ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ספרד שוב חוזרת עם שאלות

פורום טיולי משפחות
    5
    18
    3863
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • emmagen
      emmagen נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים יקרים,
      הזמן הולך ומועד בטיול שלנו בפסח מתקרב ואני מתקשה להתארגן עם תוכנית באנדולוסיה.
      אנחנו טסים לברצלונה עם 3 ילדים בנים בני 3, 8,9. מגעים לברצלונה ב10 בבוקר, ישנים במלון קרוב לשה תעופה ולמחורת בבוקר טסים למלגה ב7 בבוקר. פה מתחילה הבעיה שלי, אני לא יודעת מה לעשות ב3 ימים הבאים. אנחנו ישנים ב Benalmadena, עיירת נופש ממש קרובה למלגה. אחרי 3 לילות עוברים לסיביליה לעוד יומיים. מסיביליה עוברים דרך קורדובה לגראנדה ופה התוכית די מסתדרת לי.
      אשמח לקבל המלצות מה לעשות ב 3 ימים שיש לנו באזור מלגה. חשבתי יום אחד לנסוע לגיברלטר, יום אחד לנסוע לכפרים הלבנים וביום של הגעה לבקר בפארק התנינים ולנוח לאחר טיסה ולטייל קצת בעיירת נופש בה אנו לנים.
      אשמח לקבל עזרה.
      לגבי ברצלונה: יש לנו חצי יום שלאחר טיסה. ובסוף בטיול יש לנו יומיים וחצי. מה כגי לקאות בימים אלו. האם יום אחד כדי לנסוע עם רכבת ל Vall de Nuria או שזה יותר מדי בשביל הזמן הקצת שיש לנו בברצלונה. אנחנו לא כל כך אוהבים להיות עם ילדים בערים גדולות הרבה זמן, כנראה גם בגלל זה אני חושבת לברוח יום אחד ל Vall de Nuria.
      תודה מראש אמה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ג'מוס
        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
        היי אמה
        מה מתוכנן ל 20 באפריל?
        כי אולי יהיה לך מזל ותצליחו להגיע לולנסיה בשביל זה:
        http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/207/655.html
        חושב שאם זה מסתדר לכם - תתחילי לחפש כרטיסים מעכשיו.
        אם את צריכה עזרה - צרי עימי קשר בפרטי!

ג'מוס
        • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
          הי ג'מוס, אני רואה שאתה עדיין בעיניין של כדורגל, קשה לחזור אחרי חוויה כזו, אה? דרך אגב ניסינו בארץ ובעלי לקח את הילדים למשחק של מכבי חיפה מול מכבי תל אביב והאושר היה גדול והם מאוד נהנו, במיוחד מתוצאה 3:0 לירוק. אבללללללללל בדקתי בזמנו וראיתי את המחירים למשחק של סופרקלאסיקו בין 600 יורו מאחורי השערים ו1200 יורו במקומות טובים. לא נראה לי שאני יכולה להוציא סכום כזה. במקום כרטיס אחד אני ובעלי ביחד נוסעים לפריז בעוד 10 ימים. או שאני טועה במחירים?
          ראיתי שיש משחק של ריאל מדריד ב24.04, אבל כרטיסים במחירים מאוד גבוהים.
          תודה ג'מוס
          • נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
            היי אמה,
            שמחה שהתכנון מתקדם.

לדעתי לא חסר מה לעשות ב3 ימים באזור מלגה.
            קודם כל העיירה Benalmadena עצמה חביבה מאד. הכוונה לא לחלק התיירותי, אלא החלק העתיק יותר, זה שעדיין גרים בו ספרדים ולא רק תיירים. לפי מה שאני זוכרת יש שם רכבל, ומהגבעות נשקף נוף יפה, יש שם גנים יפים , פארק טיבולי, כלומר פארק שעשועים (לא היינו בו) .
            העיירה mijas חמודה מאד (גם נחשבת לכפר לבן, אני חושבת). אפשר שם לעשות סיבוב על חמור (גם מבוגרים, זה סוג של "מונית מקומית", לא ניסינו אבל ראינו). יש עוד כמה כפרים חביבים בסביבה.

ממליצה מאד לא להחמיץ את שמורת הטבע el torcal , קצת יותר משעה ממלגה, וכן את הקניון/ערוץ desfiladero de los gaitanes. שני המקומות ממש ממש שווים ביקור, ואפשר לטייל שם כמה שעות טובות. לא רחוק משם יש גם מערה עם ציורים פרה הסטוריים (היה סגור כשעברנו).
            בדרך חזרה אפשר לעצור ולהסתובב קלות בכפר alora היפה.

מניחה שאת מערת nerja תצרפו לטיול בכפרים הלבנים באזור? לדעתי, frigiliana ו Alhama de Granada הם הכי יפים. אם נוסעים לאלהמה, כדאי לנסוע כיוון אחד בדרכים "הירוקות" שבמפת מישלין.

בקיצור, אישית, הייתי מתארגנת כך:

**יום ההגעה: או שמורת הטבע או יום רגוע בסביבה.
            **היום השני: נסיעה לגיברלטר, בדרך marbella.
            **היום השלישי: מערת נרחה והכפרים הלבנים באזור.
            וכמובן אם נשאר זמן באחד הימים, כדאי להסתובב קצת במלגה עצמה. לא חובה, אבל אם כבר אתם בסביבה..

אגב, מקווה שלא יסקלו אותי Very Happy , אבל לדעתי גיברלטר ממש לא חובה. ואם אתם רוצים טיול עם פחות נסיעות, לא נורא לטעמי ובעיני, לוותר.

לסבייה, הייתי נוסעת דרך כביש A397 , רונדה, ומשם לסבייה.

ולגבי ברצלונה. אישית, הייתי מבלה רק בברצלונה את הזמן המועט שיש לכם.
            אבל אם בכל זאת לא תאהבו את ההסתובבות בעיר עם ילדים, תמיד תוכלו לצאת.
            אין צורך להחליט מראש ואין צורך להזמין כרטיסים מראש.

המשך תכנון נעים וביי בינתיים.
            • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
              הי נירית,
              המון תודה על עזרתך.
              האמת שגם אני די חשבתי לוות על גיברלטר.
              רעיון של שמורת טבע וקניון מאוד מוצא חן בעיני.אני אחפש מידע על שבילים מתאימים לנו. לגבי הקניון, את יודעת אם יש שם מסלול?
              לגבי המערות, אני מאוד רוצה לבקר במערה בעיירה
              Sorbas
              מה שיונתן המליץ, לא יודעת האם להוסיף מערה גם בnerja.
              אז נראה לי מה נעשה:
              יום הגעה, טיול בעיירה, התארגנות
              טיול בשמורה ובקניון צפונית למלגה עם עצירה בדרך חזרה ב alora
              כפרים לבנים ומערת הנרחה ( כן או לא)
              נירית אם יש לך מידע על השמורה וקניוןאשמח לקבל.
              לגבי ברצלונה זה אפשרי בכלל להגיע עם רכבת מברצלונה ל Vall de Nuria?
              תודה אמה
              • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                נירית את בטוחה ש desfiladero de los gaitanes מתאים לטיול עם ילדים, יש לי סחרחורת רק מלראות תמונות מהמקום.
                Álora-Desfiladro de los Gaitanes - El Chorro08.gif
                Álora-Desfiladro de los Gaitanes - El Chorro08.gif(גודל:31.47KB)

Álora-Desfiladro de los Gaitanes - El Chorro08.gif
                • נירית

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                  אמה,
                  בערוץ יש גם שביל כזה, מכונה "דרך המלך" Very Happy Rolling Eyes . אבל כרגע השביל המסוכן סגור, כי הוא הוזנח ודי נהרס. מתכננים לשפץ ולאבטח אותו , לא ברור מתי.

אפשר להתרשם מהקניון מהעיירה el chorro. בעיירה יש שילוט לערוץ, ושביל לא מסוכן המוליך לתצפית. האמת שניתן ללכת לגשר תלוי, די מפחיד, אבל ממנו יש תצפית מרהיבה. מעבר לגשר ממשיך השביל הזה שמצולם בתמונה. כמובן שלא חייבים לעלות על הגשר (ובאמת לא מומלץ לסובלים מפחד גבהים ).

מהצד השני יש מאגר , שבגדה שלו ניתן לעשות פיקניק ולטייל קצת. גם משם יש תצפית, אבל פחות מרשימה, לדעתי.
                  אגב, התצפית הכי טובה על הערוץ היא מנסיעה ברכבת, כך סיפרו לנו.

ולגבי המערה בסורבס. הכפר עצמו יפה מאד בעיני. הביקור במערות אתגרי ונחמד, אבל קחי בחשבון שמדובר בנסיעה של קצת יותר מ250 ק"מ ממקום הלינה שלכם. מישלין מחשב קצת יותר מ 3 שעות נסיעה לכיוון.
                  תשקלי האם מתאימה לכם נסיעה כזו. למערת נרחה רק כ60 ק"מ...

לגבי עמק נוריה. ניתן לנסוע מברצלונה ברכבת. זה שעתיים נסיעה עד התחנה לרכבת השיניים, ועוד כ20 דקות עלייה ברכבת. מניחה שבאפריל עדיין יהיה שלג, והנופים יפים.
                  מונטסראט אגב, רק שעה נסיעה מברצלונה. הנוף יפה וייחודי מאד.
                  • יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                    אמה
                    שימי לב יונתן מדבלין טייל באזור אחר לגמרי של אנדלוסיה ולכן המערה בSorbas
                    התאימה לו למסלול שלו.
                    לא בטוחה שמיקום הלינה שלכם נכון להגיע עד אליה.
                    (גילוי נאות-לא הייתי בה, אבל לא הייתי נוסעת מעל 200 ק"מ לכל כוון בשביל מערה ,מיוחדת ככל שתהיה).
                    לשיקולך.

• emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                      הי נירית
                      תכננתי ביקור במערה בעיירה Sorbas ביום של מעבר מגרנדה לאל קמפלו ולא לנסוע לשם ממלגה.
                      מה תכננתי עד היום מעבר ל3 ימים באזור מלגה זה:
                      2 לילות בסביליה יום אחד זה מעבר מאזור מלגה דרך רונדה וטיול בסיביליה, יום למחורת ביקר בפארק islamagica.
                      אחרי זה יש לנו 2 לילות בגרנדה, שיניתי מלון, לקחנו אחד שהוא ממש לייד אל אמברה. אז יום מעבר מסיביליה לגרנדה דרך קורדובה. יום למחורת ביקור באלאמברה ורציתי איזה שהוא טיול בנבדה סיירה, בנתיים לא הצלחתי להבין לגבי השמורה אם יש שבילי הליכה או שזה טיול עם הרכב, אשמח אם תעזרי בזה.
                      יום למחורת מעבר לאל קמפלו ובדרך ביקור מבצר בעיירה בשם
                      La Calahorra המערות בעיירה Sorbas. קראתי שיש גם מוזיאון המדע באזור, עדיין לא יודעת אם לבקר בו או בזה שבברצלונה
                      באל קמפלו יש לנו לילה אחד ואז נוסעים ל2 לילות לייד פורט אוונטורה שביום מעבר תכננתי לבקר בפארק עולם הים מונדו-מאר. יום למחורת פארק פורט אוונטורה ואז מעבר לברצלונה ל2 לילות.אנחנו שוקלים להשאיר את הרכב גם בברצלונה, רק בגלל הפינוק לא להסחב לשדה תעופה אחר כך עם 3 ילדים, עגלה ,בוסטרים וכיסא תינוק, כנרא גם לא מעט מזוודות. אז ככה תהיה לנו אפשרות לנסוע לעמק נוריה עם הרכב.
                      אני פספסתי מה עושים במונטסראט? חוץ ממנזר
                      תודה אמה
                      • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                        יונית תודה,
                        גם לי לא מתאים לנסוע מעל 200 ק"מ בשביל מערה, אבל כמו ציינתי תכננתי לבקר בה במעבר בין גרנאדה לאל קאמפלו
                        תודה
                        דרך אגב אולי את או נירית יודעות עד איזה גיל בספרד צריך בוסטר?
                        • נילי ר
                          נילי ר נערך לאחרונה על ידי

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                          היי אמה,

איזה כיף לכם, ברצלונה!

בכל השאר לא הייתי, זה בכלל בונוס.

בכל מקרה, חושבת כמו נירית, כדאי לנצל את הזמן של ברצלונה בעיר עצמה, גם כך יומיים וחצי זה לא הרבה. על מה לא לוותר עם ילדים?

שוק לה בוקריה, הרמבלה, פארק גואל, הנמל, הרובע הגוטי, עליה ברכבל להר היהודים, לסאגרדה פמיליה - יש החולקים על דעתי. אנחנו מאד נהננו.

אם תוכלו ללכת לפלמנקו (לא יודעת איך יסתדר עם ילדים) זו חוויה מיוחדת.

תהנו!

נילי
                          • הסיפור שלנו על ברצלונה
                          • נירית

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                            ממה שקראתי, ילדים מגיל 6 על גיל 12 או 150 ס"מ צריכים בוסטר . בחלק מהמקומות כתוב עד 135 ס"מ. מניחה שחברת ההשכרה צריכה לתת את המידע המדוייק.

לגבי הסיירה נבדה. יש שם די הרבה מסלולי הליכה. אנחנו היינו בסתיו ועם בן עשרה. כך שלא אוכל להמליץ על מסלול המתאים למשפחות עם ילדים קטנים ובאפריל.
                            יש כמה אתרים קרובים לגרנדה. שיש בהם מסלולים. העיירה dilar, והעיירה sierra nevada. רק חלפנו בהם, ולא התעמקנו, כך שאין לי המלצה ספציפית.
                            יש גם מקומות יפים יותר , אבל תלוי בזמן שיישאר לכם אחרי האלהמברה, ובמזג האוויר ומצב העבירות בכבישים הגבוהים. אנחנו אהבנו מאד את האזור סביב trevelez וה alpujarras.

הכי חשוב שתתייעצו עם הטוריסט אינפו בגרנדה, לגבי המסלולים , מזג האויר ומצב המסלולים.

טירת ה calahorra אטרקטיבית מאד. כדאי.

ולגבי המונטסראט. מעבר למנזר, הכנסיה והמוזיאון החביב, יש כמה מסלולים שאפשר לעשות. הרכס בעל תצורות מאד מעניינות, והנוף יפה. ניתן לרדת ו/או לעלות בפוניקולר למערה, מסלולים ולתצפית.
                            מה שצריך לבדוק, שלא "תפלו" על יום עמוס בנסיעה ברכבת. יכול להיות לא נעים עם ילדים.
                            והערה אחרונה. הנהיגה בברצלונה לא קלה בכלל, בעיקר בשעות העומס. עדיף בעיני להחזיר את הרכב בהקדם ולקחת מונית לשדה התעופה.
                            • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                              הי נילי, תודה על המלצות, אני בטוחה בטוחה בטוחה שאחרי שנטעם קצת מברצלונה מייד בחזור נזמין טיסה לשם עוד הפעם אבל בזוג ואז נטייל בכל המקומות האפשריים כולל פלמנקו. עם הילדים אנחנו ממש סובלים בערים. ויש לנו 3.5 ימים כי יש יום נוסף לפני טיסה למלגה.
                              ביי אמה
                              • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                                נירית תודה על המידע על בוסטרים, לא משמח, אני צריכה גם בוסטר לגדול
                                Sad
                                לא ענית לי לגבי מערה ב Sorbas, האם זה בסדר לבקר בה בדרך מגרנדה לאל קמפלו, נראה לי די הגיוני. לא יודעת האם לבקר גם בנרחה, את יודעת אם הן שונות משמעותית?
                                לגבי טירה calahorra, אנחנו נמצאים ביום רביעי בדיוק כאשר יש סיורים. נראה לי נחמד לעצור, מפחדת שיהיה מאכזב אחרי אל אמברה.
                                ביי אמה
                                • נירית

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                                  אופססס Embarassed , שכחתי לענות לגבי המערה בסורבס. מתנצלת.

קודם כל הגיוני לבקר בה בדרך, זה מאריך את הדרך בקצת, אבל עדיין רובה נשארת על האוטוסטראדה.
                                  לפי מה שאני זוכרת, מדובר במערות שונות ובביקור שונה באופיו לעומת מערת נרחה.
                                  המערה בנרחה די גדולה והביקור (לפחות זה שאנחנו עשינו) תיירותי לגמרי. המערה מאד יפה. מערת נטיפים "רגילה".

ליד סורבס יש מערכת מערות בעצם, וניתן לעשות כמה מסלולים, מקל מאד ועד מקצועי. אנחנו עשינו מסלול בינוני, העובר בשתי מערות. אחת מהן עם נטיפים והשניה יותר מבנים מסוג של גבס. הנטיפים בנרחה הרבה יותר יפים, אבל הביקור בסורבס יותר מיוחד.
                                  שמים קסדות ולוקחים פנסים, צריך לזחול ולטפס. לפי מה שהבנתי,גם במסלול הקל יותר יש כמה טיפוסים וזחילות, ומבקרים במערה עם נטיפי הגבס, כך שזה די שונה ממה שרואים בנרחה.
                                  בהחלט ביקור נחמד. לפי דעתי צריך להזמין מקום מראש, כדי לא לחכות לאחד הסיורים הבאים.

לגבי השאלה אם הטירה בקלהורה תאכזב לאחר האלהמברה. אין אפשרות בכלל להשוות בין שני האתרים. האלהמברה מדהים-הארמון, הגנים.
                                  הטירה, כמו רבות אחרות שרואים באירופה. יפה ומרשימה למדי, אבל..

בכל מקרה, היא ממש בדרך. אם יש לכם זמן, ותרצו להיכנס, כנסו. אולי אפשר להסתפק רק בצילום מבחוץ Laughing הבן שלנו חובב טירות, וכמעט ולא ויתרנו על אף אחת בטיולינו המשותפים..

אם צריך לבחור בין המערה לטירה, הייתי הולכת על המערה.
                                  • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                                    נירית , אין כמוך, ממש סידרת לי את הבלגן בראש, תודה
                                    אז נשאיר את נרחה כאופציה, ילדים שלי היו כבר בהרבה מאוד מערות נטיפים ואם ירצו נבקר בה, נראה לפי מצב הרוח.לגבי המערה השנייה נראה לי מאוד נחמד ויש לנו כל היום למעבר אז נראה לי נבקר גם בטירה וגם במערה, אני רק חושבת איך הפינוקי שלי יזחל ויתפס בתוך המערה, הוא מאוד אוהב ידיים, למרות שהוא יהיה בן 3 ומותר להיכנס מגיל 3 למערה, צריך לאמן אותו עד אז שאפשר לטייל ברגל ולא רק במנשא ועל הידיים Confused בן זקונים
                                    איך נראה לך בכללי המסלול שלנו?
                                    תודה לך ממש מכל הלב
                                    • נירית

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                                      היי אמה,

היה לי כיף לעזור לך. Smile

המסלול שלכם נראה לי בסדר גמור. כללת את המקומות הכי אטרקטיביים בעיני באזור.

תזכרי רק שאתם מבקרים בתקופה עמוסה יחסית בגלל השבוע הקדוש, ומה שאפשר להזמין מראש (את הביקור באלהמברה, למשל) כדאי.

ועוד דבר. לא זוכרת כבר מה גילאי הילדים שלך. אני חושבת שכדאי להראות להם תמונות של התהלוכות הדתיות בשבוע הקדוש. פעם ראשונה שנתקלים בצועדים זה יכול להיות קצת מפחיד, כי הם לובשים בגדים מיוחדים לחלקים וזה נראה כמו הקוקוקסקלאן , למרות שהם ממש לא קשורים לכת הלא נחמדה הזו.

בטוחה שיהיה לכם טיול מקסים ומחכה כבר לשמוע חוויות ולראות את התמונות .

המשך ערב נעים!
                                      • emmagen

ספרד שוב חוזרת עם שאלות
                                        הי נירית
                                        הילדים שלי בני 9, 8 ו3 וכן המלצת לי כבר לשתף אותם בתהלוכות של שבוע הקדוש. אעשה זאת קרוב יותר לטיול.
                                        תודה, אמה
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון