מהונג קונג ליונאן וחזרה
-
שלום
אני כרגע בטיול בניו זילנד והתחלתי לחשוב אולי לשלב את סין באיזשהי דרך בסוף הטיול שלי. אני ממש לא מבינה במזרח ורק עכשיו התחלתי לברר, ואשמח לקצת עזרה.
אני אמורה לנסוע מאוסטרליה לארץ דרך הונג קונג באיזור יוני-יולי, וחשבתי אולי לנסוע מהונג קונג לכמה שבועות באיזור דרום סין (לפי מה שקראתי עד כה, מחוז יונאן נראה מומלץ וממצה) ואז לחזור להונג קונג ולטוס משם. יש לי כמה שאלות
האם יוני-יולי הם חודשים טובים לטיול באיזור הזה?
באיזה דרך ניתן להגיע מהונג קונג לאיזור הזה וחזרה, ואם זה לא יקר מדי וחסר היגיון?
3 שבועות זה קצר מדי לטיול באיזור? מה המקומות המומלצים ביותר לטייל שם ולמצות אותו?
ומה עלות המחיה והויזה לסין?
אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני ממש בורה בכל הנוגע למזרח....
תודה רבה מראש! ניצן. -
מהונג קונג ליונאן וחזרההיינו ביוני 2010 ביונאן ומזג האויר היה טוב.בשנגרילה היה גשום וקצת קר.עברנו קרקעית מהונג קונג לשנזן ומשם טסנו לגוילין.
פירסמתי טיפים על המעבר לשנסן ועל כל המקומות שטיילנו בהם ביונאן.
חפשי תחת הכינוי משה ר
-
מהונג קונג ליונאן וחזרהשלושה שבועות זה הזמן שגם אני טיילתי בו ביונאן.
יש שם הרבה מה לראות ואפילו שלושה שבועות לא מספיקים.
אני מציע לך לקנות\ להשאיל אל לונלי פלנט דרום מזרח סין. הוא ממצא ומסכם את מדינות האיזור.
יש בו גם פרק מיוחד על הגעה מהונג-קונג. -
מהונג קונג ליונאן וחזרהשלושה שבועות זה הזמן שגם אני טיילתי בו ביונאן.
יש שם הרבה מה לראות ואפילו שלושה שבועות לא מספיקים.
אני מציע לך לקנות\ להשאיל אל לונלי פלנט דרום מזרח סין. הוא ממצא ומסכם את מדינות האיזור.
יש בו גם פרק מיוחד על הגעה מהונג-קונג. -
מהונג קונג ליונאן וחזרהלגבי המקומות והאטרקציות ביונאן - ראי כאן מצד שמאל: "הכל על יונאן".
מבחינת הגעה - כפי שנאמר כאן, הדרך ההגיונית והמהירה ביותר להגיע מהונג קונג ליונאן היא לנסוע יבשתית לשנזן ומשם לקחת טיסה לקונמינג או לליג'יאנג. שימי לב שטיסה מהונג קונג ליונאן נחשבת לטיסה בינ"ל ולכן היא יקרה יותר באופן משמעותי.
בטיול שלי בסין יונאן היה המחוז בו הכי נהניתי, אהבתי מאד במיוחד את ליג'יאנג. -
מהונג קונג ליונאן וחזרהמה אמור להיות מחיר של טיסה משנזן לליג'יאנג/קונמינג? יש דרך יבשתית להגיע לשם??
ומה המקום שכדאי להתחיל בו את הטיול? איזה מקומות בעיניכם אסור לפספס? תודה! -
מהונג קונג ליונאן וחזרהמה מעניין אותך יותר? את רוצה להיות במוקדי תיירות עיקריים? מעניין אותך טבע? לראות קצת כפרים?
אם את רוצה לשלב קצת מכל מה שציינתי למעלה ויש לך עדיין חשק לעשות קצת טרקים אחרי ניו זילנד - אפשר לעשות מעין לופ שנקודת ההתחלה והסיום שלו תהיה בקונמינג. המסלול משלב את הנקודות העיקריות שיש סביב 3 הנהרות הגדולים שמבתרים את צפון מערב יונאן (Nu, Mekong & Yagntze) יש לא מעט מיעוטים מעניינים באזור, כפרים נחמדים וכמובן את הטבע והנופים שמאפיינים את שולי הרמה הטיבטית.
זה שלד בסיסי של המסלול:
תוכלי לנסוע מקונמינג מערבה (לכיוון הגבול עם בורמה) --> לעלות במעלה נהר הנו (Nujiang Valley) ---> לחצות רגלית באמצעות טרק לכיוון אזור דצ'ין (Deqin). שימי לב שזו הדרך היחידה לחתוך בין שני האזורים. אין שם עדיין כביש שמחבר בין שני האזורים באופן ישיר ---> לטייל באזור Deqin ואולי לעשות טרק קצר נוסף --> להמשיך ל-Shangri-La --> להמשיך ל-Tiger Leaping Gorge --> להגיע לליגי'אנג (Lijiang) --> להמשיך לדאלי (Dali) (למרות שאני ממש לא התלהבתי מהמקום). אפשר ומומלץ לשלב מקומות אחרים שנמצאים באזור הזה --> לסיים בקונמינג (Kunming)
אם בסוף נותר לך זמן תוכלי אולי גם לבצע גיחה של כמה ימים מקונמינג לטרסות האורז ב-Yuanyang - וחזרה לקונמינג.
לא בטוח שאת מכירה את כל המקומות שציינתי פה - בשביל זה בדיוק המציאו את גוגל...
בהקשר של הטרקים - באמת חשוב לעשות את הסוויצ' מניו זילנד. בסין אין תשתית לטרקים: אין DOC, אין מפות, אין שבילים ובקתות... כל ההתארגנות היא שונה לחלוטין. וכמובן - אין עם מי כל כך לדבר אנגלית באזורים האלו.
אתר טוב בתור נקודת פתיחה לבירורי מחירי טיסות בסין הוא Ctrip.com גם eLong.net יכול להיות מועיל):
http://flights.english.ctrip.com/domestic/ShowFareFirst.aspx ?flighttype=S&dcity=CAN&acity=KMG&relddate=10#.
בהנחה שאת רוצה להגיע דוך מהונג קונג ליונאן (מבלי לעצור נניח במחוזות גווידז'והו או גואנגשי) באמצעות רכבת - את יכולה ראשית לחצות מהונג קונג לתוך ה-Mainland, וליתר דיוק - לעיר Guangzhou. משם אפשר לקחת רכבת לקונמינג:
זו נסיעה של כ-24 שעות, וממש לא בטוח שהערך שלה מבחינת עלות-תועלת יעלה על החלופה של טיסה, בייחוד אם תזמיני את הטיסה מספיק זמן מראש...