאני לא רגיל לדברים כאלה..כמו כן אינני חושב שזה דבר בריא.
ל agatha1: לא הבנתי, אם המטוסים הם גדולים אז זוהי עילה לנחמה או להיפך? בכל מקרה, כשאגיע לארה"ב, מחכות לי עוד 3 טיסות פנים, פלוס טיסה טרנסאטלנטית לארץ.
אז מה יותר קל (אני לא בוחר בשאלה: מה יותר מסוכן): לטוס במטוס קטן בטיסה קצרה או ההיפך (מטוס ענק וטיסה ארוכה)?
ל todos los colores: בטיסות קצרות (בארץ, בדרום ובמרכז אירופה) כמעט ולא "הספקתי" לחשוש ולחשוב.. הייתי עם חברים ובני משפחה בכל הטיסות.
עכשיו אני טס לבד
!!
הפחד שלי נובע מעצם המחשבה על התרסקות מטוסים (בהשראה של ערוץ נשיונל גיוגרפיק)! לאחרונה צפיתי בפרקים מצמררים!!
אני מניח אם אמצא לי בידור מתאים + אם לא יישמעו רעשים ולא ייעשו תנודות חזקות במטוס אולי לא אחשוש הרבה!
העיקר לא לחשוב הרבה על טכניקות של תעופה... -
פחד טיסות
אם המטוסים גדולים-הטיסה הרבה יותר נוחה.במטוסים קטנים-מרגישים כמעט כל תנודה.
בטיסה טרנס אטלנטית אני מעדיפה לטוס במטוס גדול ומרווח :גם בטוח וגם נוח.
ומערכת בידור טובה -תורמת המון.
ובשביל הנשמה מומלץ לצפות בסרטים אופטימיים..
-
פחד טיסותתודה agatha
בטיסת חזור המטוס הוא 747
הוא אמור להיות ענק נכון?? (אבל בלי מערכת בידור)
אך בטיסת ההלוך המטוס הוא 777 (עם בידור. -
פחד טיסותיש למישהו הסבר מדוע החברות התעופה במהלך כל הטיסה מציגות את השלט המעצבן הזה "טמרטורה בחוץ כעת: מינוס 50"- כאילו, בשביל שהנוסעים יבינו שכשהם מגיעים בצורת גושי קרח קפואים לאוקיינוס אחרי ההתפוצצות (בהנחה שלא נשרפת לגמרי)
אפילו הכרישים לא יוכלו לאכול אותם?
בקיצור- טיסה זה דבר קצת מפחיד וקצת מסוכן, בין טיסה קצרה ובין אם זו ארוכה אבל נראה לי שכדאי שתפנים את הסיכויים האפסיים שזה יקרה. ותעביר בכיף את הזמן בטיסה.. אם יהיה יום יפה אולי תוכל אפילו לנסות לזהות את מדינות אירופה השונות למטה..
מקווה שעודדתי אותך
-
פחד טיסותOEH100 לא לגמרי עודדת אותי
יש עוד דבר שמעצבן ומלחיץ אותי, וזה ההסבר של הדיילים (או באמצעות הקלטת ווידאו) אודות התנהגות במצבי חירום.
-
פחד טיסותרק בישראל לבדה יותר אנשים נהרגים עד הכביש מדי שנה מאשר בתאונות מטוסים בכל רחבי העולם. האם אתה משקשק בכל פעם שאתה מתניע את הרכב שלך? אם לא, אין לך שום סיבה הגיונית לחשוש מטיסות.
בדלתה בטיסה לאטלנטה יש לך מסך אישי עם VOD כך שאתה יכול במשך 14 שעות טיסה לחשוב שאתה בקולנוע ולראות סרטים ותכניות TV ללא הגבלה.
-
הללויה!אופיר, אני כל כך שמחה שמישהו העלה את הנושא של תאונות דרכים. לא רציתי להיות זו שתגיד את זה כי אני יודעת שזאת השוואה שמעצבנת אנשים אבל זה ממש נכון. -
פחד טיסותפלאנט, אז מה שאתה אומר זה שאתה זקוק להסחת דעת? אין בעיה. הצענו לך כמה רעיונות. חוץ מזה, אתה יכול להביא לעצמך מוזיקה שאתה ממש אוהב עם אוזניות ולשיר יחד עם המוזיקה (אולי לא בקול רם
). אתה יכול אפילו לעשות את זה בזמן ההסבר של הדיילים. ממליצה לראות את ההסבר שלהם כמו שהוא - נותנים לך כלים כדי שתדע איך לעזור לעצמך בשעת חירום. נותנים לך פה הרבה הרבה כוח. אבל כבר שמעת את ההסבר וגם הסיכוי שתזדקק לו הוא לא כזה גדול, ולכן אולי תשאיר את האוזניות על האוזניים. אם ההסבר מלחיץ אותך, תלחץ על PLAY ותשמע שירים שמחים ותשיר איתם בלב. ככה אתה גם לא צריך לחכות שתוכל להשתמש במערכת הבידור.
הייתי גם מדפיסה את השרשור הזה וקוראת אותו כמה פעמים כשאתה מחכה שהמטוס ממריא. וגם, כמו שהציעו לך, דבר עם אנשים, תתעניין בטיול שלהם, וזה יסיח את דעתך עד שהדיילים יתחילו לדבר.
בכל אופן, אם זה היה תלוי בי, הייתי אוסרת עליך צפייה בפרקים הנחמדים האלה על התפוצצויות מטוסים - לפחות עד שתחזור מהטיול אם לא לתמיד. אולי במקום, אתה יכול לקרוא סיכומי טיולים? אנשים כותבים לפעמים טיפה על הטיסה, ואיך שהם ירדו מהטיסה והגיעו ליעד וממש ממש ממש ממש נהנו, ואח"כ חזרו הביתה בשלום. באופן דומה, אתה יכול לצפות בתוכניות על טיולים בטלוויזיה ולראות איך האנשים הגיעו בשלום ליעד שלהם ועכשיו הם יכולים לגלות מקומות חדשים ולצבור זכרונות כיפיים. -
אופיר, חרדת טיסות היא בעיה בפני עצמה,ואין שום קשר בין סטטיסטיקת תאונות הדרכים הנוראית לבין סטטיסטיקת התרסקויות המטוסים או התפוצצות האוטובוסים.
זו חרדה אמיתית, שלסובל ממנה אין דרך להתגבר עליה ללא סיוע מקצועי וללא העזרות בטיפול תרופתי או פסיכולוגי/פסיכיאטרי.
ולפותח השרשור: היה לי פעם בוס כזה, שסבל מאד מחרדת טיסות. לרע מזלו, הוא נאלץ לטוס לפחות פעם בחודשיים, בד"כ טיסות ארוכות. בתחילה הוא סירב, בדיוק כמוך, לקחת כדורים (בין אם זה כדור שינה ובין אם זה כדור נגד חרדות), ונעזר בטיפות RESCUE שהן תמצית של פרחי באך. לדבריו, הטיפות האלה הקלו עליו קצת (הן קיימות גם בגרסת לילה, שהיא קצת יותר חזקה וגורמת לנמנום - מה שיכול לפעול לטובתך בטיסה). אין שום מגבלה לגבי כמה פעמים אפשר ליטול את הטיפות, כך שבל רגע נתון לאורך הטיסה תוכל לקחת אותן שוב, אם תצטרך.
אגב, בשלב כלשהו הבוס שלי בכל זאת נשבר, והתחיל לקחת תרופות "אמיתיות" נגד חרדות. -
אופיר, חרדת טיסות היא בעיה בפני עצמה,todos
את כל כך נהדרת
אני מרגיש נוח לקרוא מה שאת כותבת...
דברייך הם באמת נחמדים ומעודדים. -
פחד טיסותלאופיר
מה שאתה אומר זה נכון לגבי טיסת היציאה (שהיא לאטלנטה).
אל, לצערי הרב
הדבר לא מתאים לטיסת החזרה מניויורק, כי במטוס זה 747 אין מערכת בידור כלל (לפי מה שהבנתי). -
פחד טיסותגם אני מצדיעה לך על ההחלטה לטוס למרות הפחד. הרבה אנשים פשוט מוותרים וכל הכבוד (אני יודעת כמה הפחד הזה לפעמים קשה מנשוא).
אישית, אני סוחבת בארנק שני כדורי הרגעה שרשם לי הרופא לפני שנים. רק הידיעה שיש אותם שם ושאם אני "אתחרפן" אני יכולה לקחת אותם, כבר מרגיעה אותי
מאד עזרו לי נגד פחד טיסות, גם בלי לבלוע אותם...
רק פעם אחת בחיים ניסיתי כזה כדור (דווקא לא בטיסה) ובאמת שזה לא נורא, בעיקר מרגיע וקצת מרדים. יכול להיות שאם לא הייתי טסה עם ילדים, הייתי לוקחת גם בטיסות. אולי צריך להחליט מה מרתיע יותר, השימוש בתרופות, או חרדת טיסות. כל תשובה לגיטימית, כמובן.
-
פחד טיסותאחרי ששרדת 14 שעות טיסה לאטלנטה, מה זה 10 שעות חזרה מניו יורק?
אתה יכול ליצור לעצמך קולנוע אישי בעזרת מכשיר DVD נייד וכמה סרטים - כל זה בהשקעה די זעומה בעת שהותך בארה"ב.