ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אסיזי או אורווייטו?

פורום אירופה
    אומבריה
    4
    5
    241
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ariegad
      ariegad נערך לאחרונה על ידי

איזו עיר יותר מעניינת ויפה?

אסיזי או אורוייטו?

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nuritd
        nuritd @ariegad נערך לאחרונה על ידי nuritd

@ariegad

תלוי, התשובה די סובייקטיבית.

שתי הערים יפות מאד , עם היסטוריה ותרבות עשירה. אסיזי ידועה בהיותה מקום הולדתו של פרנציסקוס הקדוש מאסיזי, לכן מהווה יעד לצליינים, ויש בה אתרים דתיים רבים, כולל בזיליקת סן פרנצ'סקו עם הפרסקאות המרשימים ובזיליקת סנטה מריה דלי אנג'לי. אורבייטו, לעומת זאת, ידועה בקתדרלה הגותית הבאמת המדהימה שלה, במערות התת-קרקעיות ובחורבות האטרוסקיות.

הייתי אומרת, שאם מתעניינים בהיסטוריה דתית ובאמנות, אזי אסיסי עשויה להיות הבחירה הטובה יותר. אם מתעניינים בארכיטקטורה ובהיסטוריה של ימי הביניים, אז אורבייטו עשויה להיות מעניינת יותר. לטעמי אורבייטו קצת יותר ציורית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

שיקול נוסף מעבר לאלו של נורית, אסיזי מצומצמת שטח יותר. מאד תלוי מה משתלב לכם יותר נכון במסלול הטיול. קשה לי להגיד על מה לוותר (על אף אחת?) אבל אם הייתי צריכה לוותר-הייתי מוותרת על אורבייטו, כי יש עוד ערים איטלקיות דומות בעוד שהמתחם של אסיזי הוא חד פעמי. (ומלא תיירים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco M
            Roco M נערך לאחרונה על ידי

אסיזי חד פעמית ללא ספק. גם ההיסטוריונים של האומנות מוצאים באסיזי מקום בעל חשיבות יוצאת דופן. כמובן שזה רלוונטי כל עוד הבחירה בין השתיים. בכלל כל הגדרת יעדים באופן השוואתי הוא מאוד יחסי ומשתנה בהתאם למה רוצים לחוות ולראות ומה מעניין. ההודעה שיהתייחסה לאתרים שהשוואתה בין היעדים בהתאם לסגנונות מתקופות שונות זה קריטריון משמעותי מאוד,וחשוב ללמוד ממנו בעיקר בטיולים שמכילים היסטוריה וארכיטקטורה ומונומנטים מתקופות שונות באותו מסלול טיול,ולא תמיד שמים לב להבדלים אלה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Roco M
              Roco M נערך לאחרונה על ידי

המסקנה העקרונית שכדאי לישם,ש- אין "יפה יותר" יש יפה בנתייחס לתקופה שהאתר מביא למבקר, ימי הביניים הרנסנס המאוחר שילובים וכו'.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון