טיול באתונה
-
שלום לכולם
מבקש את עזרת בעלי הנסיון לטיול באתונה למשך 4 לילות .
מסלולים /אתרים מעניינים בתחום ההיסטורי/שווקים מעניינים/מסעדות טובות אך לא יקרות/אטרקציות.
בכבוד רב
עמוס אופיר
-
וואו אתונה נפלאה. כמובן האקרופוליס, האגורה ומה שביניהם (אולי כדאי לבדוק אם זה במסגרת סיור מודרך). באתונה יש 2 מוזאוני אומנות לא גדולים אבל מקסימים. אני ממליץ גם לבדוק אפשרות לטיולי גרפיתי. מפאת השעה המאוחרת אני לא מרחיב אבל אפשר לקרוא על כך בסיכום של הטיול שלי באתונה https://www.lametayel.co.il/posts/jv5d19
-
היינו באתונה בחנוכה, 4 לילות גם כן.
אתרים שאני ממליץ - אקרופוליס כמובן ואגורה העתיקה. בנוסף מבנה מאוד מרשים של האקדמיה של אתונה ועוד כמה מבנים לידו, יש גם כמה כנסיות יפות.
אתרים שאני לא ממליץ -
אגורה רומית (אפשר להסתכל מבחוץ, לא נשאר כלום),
האיצטדיון האולימפי (לא הבנתי מה יש לראות) ,
הארמון של זאוס (בשיפוצים) ,
הר הזאבים (לא הייתי, אבל מהאקרופוליס רואים מספיק),
החלפת שומרים בפרלמנט (משעמם והם לבושים כמו ליצנים).
איזורים יפים לטיול רגלי - שכונות פלאקה, מונסטראקי, אנאפיוטקה המתוירות. בנוסף היינו בשכונות תיסיו וקולונאקי ששם גרים אנשים עשירים והשכונות רגועות ומטופחות.
לא ממליץ על שכונת פסירי (גראפיטי) ואיזור כיכר אמוניה בלילה, נראה לא משהו. פסירי ביום נראה מעניין.
יש שוק גדול במונאסטראקי עם המון פשפשים ומזכרות לתיירים.מסעדות: אני אף פעם לא אכלתי במסעדות מישלן אז רציתי לנסות בלי לשבור את הכיס. מצאתי 4 כאלה במרכז אתונה - OKIO, ANETON, NOLAN, OIKEIO. אכלנו רק ב OKIO, כ 20 יורו למנה. המנות קטנות, אבל מאוד טעימות ומיוחדות. תבואו לא רעבים ותהנו מכל ביס.
בנוסף, ממליץ מאוד על מסעדת Kyklamino שנמצאת בשוק. זאת מסעדה יוונית אוטנטית עם המון מבחר ומאוד זולה. היינו פעמיים, לקחנו המון מנות כי רצינו לטעום הכל והמחיר מצחיק.
את התפריט והמיקום של כל המסעדות תמצאו בגוגל.
אם אתם אוהבים גראפיטי , אז יש מפה עם תמונות וכתובות מדויקות. אני עשיתי מראש שיעורי בית והוספתי גראפיטי שנראים יפים למסלול היומי שהכנתי מראש בגוגל מפס.
https://www.greekstreetart.gr/mapofathens
-
יש שמתים על אתונה ויש שלא מתלהבים בכלל. זו עיר במחלוקת בעיניי מטיילים. אין לי מושג למה, אבל זו לא פריז ולא לונדון, חלקה ישנה חלקה עתיקה וחלקה ידשה. מה אטהבים לא נדע, אולי האקרופוליס מואר בלילה, אולי הים שניבט משער הפרופילאה בכניסה להר, משהו מיוחד יש שם. זה כנראה גם האוכל והשפה והוויב, ואולי גם המחירים הנמוכים.
-
ממליץ מאד לבקר במוזיאון האקרופוליס החדש.
מעבר לעתיקות ולממצאים המדהימים שבו - המבנה עצמו יוצא דופן.
שילוב של מבנה סופר מודרני עם רצפות זכוכית שקופות שדרכן אפשר לראות 3 קומות למטה של חפירות ארכיאולוגיות.
מדהים ולו רק לביקור קצר לפני ההגעה לקופות.
-
אמנם מוזיאון האקרופוליס מרשים ברמה יותאת דופן, אחת הסיבות שבתוכו נמצאות ה-קריאטידיס' הן הנשים שהוו את העמודים במבנה המשני שעל ההר, שכפי שדווח הורדו למוזיאון עצמו למטה, ועל ההר הושמו תחליפיים, כלומר שבתוך המוזיאון זה המקור!! כנראה מתוך חשש להרס המקור, בנוסף בבלילה יש תאורה חדשנית שהוסםה לפני מספר שנים, שהוךכת את ההר לאטרקציה בלילה, ומסעדות גג שצופות לאקרופוליס בלילה בעיקר מבוקשות מאוד, מה צריך יותר מלאכול במסעדת גג, בר, ולראות האקרופוליס מולך. !!!זה מהפנט בעייני. אבל, המוזיאון המעניין בתחום הארכיאולגיה, היוונית נמצא ליד תחנת המטרו ויקטוריה, מוזיאון עמוס ביותר בפסלים ומוצגים, שמי שמבין נדהם ממה שעומד לידו, כמות ואיכות, אבל ארכיאולוגיה ועבודות הפיסול בשיש זה תחום שצריך לאהוב. ללא ספק אתונה זה או אהבה או היינו היה נחמד, וזהו.