התנהלות עם כסף בארה"ב
-
שלום,
אנחנו יוצאים לטיול משפחתי לארה"ב בקיץ.
מדובר בהרבה כסף.
מה הדרך הכי מומלצת להתהנהל עם הכסף, הכונה היא מה עדיף:
- כרטיס אשראי (יש עמלה גבוה)
- כסף מזומן (בעיה לקחת הרבה)
- תרוולר צ'ק
...
הכסף נדרש עבור , אוכל, פארקים, קניות, וכו'
תודה
עמית -
כמובן שכרטיס אשראילדעתי 0.5% (עמלה אופיינית לכרטיס אשראי אבל לא זהה בכולם) זו לא עמלה גבוהה וההפרש בין שער מזומן לשער המחאות יכול לבטל את העמלה ולהפוך את האשראי לזול יותר.
אני לא יודע מה העמלה כיום להמחאות נוסעים, להערכתי בטח יותר מ 0.5%.
אבל כל אחד וה"גבוה" שלו. -
בוודאי ובוודאי שבכרטיס אשראיבוודאי ובוודאי שבכרטיס אשראי.
1.העמלות הן לא דרמטיות (אם אני זוכר נכון - 2% עמלות תעריפון, אבל תחפש כרטיס מועדון / זהב / עסקי שנותן הנחה כזאת)
2. כל אמצעי אחר גורר עמלות / שער המרות
3. כרטיס אשראי הוא הכי בטוח. אם אבד / נגנב ינפיקו לך חדש
4. בכל חנות מכבדים כרטיסי אשראי.
5. אפשר גם למשוך מזומן ב-ATM. (אבל פה העמלה באמת יקרה)
6. לא השתמשת, לא שילמת.
כל האמצעים האחרים (מזומן, המחאות וכו') אתה צריך להכין מראש על הסכום הנדרש, לפחד שיגנב (ולשאת בכל מני חגורות כסף), ואם נשאר עודף, להמיר חזרה לשקלים בעמלות נוספות.
כמובן שצריך גם מזומן. כלל האצבע שלי - 70 דולר ליום (אוכל/שתייה ברחוב, תשלומים קטנים וכו'). בכל מקרה, גם לטיול ארוך, לא הייתי לוקח יותר מ-1500 דולר במזומן. במקרה הצורך הייתי מושך עוד מזומן בארה"ב.
אבל - לפחות שני כרטיסי אשראי (אם אתם זוג, אז מספיק אחד לכל אחד). אם אבד, נהרס וכו' שלא תקע. -
בוודאי ובוודאי שבכרטיס אשראיגם אנחנו לא שוברים את הראש ויוצאים עם כרטיסי האשראי (שניים, לזוג). מזומן נוציא בשדה התעופה לימים הראשונים וזהו. -
בוודאי ובוודאי שבכרטיס אשראיאתה יכול לעשות דבר נוסף
לתת הוראה לבנק שלך לרכוש עבורך דולרים
כל חודש סכום מסויים.
ואז מעבר לכסף שאתה לוקח איתך (סכום שעליו תחליט)
אם תשלם בכרטיס אשראי בדולר זה ירד מהסכום שחסכת בדולרים
- ללא העמלה- ממולץ לבדוק זאת עם הבנק שלך לפני שאתה עושה את זה כי כל בנק מתנהל אחרת.
אני פעם שניה שאלתי את השאלה הזו אצלי בבנק והתשובה היתה שאין עמלה.
-
בתוספת למה שאמרו לך הכי נכון זה לפתוחחשבון דולרי (להפקיד בו את הסכום הנחוץ) ולהודיע לבנק שכל חיוב בדולרי ירד מחשבון המט"ח.
צריך רק לשים לב יש כרטיסים שהם אוטמטית מחויבים ביורו ואז יש המרה כפולה (לדוגמה מסטארכארד של לאומי) תבדוק עם הבנק שלך.
כמו כן יש אפשרות (שלא ניסיתי) במקום למשוך כסף מזומן בארה"ב בכספומטים אלא בקניה בוולמרט לבקש חיוב גבוה יותר לקבל את ההפרש במזומן (שוב רק שמעתי שזה אפשרי)
רונן -
האפשרות שאתה מזכיר לא מתייחסת לכרטיסי אשראי, אלאלמי שמחזיק כרטיס ATM (שהוא כרטיס לחיוב מיידי, כמו מין ארנק אלקטרוני).
מטבע הדברים, תיירים בד"כ לא מחזיקים כרטיס כזה (אלא אם יש להם חשבון בבנק אמריקאי), ולא יכולים להנות מין האופציה הזו למשיכה כסף. -
האפשרות שאתה מזכיר לא מתייחסת לכרטיסי אשראי, אלאאני דיברתי על חשבון בבנק בישראל
בדיוק כמו שרונן 1 רשם -
אני התייחסתי למשפט האחרון בדבריו של רונןהמשפט שמתייחס ל-CASH BACK, אותה "משיכת" כסף מזומן בוולמארט (ובעצם בכל סופרמרקט וברשתות כלבו כאלה ואחרות). -
התנהלות עם כסף בארה"בראשית, כרטיס אשראי חובה לשאת בארה"ב. הוא הכרחי על מנת לשכור רכב, לבצע הזמנות של מלונות ולבצע הזמנות של כרטיסים לכל דבר שהוא (שיט, סיור מאורגן, הצגה, מופע וכו').
עכשיו, השאלה היא האם להסתפק בכרטיס אשראי (או אפילו שניים, שזה טוב יותר), או לקחת גם אמצעי תשלום נוספים.
אני ממליץ בכל מקרה להצטיד גם בכמות מסוימת של כסף מזומן. כמה מאות דולרים, שיהיו עליך ולו רק לשעת חירום.
מעבר לזה, יש כאן שאלה כספית של עלות הכסף ושל נוחות. כרטיס האשראי הוא אמצעי התשלום הנוח ביותר, ללא ספק. מצד שני, יש לו גם חסרונות מסוימים:
1. עלות הכסף - 0.5% או יותר עמלת המרה. הוצאת כסף בכספומט מחויבת בנוסף גם בסכום קבוע של $2.5 ויותר (תלוי בתנאי הכרטיס).
2. עלות גבוהה של טיפול באובדן/גניבה. הדווח כמובן לא עולה כסף. הוצאת כרטיס חלופית עולה והעלות יכולה להיות די גבוהה בחו"ל (שוב - תלוי בסוג כרטיס האשראי).
3. מעקב פחות נוח על ההוצאות. אפשרי, כמובן, אבל זו אחת הסיבות שמציינים נגד שימוש בכרטיסי אשראי בכלל. מובן שאם תסעו עם מחשב נייד, תוכלו להתחבר לאתר חברת האשראי ותקבלו מידע על הוצאותיכם, מעודכן למספר ימים אחרונית.
למזומן יש שני חסרונות בולטים:
1. עלות גבוהה יותר מאמצעי התשלום האחרים, אם כי יתכן ועלות לדולר בכרטיס אשראי גבוהה יותר. זה תלוי בעמלת ההמרה.
2. אין כל פיצוי על אובדן/גניבה. צריך לכן להגן עליו טוב.
המחאות נוסעים נוחות ביותר בארה"ב. אין עמלת פדיון בבנקים. חלק גדול מבתי המלון מקבלים אותם כאמצעי תשלום. ניתן גם לשלם בהם במקומות נוספים, אבל אין לי נסיון אישי עם זה.
יתרונן הוא שיש ביטוח על ההמחאות, כך שאמורים לקבל פיצוי במקרה של אובדן/גניבה, ובלבד שטופס הביטוח נשאר אצלך ושהדווח נעשה על פי כללי החברה.
העלות של המחאות נוסעים היא שר המחאות/העברות + 1% לביטוח, כך שזה קרוב למחיר של מזומן.
אני אישית משלב את כל שלושת אמצעי התשלום בנסיעותי לצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה).
-
חשבון דולארי
אני מניח שרוב הגולשים מחזיקים כרטיס אשראי שהונפק בידי הבנק שלהם (ויזה כאל בדיסקונט, ויזה לאומי בבנק לאומי, ישראקרט בפועלים).
מי שמחזיק כרטיס אשראי שהונפק ישירות על ידי חברת האשראי, מאד יתכן שהוא לא יכול להנות מחלופת החשבון הדולארי. החיוב הוא של החשבון השיקלי שלו. אני מציין זאת לאחר בדיקה בישרקארט. -
קצת הבהרות לגבי המחאות נוסעים ולגבי עמלותוגם כמה טיפים.
כמו שיש ביטוח על המחאות יש ביטוח על כרטיס אשראי.
בהמחאות אמורים לקבל המחאה חליפית, בכרטיס אשראי כסף שלא יצא פשוט לא יצא (כמובן שחייבים לדווח לחברת האשראי בזמן).
אבל עד שמקבלים המחאה חליפית לוקח לפחות שבועיים (כמובן שצריך לנהל תרשומת אילו המחאות היו בשמוש ואילו אבדו/נגנבו), קראתי על מקרים שלוקח חודשים ובאותו זמן האדם תקוע בחו"ל בלי כסף.
צריך כמובן להגיע למקום בו אפשר לקבל המחאה חליפית.
לעומת זאת מי שנוסע עם שני כרטיסי אשראי (ושומר אותם כמובן בנפרד) מדווח לחברה על האובדן (עלות שיחת טלפון) שולף את הכרטיס השני וממשיך בטיול כרגיל. כשחוזר לארץ מקבל כרטיס חליפי בעלות נמוכה.
לגבי עמלות:
1. שער מזומן גבוה בערך ב 2% משער המחאות.
2. עמלת המחאות בערך 1%.
3. עמלת כרטיס אשראי בערך 0.5%.
אבל:
למשיכת מזומן ב ATM עם כרטיס אשראי צריך להוסיף עמלה קבועה של 3-4$.
לכן כנראה הכי משתלם לשלם בכרטיס אשראי ("גיהוץ") ופעם בתקופה (נניח שבוע) למשוך סכום גבוה יחסית להוצאות קטנות.
את סכום המזומן הראשון להוצאות קטנות כדאי להביא במזומן מישראל.
עד כאן העובדות שסותרות את האגדה האורבנית האומרת שבכרטיס אשראי העמלות גבוהות.
בכרטיס אשראי גם זול יותר, גם נוח יותר, וכמו שאמר DHZ בחלק מהמקרים גם אי אפשר להסתדר בלעדיו.
לכן אני מעדיף כרטיס אשראי. -
mabat, נראה שהתכוונת לכרטיס debit ולא לכרטיס ATM -
צודק, אכן התכוונתי ל-DEBIT. תודה על התיקון. -
קצת הבהרות לגבי המחאות נוסעים ולגבי עמלותאני מסכים עם חלק מדבריך. מצב של אובדן של כרטיס אשראי הוא בעיתי לא פחות מזה של אובדן המחאות נוסעים, כאשר יש עמלה גבוהה על אספקת כרטיס אשראי חלופי בזמן השהות בחו"ל. אם יש שני כרטיסי אשראי ולמזלך אחד מהם נותר, כמובן שניתן להשאיר את הנפקת הכרטיס החלופי לארץ, והעמלה יורדת למימדים נמוכים יחסית.
לכן, אני ממליץ לצאת עם שני כרטיסי אשראי, אם אפשר.
העמלה על עסקות אשראי תלויה בחברת האשראי. היות ויש לי שני כרטיסים, אני ראיתי שהעמלה בהם נעה בעסקות הנקובות בדולר אמריקאני בין 0.5% ל- 0.75%, כאשר המידע נכון לסתיו האחרון. גם עמלת משיכת הכספים איננה קבועה בכל חברות האשראי.
לגבי הפרש השער בין המחאות/העברות למזומן - מדובר ב- 1.5% ולא ב- 2%.
המחאות נוסעים הן תחליף מזומן טוב בארה"ב, שבא עם ביטוח לעומת המזומן שאין לו כל ביטוח.
כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו עם כמה מזומן והמחאות נוסעים לצאת.
לדעתי, מינימום של כמה מאות דולרים. -
קצת הבהרות לגבי המחאות נוסעים ולגבי עמלותאנחנו נוסעים עם 2 כטיסי אשראי ומעט מזומנים אבל קונים את הדולרים כעת וטוענים בהם את כרטיס האשראי ( כי יש המהמרים שהדולר יעלה...)