מונצילה או תיק רגיל????
-
רציתי לדעת מה ההבדל בין מונצילה לתיק רגיל באותו נפח?... ואם כדאי להשקיעה כסף רב על המונצילה בהנחה שהטיול שלי מתוכנן ל3-4 חודשים??? -
המונצ`ילה - זן הולך ונעלםאם יש משהו שאני מתחרט עליו, זה הקניה של המוצ`ילה. ושלא תבין לא נכון, מוצ`ילה הינה דבר שימושי, יעיל והכרחי, רק שאין צורך במשהו יותר גדול מ-30 ליטר (בהגזמה). כולם מתעסקים תמיד בשאלה - 70+15, 80+10, 65+10, 993+34... מיותר. למה? כי הכמות הכי גדולה איתה ת -
בלי נ` מיותרת... -
שחטת פה פרה קדושה -
לדעתי אתה טועהמין בסכנת הכחדה הוא מין שיש בו פחות מ1000-5000 פרטים, ואילו יש ריכוזים בדרא''מ שבהם יש אלפי מונצ`ילות!!! ולדעתי אתה טועה גם בעצה לגבי המוצ`ילה. נכון שיש טרקים (חד-יומיים או כששוכרים חמור) אין צורך במוצ`ילה גדולה, והרבה מהזמן בטיול לא מוקדש בכלל לטרקים. -
רועי - אתה צודק בהחלט!!!אחרי שנסחבתי עם תיק כבד (מאוד) על הגב במשך שלושה חודשים, וראיתי אנשים אחרים שנהנים לגלגל מזוודה קטנה מאחוריהם, אני חייב להגיד שזה פשוט נכון! ויסלחו לי עובדי למטייל, שפגעתי להם במכירות של התיקים.... -
גם לא מסכיםקודם כל לגבי הטרקים, אני חושב שלצאת עם תיק קטן לטרק של יותר מיום אחד זה מאוד מסורבל, צריך מקום לשק''ש, בגדים חמים, אוכל מזרון ויש גבול כמה דברים אפשר לקשור מבחוץ, גם כמו שאלקנה אמר, תיק עם גלגים הוא נוח כשיש מדרכה נוחה, קצת קשה ללכת באמצע אי בברזיל עם -
פסק זמןנראה לי שרוב המשיבים כאן נגררו אחרי המזוודה (כנראה בהשראת הגלגלים, ככה הרבה יותר קל להיגרר...) בכל אופן, דווקא אני הבנתי שהשאלה היא מה עדיף בין ''מוצ`ילה'' = כאילו תרמיל מקצועי מאילו שאוהבים למכור בלמטייל או ''תיק רגיל'' = כאילו התיק של מודן מהצבא... -
זה לא אתם זה אני....תודה רבה לכולם!!! אבל מצטער למסור לכם שדקל הוא היחיד שהבין את הכוונה שלי... וד''א דקל למה אתה מתכוון שאתה אומר רצרץ של מזוודות?????? למה איזה רצרץ יש למונצילות?... מפלדה???..... -
זה לא הפלדה...ההבדל הוא במבנה התיק. בד''כ התיק של השירות הצבאי בנוי במבנה הקרוי ''מזוודה'' הכוונה לתיק עם רוכסן ראשי במבנה האות ''ח'' שפותח את התיק כמו שפותחים מזוודה, כלומר ה''מכסה'' של התא המרכזי בתיק נפתח לכל רוחב התיק כמו במזוודה. לעומת זאת, בתיקי מטיילים -
זה לא הפלדה...:תיקוןתיקון המסקנה שלי. אז כמו שזה עולה מהתגובה הקודמת שלי, עדיף תיק במבנה ''שק'' ולא תיק במבנה מזוודה.... -
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!היי דקל !!! אם חזרתה במקרה להודעה אז תודה רבה רבה!!!! אני אשתמש בטיפים האלו, כי זאת בדיוק הייתה הדילמה שלי....