לא נפתר ביטוח רכב בחו"ל
-
היי, האם לפי פרטי הביטוח שעשיתי אני אכן מבוטח בביטוח מקיף וצד ג'?

-
אין לך חוזה בעברית וסוכן שאתה יכול לוודא ?
אז כדאי שתחשוב שנית על העסקה
כל מה שלא ברור וחד משמעי , יהיה נתון לפרשנות משפטית בהמשך.
חוזה שכירות גם כך מסובך ומורכב , וצריך להבין ובעיקר מה לא כתוב.
-
לפי התרגום מאנגלית למצוטט (וגם מניסיוני, כי אלה דברים סטנדרטיים שמופיעים בכל השכרה בכל העולם):
התעריף כולל את כל הקילומטרים (בלשוננו - השכרה ללא הגבל קילומטרז').
ביטוח צד שלישי (בלשוננו - ביטוח צד ג').
שחרור מנזקי תאונה.
הגנה מפני גניבה.
- שני אלה כוללים השתתפות של 950 יורו (הם גם מהווים מה שבלשוננו הוא הביטוח המקיף).
בדרך כלל מצויין שאינם כוללים ביטוח צמיגים, שמשות ומרכב הרכב. אלה מבוטחים בתוספת תשלום.
כל ההנחות כלולות במחיר הסופי.
גם את נושא ההשתתפות העצמית אפשר לבטל בתוספת תשלום לחברת ההשכרה או שאפשר לבטח בתוספת לביטוח נסיעות שעושים לפני הנסיעה.
ההבדל שבחברת ההשכרה לעיתים קרובות זה פונקציה שלמספר ימי ההשכרה ובביטוח נסיעות זו תוספת קבועה.
הערתו של משה 22 נכונה חלקית. צריך להבין את הסכם השכירות אבל לא תמיד יש יתרון לסוכן המקומי ולעברית.
אפשר לרמות אותך ולטרטר אותך גם בעברית וגם בלועזית תלוי מי חברת ההשכרה ומי הסוכן.
-
צודק, אבל התכוונתי לסוכן מורשה שעובד בחברת ההשכרה עצמה ( מקור) כמו סיקסט לדוגמא, ולא איזה סוכן ערמומי ש"עובד" עם כולם על כולם, או סוכנות שהיא למעשה תיווך נוסף בין השוכר לחברת ההשכרה.
זה נכון אגב לא רק לגבי רכבים אלה גם לגבי טיסות וכד' , תמיד עדיף לרכוש את המקור ואצל המקור ולא דרך חברות תיירות / שדכנים.
-
ולמרות שהחיים לימדו אותנו שאסור לסמוך על אף אחד, אף אחד לא עובד שלי בשבילי ואוהב אותי, כולם עובדים בשביל כסף ואוהבים כסף ואת הרעש ששומעים שמעבירים את כרטיס האשראי שלנו.
ובזה אתה צודק.
-
ביטוח מקיף כולל הרבה אלמנטים. רובם יהיו מכוסים וחלקם לא. לא צירפת צילום של זה, כך שקשה לענות במה בדיוק הכיסוי. שים לב, כפי שנאמר לפני, שיש השתתפות עצמית בעלות גבוהה. ניתן להפחית אותה (לעיתים לאפס ולעיתים לא) תמורת תשלום נוסף בעת ההזמנה או בדוכן ההשכרה עצמו.
-
שים לב שבאתר שלמה סיקסט ישראל המקורי ולא אתרים שכאילו בשם סיקסט, הצעת המחיר בעברית וכבר כולל ביטול השתתפות עצמית במחיר.
לא צריך להוסיף כלום ולא לשבור את הראש אם יש או אין ביטול / החזר שזה בכלל פוילשטיק ידוע - ( קודם כל שלם ואחר כך נראה ).
צריך לשים לב לפרטים הקטנים גם אם הם עולים יותר כסף זה בטוח שווה יותר ומשתלם בטווח הרחוק בעת הצורך.