מתי לחדש את הויזה?
-
אם מועד הביקור בארה"ב חופף לזמן פקיעתה של הויזה, מתי צריך לחדש אותה?
אם ביום הכניסה לארה"ב, תוקפה של הויזה הוא לעוד שבוע בלבד (למשל), האם ב"הגירה" יתנו לי אשרה לתקופה ארוכה יותר - חודש (למשל)?
האם ניתן לחדש את הויזה לפני שפג תוקפה של ה"ישנה"?
תודה,
ערבה. -
מתי לחדש את הויזה?אפשר להכנס עד היום האחרון של הויזה. אפשר גם להוציא ויזה חדשה זמן סביר לפני שהויזה הישנה פוקעת. הרי, לדוגמא, אם יש לך ויזה שתפקע בעוד 3 חודשים, אבל את רוצה לקנות כרטיסים לנסיעה בעוד 4 חודשים, את צריכה להוציא עכשו ויזה לפני הזמנת הכרטיסים.
גם אני מתכננת (בשנה הבאה) להוציא ויזה לפני שהנוכחית תפקע.
שמעתי מאנשים שהגישו בקשה לויזה בזמן שהויזה הקודמת היתה עדיין בתוקף שהיה להם יותר קל (מבחינת הראיון). היו אפילו כאלו שלא הכניסו אותם לראיון. בחוץ לקחו להם את הדרכונים ואמרו שישלחו הביתה.
כל זה אמור למבוגרים. צעירים בשנות העשרים המוקדמות, אם יש להם ויזה ומתכננים נסיעה לא הייתי מסתכנת בסירוב (שלא בטוח שלא מבטל את הויזה הקיימת). -
בעקרון, הויזה צריכה להיות בתוקף ביום הכניסה לארה"בכלומר "על הנייר" את לא צריכה לרוץ ולהאריך את הויזה. בפועל, אני לא בטוחה אם זה לא עלול להשפיע על שיקוליו של פקיד ההגירה לכמה זמן הוא נותן לכם אשרת שהיה (הוא בהחלט יכול לתת אשרת שהיה ארוכה יותר מתאריך הויזה. התאריך שמוטבע על הויזה, שהיא אשרת כניסה, רלוונטי אך ורק לתאריך דריכתכם על אדמת ארה"ב). בעבר ניסיתי לפנות לשגרירות בשאלה דומה, אבל כמובן שקבלתי תשובה מתחמקת שלא הוסיפה שום מידע מעבר למה שכתבתי לך כאן בתחילת דברי.
אם הויזה קרובה למועד פקיעתה, את יכולה להגיש כבר בקשה לויזה חדשה. אני עשיתי ככה לפני ארבע שנים, משהו כמו 4 חודשים לפני שפגה לי הויזה הקיימת. -
הויזה תקפה עד יומה האחרוןאבל קחו בחשבון שאם אתם רוצים לצאת לגיחה קצרה נניח לקנדה או מכסיקו ותוקף הויזה פג לא תוכלו לחזור. -
מתי לחדש את הויזה?
תודה לכולם.
עזרתם לי מאוד להבהיר את התמונה.
אין ספק, שהעקשנות של האמריקאים לטרטר את הישראלים עם הויזות, תניב עוד הרבה שאלות בסגנון "מה קורה כש...?"
ערבה. -
את חושבת שישראל יותר טובה למבקריה? -
לא יודעת! אף פעם לא הייתי תיירת בישראל... -
אני כן הייתי פעם תיירת בישראל..כשגרנו בארגנטינה, כדי לא לנסוע לבואנוס איירס לחדש את הדרכון, באתי לבקר עם הדרכון ארגנטינאי, לא ביקשו ויזה, נכנסתי בזול ובקלות, רק כשעזבתי, הבודקת שמעה אותי מדברת עברית אם אחי, על המקום שאלה מאיפה אני מדברת עברית, אבל מיידי יצאה לי לענות שאני מורה לעברית בארגנטינה , שלא היה רחוק מהאמת