היער השחור ו-ברלין
-
הי,
קודם כל, אני חייב להגיד תודה רבה על המידע יקר הערך שנמצא באתר. יישר כח!
הקדמה:
אנחנו זוג בני 26 המתכננים טיול לגרמניה (היער השחור וברלין) בתחילת חודש מאי ל 10-12 יום.
שלוש שאלות לי למכירים והמנוסים:
1. האם מזג האוויר בתחילת מאי מתאים לטיולים רגליים באזור היער השחור?
2. כיצד מומלץ לסוע וכמה זמן אורכת הנסיעה מאזור היער השחור לברלין? האם יש רכבת?
3. ראיתי שברוב הטיפים אנשים מציינים שנחתו והתחילו את הטיול במינכן. האם עדיף לנחות שם מאשר בפרנקפורט, או שאנשים בוחרים לנחות שם עקב מחירי טיסות זולים יותר?
תודה רבה,
יותם
-
היער השחור ו-ברליןשלום יותם!
1. מזג האוויר מצויין. כלומר, בהחלט יכול להיות גשום אבל זאת עדיין העונה הטובה ביותר לטיולים.
2. נסיעה ברכב אורכת כ-6-8 שעות, כלומר בגדול יום נסיעה שלם. רכבת הספרינטר עושה את הקו ברלין-שטוטגארט בכחמש וחצי שעות, כשמשטוטגארט אפשר להמשיך ברכבות כמעט לכל מקום ביער השחור, צריך רק לקחת בחשבון שרכבת כזאת היא ממש לא דבר זול ויכולה לעלות בקלות 100 יורו לאדם לכיוון. אופציה נוספת אם אתם לחוצים בכסף היא לנסות להשיג כרטיס למקום ישיבה ברכבת הלילה (CNL) מפראג לבאזל (לעלות בברלין ולרדת בפרייבורג), זאת אופצייה הרבה יותר זולה שגם חוסכת את עלות הלילה במלון, אבל מאוד נוח זה לא.....
3. לא זה ולא זה. עדיף לטוס עם AIR BERLIN לברלין ואת החזרה לעשות עם אותה חברה משטוטגארט לברלין (טגל) ומשם לארץ, הטיסה שטוטגארט ברלין במקרה הזה כמעט ולא עולה כסף. -
היער השחור ו-ברליןוהשאלה שלי היא למה לחבר את שני הקצוות האלה בטיול אחד?
רבקה -
היער השחור ו-ברליןמצטרפת לרבקה בשאלה-למה החיבור הזה?
נכון ששני החלקים האלו נמצאים בגרמניה ,אבל שני הקצוות שלה כמעט בין מזרח ומערב.
העלות הכלכלית של המעבר מחד, ה"בזבוז" של יום טיול ובסה"כ לא מדובר בטיול ארוך מאוד.
מחפשים טבע-? גם ליד ברלין יש חלופות ירוקות ,שמורות טבע וכל האזור של סקסוניה השוויצרית ,או קרוב יותר לברלין Spreewald...וכן הלאה. -
היער השחור ו-ברליןהי, ברלין עצמה יכולה למלא את מכסת הימים שלכם. כמובן תלוי מה שטחי הענין שלכם. מצטרפת לקודמי גם בסביבות ברלין יש טבע מה עוד שמברלין כדאי לבקר בערי הסביבה כמו דרזדן. היער השחור הוא אופרה אחרה שגם היא ממלאת בקלות 10 ימים. בכל מה שתחליטו העונה נהדרת ותהנו. -
היער השחור ו-ברליןתודה רבה לכל המגיבים.
אנחנו יודעים שאין כל כך קשר בין ברלין ליער השחור, אבל לצערנו לא יוצא לנו לטוס הרבה וזאת הזדמנות טובה בשבלינו גם לחוות טיולים בטבע וגם את ברלין - שכל מי שדיברנו איתו והיה שם אומר שזאת עיר מדהימה ואחת הכפיות באירופה.
שוב תודה,
יותם