Eירוק- הצעות השבוע.
-
בבטאון ק'קל יש כל שבוע הצעות לטיולים שונים ונפלאים.אני מעלה כאן
את הקישורית לטיול הפתעות סביב עיין יזראל.
http://eyarok.org.il/2011/03/%D7%A2%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%96 %D7%A8%D7%A2%D7%90%D7%9C/
מעניין אם מטעי השקדים הענקיים עדיין פורחים בסביבה. -
אי ירוקבמקבץ הנפלא של נירית "כל הארץ פריחות" משבוע שעבר,
הלכה לאיבוד הצעה שלי ושל אי ירוק לטיול יום שישי ליער אילנות למקדש העצים בשרון ולשביל האירוסים.
http://eyarok.org.il/2010/11/%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%A9-%D7%94 %D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%A8-%D7%90%D7% 99%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%AA/
אני ממחזר ומוסיף גם את המצגת של הטיול שלנו בשישי בתור הצעה לטיול מקסים נוסף וקרוב לביית.
-
אי ירוקלמחרת היום לשבת לא הבטיחו יום יפה.בבוקר כשכבו האורות ברחוב,העירה אותי , מכת רייח של פרחי התפוז וירח קטום התיצב על השפיץ של הארוקריה.
-
אי ירוקכוס קפה ועניני בוקר והגברת המשיכה לישון כמו תינוקת אפופת ניחוח הדרים.
החלטתי לתפוס ג'אקוזי וברכה.להפתעתי האנשים חרוצים ממני.בשבע בבוקר
הג'אקוזי היה מפוצץ ובכל מסלול שחו שלושה חרוצים.
החלטתי לקפוץ לאי הירוק "שלי"-גבעת הכלניות והר הזבל הקרובים.
כך זה נראה שם לפני שנתיים.
-
אי ירוקהשנה כבר לא אותו הסיפור.
בכדי למצוא גוש כלניות ששרד את הבצורת נזקקתי ליותר זמן.
מאירוסי ארץ ישראל הרבים, שרד רק אחד את הבצורת והרגליים.
-
אי ירוקהבתים כבר סוגרים על האופק הקרוב.מעבר להר הזבל ולירקון מתקרבת פתח תקוה וצפונה ומערבה כבר גילחו את כל הפרדסים ויבואו עוד שמלות בטון ומלט.אבל עדיין סביב האי הירוק הישן והטוב שלי יש הרבה ירוק.
-
אי ירוקירדתי מהגיבעה ונסעתי אל צידו השני של הר הזבל.שד'ה שלם איכלס מצליבים לבנים ושלולית המיים שחוסמת אותי שם כל שנה, לא היתה מספיק
שרירית ,בכדי לעצור אותי בדרך לכביש הראשי.
-
אי ירוקהסתיים סיבוב קצר של שעה במכונית.אפילו לא מספיק למילוי מצברים. בדרך חזרה,בצד המערבי של כביש פ'ת כפר סבא, השתרע שדה חרדל צהוב עד לאקליפטוסים של ה"נהר"-כמעט כמו בחו'ל.
מעבר לכביש מזרחה השתרע שדה ירוק של בקיה, עד לבתים הצבעוניים של המועצה המקומית דרום השרון.-טוסקאנה?!
זהו כל האי הירוק שהולך ומתכווץ לי משנה לשנה.
-
אי ירוקאורי,
מקסים
וגם עצוב
אורה -
אי ירוקערב טוב אורי
האם יכול להיות שאתה רומנטיקן חסר תקנה???
התמונות ממש יפות וגם הסיפור.
רק שהירוק הזה לא ייגמר.
רחל לבון -
אי ירוקאורי,
תודה על התמונות המקסימות.
הסיפור, גם עצוב, גם מפחיד. איך מתממש מול עיננו במהירות חזון "נלבישך..."..
מקווה שנשכיל בתור חברה לעצור לפני שיהיה מאוחר מדי... -
אי ירוקהיי נירית
היי רחל
תודה על ההתיחסות -אבל אני לא רומנטיקן חסר תקנה.אני סתם איש של פעם מהתרבות החילונית הארץ ישראלית של פעם שנרמסת והולכת ונעלמת כמו הפרדסים וגבעת הכלניות של ילדי המושבה.כאן לא מדובר על שום רומנטיקה.כאן מדובר על ירוק, על חמצן,על ציונות שמשקיעה באיכות חיים ולא פורטת את עצמה למוות בכדי לאסוף מיסים מנדל'ן, ממים, מכבישים מדלק מזהם ומכוניות ולא משקיעה את המיסוי הזה חזרה לעתיד נקי, עם מיים שהחזרו לאדמה,במקורות אנרגיה לא מזהמים,ברכבות, במקום מכוניות ועצירת העיור המאסיוי על המקורות התת קרקעיים של המיים.החברה שלנו לא משקיעה השקעות בעתיד סביר ויצרני,היא שודדת את המגזר היצרני,לא מחזירה לו איכות חיים ומשקיעה בערי חרדים ובחברות פרזיטיות תוך כדי יבוש הירוק.
קבלו את אירוס ארץ ישראל האחרון בגיבעת הכלניות וחלקות חקלאיות שעברו לגידולי בעל, כי המיסוי על מיים גבוה בהרבה מעלות התפלתם ואיש לא טרח להתפיל בעשרים השנים האחרונות-כי "חבל על הכסף".
-
eירוק- הצעות השבוע.אורי,
תודה על שצירפת אותנו לטיול בחלקת האלוהים המתכווצת שלך.
על התמונות המעלפות (כרגיל) - חתיכת דרום אדום פגשת - ועל התובנות המכאיבות באמיתותן.
אוסי
-
eירוק- הצעות השבוע.אורי בוקר טוב
מי שכותב משפט שהתעורר עם:"מכת רייח של פרחי התפוז וירח קטום התיצב על השפיץ של הארוקריה." לעניות דעתי כך כותב רומנטיקן. ואין כאן מילת גנאי חלילה בלהיות רומנטיקן.
פשוט הופתעתי כשזה בא ממך.
אני כמוך מודעת מאד לנושא הסביבה ומשתתפת במחאות השונות כשרוצים כרישי הנדל"ן לקחת עוד חלקה מ"הריאה הירוקה". כאחת שגרה מול השדות של מקווה ישראל אני מתפללת שהם יעמדו בגבורה מול הנסיונות לקנות אותם בזול עבור שדה בניינים שיצוץ במקום המקום הקסום הזה.
שיהיה לך יום נפלא עם הרבה ירוק.
רחל לבון
-
בוקר ירוקבוקר טוב
תודה רחל ואוסי
קבלו בתודה עוד שני פליטים .
-
בוקר ירוקבוקר נפלא אורי
פעם בגבעה היו המון פרדסים. הייתי מתעוררת מריח הדרים, ומכיוון שאני רומנטיקנית מהסוג הדביק ביותר הריח הזה היה מבשר איזה שהיא התחלה חדשה, איזה שהיא תקווה חדשה, משהו מתחדש, פורח, חי.
לא נשאר פרדס אחד פה. ים של מגדלים זהים ומאזדות משפחתיות והריח כבר מזמן לא מבשר כלום.
ברחתי איתך לכמה דקות לפינה הירוקה שלך וכל כך טוב שם.
תודה
אלונה -
בוקר ירוקאמרו את זה קודם לפני,בתגובות הקודמות
כל כך יפה
כל כך נוגע ללב
ועצוב
תודה גדולה
דני -
אי ירוק
הי אורי
כמה מקסים כל הירוק הנפלא הזה. במיוחד הירוק הפרטי שלך.
נוגע ללב מה שכתבת. מזדהה מאוד.
-
אי ירוקושוב תודה לכל הירוקים אוהבי ניחוח ההדרים והטיולים.
הבושם הזה ישב פעם על כל השרון ודרומה כמו ענן מבושם.וכשירדנו מהמטוס בלוד זה היה מפתיע ומשמח כל פעם מחדש.
כשילדי היו צעירים היינו מתנחלים בפרדס לחצאי ימים, בזמן הפריחה וחוזרים הבייתה שיכורים.האמת שעוד אפשר לעשות את זה אפילו קרוב לביית.
צילמתי מעט תמונות ירוקות ליד הר הזבל והנה עוד שתיים אחרונות בשבילכם בתודה.