ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

14 יום ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    10
    2043
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maayanm9
      maayanm9 נערך לאחרונה על ידי

אהלן,
      אני טסה ב-13.04 לטוקיו (מגיעה ב-14.04)
      ועוזבת ב-29.04 בבוקר מאוסקה.
      רוצה לקנות JR לשבועיים ככה שלא אצטרך להוציא כסף נוסף על נסיעות.
      איך כדאי לתכנן את המסלול כך שיכלול את: טוקיו, ניקו, אולי קאמקורה, האקונה, הר פוג'י, טאקיאמה, קאנזווה, קיוטו, הירושימה נארה ואוסקה?
      תודה רבה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dodo the tiger
        dodo the tiger נערך לאחרונה על ידי

14 יום ביפן
        שלום,

מומלץ לרכוש לתקופה של 14 יום כרטיס JRP לשבוע.
        בערים כמו קיוטו, אוסקה וקיוטו יש לא מעט חברות תחבורה בנוסף לJR. כך שכרטיס JR לא בהכרח ישתלם לך, אך לפי מספר המקומות שברצונך לראות בשבועיים האלו, יכול להיות שבהחלט ישתלם לך לרכוש פאס של שבועיים.

בדרך כלל בטיולים כאלו כדאי לשהות באזור טוקיו מספר ימים, לצאת לטייל במרחבי יפן באמצעות כרטיס הפאס, ולסיים באזור קיוטו\אוסקה.

מטוקיו אפשר לטייל בניקו, האקונה\פוג'י, קאמאקורה.
        בקיוטו אפשר לטייל באוסקה ונארה.
        בין לבין אפשר להגיע לטאקאיאמה. ולהרחיק עד להירושימה\מיאג'ימה.

יכול להיות שהייתי מוותר על קאנאזאווה. בגלל בעיות של זמן.

לגבי ניקו והאקונה, לכל אחד יש "פאס", אך ניתן להגיע אליהם בJR. אומנם בהאקונה די מומלץ לרכוש את הפאס בכדי שיהיה אפשר לנוע בכל אמצעי התחבורה השונים שהפאס מציע. אפשר גם לקנות במקום.. הפאס כנראה יהיה זול יותר מקניית כרטיסים במקום. אמצעי התחבורה בהאקונה, כוללים אוטובוסים,מספר רכבות, שייט ורכבלים. הפאס הוא ליומיים או שלושה. לניקו יש גם פאס, אבל אני פחות בקיא בו.

באמצעות האתר של היפרדיה, לו צירפתי קישור. תוכלי לשרטט לך ביתר דיוק את המסלול, על פי הזמנים שיקח לך להגיע מיעד ליעד.

בגלל שאת מסיימת בקיוטו\אוסקה, הייתי ממליץ להגיע לשם מהירושימה. עם השינקאנסן, זה לא סיפור ארוך.

מומלץ ללון לילה בהאקונה, טאקאיאמה והירושימה, בנוסף לקיוטו וטוקיו. ניקו,קמקורה ונארה אפשר לעשות כטיולי יום.

לו"ז כזה, לא משאיר לך הרבה זמן לסיורים בקיוטו ובטוקיו.

• היפרדיה
        • dodo the tiger

14 יום ביפן
          דבר נוסף,
          יש מקומות כמו טאקאיאמה שלא נמצאות על המסלול של השינקאנסן. להגיע לשם מנאגויה, זה שעתיים וחצי ברכבת רגילה לכל כיוון.

אפשר להגיע מטאקאימה לקאנאזווה באוטובוס של חברה פרטית שעוצר בדרך בשיראקאוואגו, שהיא לכשעצמה נקודת אטרקציה. זה לא נכלל בJR, ויחסית יקר. אך אפשרויות אחרות לוקחות זמן רב.
          • maayanm9
            maayanm9 נערך לאחרונה על ידי

14 יום ביפן
            קודם כל תודה על התגובה.

על קאנזווה כבר החלטתי בטוח לוותר. מתלבטת עדיין אם לוותר גם על קאמקורה כדי לתת לעצמי יותר מרווח נשימה ולא לרוץ ממקום למקום...

בנוגע להירושימה ומיאג'ימה - עד כמה קריטי לראות את מיאג'ימה גם יום וגם בלילה? יש לי אופציה לישון בבית שלום בהירושימה 2 לילות וכך לחסוך בהוצאות הלינה.

וחוץ מזה אני עדיין לא מצליחה להחליט מה לעשות בנוגע ל-JR 😕

שבת שלום
            • ramiav1
              ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

14 יום ביפן
              14 יום ביפן זה מאוד צפוף אבל אפשרי , וכמו שדוד כתב מספיק לעשות מנוי לשבוע אחד בלבד ,
              להתחיל מטוקיו , לטייל בעיר , ניקו שאפשרי לנסוע בJR אבל יש גם חברה פרטית שניתן לקנות כרטיס אליהם , לגבי האקונה המנוי של JR חסר תוקף שם וכדאי לקנות מנוי יומי לרכבות השונות שנוסעות שם ,
              לגבי קמקורה - ניתן לקחת את הרכבת המקומית מטוקיו ולקפוץ לאחר צהריים בקמקורה .
              לגבי מיג'יאמה הייתי שם מהצהריים עד הערב , נחמד לא כדאי לשנות תוכניות בשל כך ,
              • pazeinat
                pazeinat נערך לאחרונה על ידי

14 יום ביפן
                גם אנחנו נוסעים לשבועיים במסלול דומה - 7 חברים.
                המסלול שלנו: טוקיו - קיוטו - הירושימה + מיאג'ימה - טאקיאמה - האקונה - חזרה לטוקיו.
                נרכוש כרטיס רכבות לשבוע - היכן ניתן לרכוש בארץ והאם זה יותר משתלם מרכישה באתרי האינטרנט?

פז
                • dodo the tiger

14 יום ביפן
                  שלום פז,

יותר משתלם לרכוש בחו"ל. אפשר למצוא שרשורים קודמים בהם יש קישורים לחברות באנגליה שמוכרות פאסים. עד כה לא ידוע לי על מישהו שרכש בחו"ל ולא קיבל את הכרטיס.

ההבדל הוא שאין עמלות כמו בארץ. העמלות בארץ נעות בין 40 ל70 דולרים... וכאן בעצם החיסכון.

נדמה לי שמדור 1001 טיפים יש קישורים לחלק מהחברות האלו. משתלם להוסיף עוד כמה דולרים למשלוח בדואר מהיר דרך אחת מחברות הבלדרות. חברה אחת מציע משלוח בדואר מהיר בעבור תוספת של כמה עשרות דולרים... מהם רכשתי וללא דואר מהיר.., ועד שהכרטיס הגיע לא נרדמתי בלילות... לפני ארבעה חודשים כרטיס דרכם עלה לי 350 דולר, במקום 400-420$ שהיה עולה לי בארץ. המחיר שלהם היה יותר זול מחברות אחרות, אך אני מאמין שהוא התעדכן מאז וחברות אחרות עשויות להיות משתלמות יותר (בתוספת דואר מהיר).

במסלול שלכם, אתם נוחתים וממריאים מטוקיו. לדעתי את הביקור בהאקונה כדאי לעשות לפני הפעלת הפאס, או אחריו ולא תוך כדי. בזמן הפעלת הפאס כדאי לבקר בטאקאיאמה ובהירושימה+מיאג'ימה ואז בקיוטו. ביום האחרון של הפאס לחזור לטוקיו בשעות הערב, או אחרי ניצול מירבי של קיוטו באותו היום.

כאשר יוצאים לטאקאיאמה, כדאי לצאת ממש מוקדם מפני שבנאגויה מחליפים לרכבת רגילה, וזמן הנסיעה משם לטאקאיאמה הוא שעתיים וחצי. כנ"ל כאשר עוזבים.

דבר נוסף, אם עוזבים את טאקאיאמה להירושימה. הנסיעה היא בסביבות חמש וחצי שעות, עם החלפת רכבות בנאגויה. רצוי להגיע להירושימה בשעות שמוזיאון השלום עדיין פתוח. הפארק תמיד פתוח. וזאת בשביל לנצל את חצי היום שנותר, וביום לאחר מכן לסייר במיאג'ימה. היכן ללון ביום השני בהירושימה, בעיר עצמה או כבר בקיוטו, זה כבר תלוי בהרגשה שלכם ביכולת לרוץ ממקום למקום. (מהניסיון שלי, נסיעות ברכבת השינקאנסן לא ממש מעייפות בניגוד לנסיעות ברכבות רגילות\איטיות)

אבל אולי שתי הפיסקאות האחרונות הן עדיין מוקדמות מדי לשלב הזה.

מעיין,

עדיין לא הייתי מוותר על קאמאקורה. כמו שרמי כתב, טיול יום של כמה שעות בעיר יספיקו. האמת, לא בטוח שעוד הייתי מוותר על קאנאזאווה.

לגבי מיאג'ימה, אותו הדבר. אחרי שלושה סיורים באי, בהחלט מומלץ להגיע בשעות הבוקר\צהריים ולעזוב בערב. אני ממליץ לשהות שם מספר שעות בשביל להיות בזמן הגאות ובזמן השפל, בו ניתן ללכת עד לשער הצף. אני לא מוצא צורך ללון במקום, הנסיעה בין הירושימה למיאג'ימה היא כ-40 עד 50 דקות מתחנת הירושימה עד האי עצמו. לדעתי בשעות הערב אין כל כך מה לעשות שם.

אם יש לך אפשרות ללון בבית השלום בהירושימה זה מצוין. אישית לא יצא לי ללון באף בית שלום. כתבתי טיפ על הוסטל בהירושימה, בו לנתי בהירושימה, בשני הטיולים שלי ביפן.

לגבי הכרטיס, שבוע יכול להספיק. כדאי לרכוש אותו כמה שבועות לפני היציאה ליפן ואחרי שיש מסלול. בהזמנה מחו"ל, כדאי בדואר מהיר.
                  • pazeinat

14 יום ביפן
                    רוב תודות על התשובה, אכן נרכוש דרך האינטרנט.

לגבי המסלול, נטייל בקיוטו מוקדם על מנת לנסות לתפוס את פריחת הדובדבן, נהייה שם בסביבות ה 22 באפריל. אנחנו עושים את המסלול הפוך, קודם הירושימה ואחר-כך טאקאיאמה (ונטייל גם בשיראקאווה), גם בתקווה שיותר מאוחר יהיה פחות קר. אגב, בטיול קודם הגענו לקאמיקוצ'י - מקום ממש נפלא.

בכל מקרה יהיה קשה לשנות עכשיו את המסלול מאחר שכבר כל המלונות מסודרים. היה קשה למצוא מקום בהאקונה (ונבלה שם יום שלם) אבל עשיתי גם את זה. לטיול של 7 אנשי אי אפשר להשאיר דברים פתוחים.

פז
                    • dodo the tiger

14 יום ביפן
                      אה... אם זו הפעם השנייה שלכם, אז אפשר להקדיש פחות ימים לקיוטו.
                      בפעם השנייה שלי בקיוטו לא ביקרתי באותם המקומות שביקרתי בהם בפעם הראשונה שלי שם. מלבד ה"פושימי אינארי", כמובן...

קאמיקוצ'י בהחלט יפהפייה, רק חבל שהגעתי לאזור לפני שהפארק נפתח.

אפשר להתעדכן לגבי מצב פריחת הדובדבנים באתר של http://www.japan-guide.com
                      • pazeinat

14 יום ביפן
                        תודה על הלינק לתחזית פריחת הדובדבן, נראה שנצליח לתפוס משהו בטוקיו ואולי שאריות בקיוטו.

הייתי ביפן פעמים רבות במסגרת העבודה אך זה הטיול הגדול השני שלי. של שאר 6 החברים לטיול זו הפעם הראשונה, אז נעשה את הכל. אני לא חובב גדול של מקדשים (בכל מקום) ורק דברים מיוחדים (כמו גן האבנים) מספקים מקור משיכה למקומות כאלה.
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון