ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ROAD TRIP של שבוע מניו-יורק

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק רוד טריפ
    3
    4
    438
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תחיה הריס_4213889
      תחיה הריס_4213889 נערך לאחרונה על ידי

היי 🙂 אני ו2 אחיות שלי טסות לארה"ב באוגוסט ורוצות לעשות איזה שבוע של Road Trip, הקטע הוא שאנחנו צריכות להתחיל ולסיים בניו-יורק. נשמח למסלולים מתאימים, מחפשות בעיקר לראות נופים ומקומות יפים, פחות אורבני.. וגם סתם טיפים לתכנון וביצוע של טיול כזה יתקבלו בברכה 🙂

dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @תחיה הריס_4213889 נערך לאחרונה על ידי dhz

@תחיה-הריס_4213889

שלום תחיה,

יש מספר אפשרויות לטיול טבע של שבוע מניו יורק.

האפשרות הראשונה היא לבלות את השבוע בניו אינגלנד, תוך התמקדות בשתי המדינות ניו המפשייר וורמונט, כאשר בניו המפשייר אפשר לבקר בהרים הלבנים ובורמונט הם נקראים ההרים הירוקים.

להרים הלבנים הייתי מקדיש 2-3 ימים נטו ולורמונט זמן דומה. כמו כן, יש להוסיף יום נסיעה לכל כוון מהעיר ניו יורק וחזרה לעיר ניו יורק.

היכן לבקר בניו המפשייר:

מוקד אחד הוא כביש 112, שחלקו הנמצא ביער בלאומי ההרים הלבנים נקרא: Kancamagus Road. לאורכו תמצאו מספר מקומות עצירה ובחלן יש אפשרות ליציאה למסלול הליכה רגלי. חשוב שיהיה לכן כסף קטן (דולארים בודדים) כי יש לשלם, פעם אחת, בעצירה הראשונה לאורך כביש זה מספר דולארים עבור החניה באותו היום. אינני יודע מה התעריף הנוכחי, אל אני מעריך שהוא באזור ה- $5. בין מקומות העצירה אני רוצה להזכיר את מפלי Shabbady. יש גם עצירות לאורך הנחל שהכביש מקביל אליו, ועוד. בחלק המערבי של כביש 12, ממערב ל- I-93, ישנו אתר פרטי (בתשלום) בו תוכלו לבקר בשם Lost River. ביקרתי בו לפני המון שנים. אני חושב שכדאי לשקול לבקר בו, אם יש לכן זמן.

המוקד השני הוא כביש המקביל (בערך) לכביש 112 מצפון, כביש 302. בכביש זה נמצא מלון הר וושינגטון ב- Bretton Woods. מהמרפסת בצידו האחורי של המלון יש תצפית על הר וושינגטון. כמו כן, יש בו תערוכה לכבוד הועידה הכלכלית העולמית שהוא אירח לאחר מלחמת העולם השניה, שהתוותה את הסדר המוניטרי העולמי שהחזיק מעמד עד תחילת שנות ה- 70. ליד המלון יש דרך המובילה לרכבת העולה לפסגת הר וושינגטון.

אני כולל במוקד זה גם את הר וושינגטון עצמו. ניתן לעלות לפיסגתו גם עם הרכב הפרטי (הנסיעה בדרך העולה למעלה בתשלום). הדרך הזאת מתחילה מכביש 16, מעט מצפון למפגש של כביש 16 עם כביש 302. יש טעם לעלות למעלה רק אם מדובר ביום יפה. מזג האויר בפיסגה שונה ממזג האויר מסביב. יכול להיות יום בהיר, אבל בפיסגה ערפילי וקר. הפיסגה גם ידועה בכך שנמדדה בה רוח במהירות מאד גבוהה. בידקו מה תנאי מזג האויר לפני העליה.

המוקד השלישי הוא בצד המערבי מצפון לכביש 302. אני מתכוון ל- Franconia Notch ולאיזור שלה, שכולל גם אתר פרטי בשם The Flume ואת הר Canon.

לגבי ורמונט, אני ממליץ על הביקור באזור העירה Stowe, שם ניתן לעלות לפסגת ההר הגבוה בוורמונט, הר Mansfield וגם לבקר ב- Smugglers Notch. אני גם ממליץ על הנסיעה דרומה על כביש 100, שעובר ליד היער הלאומי ההרים הירוקים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • dhz
          dhz @תחיה הריס_4213889 נערך לאחרונה על ידי

@תחיה-הריס_4213889

האפשרות השניה היא טיול לצפון מדינת ניו יורק. גם כאן יש מספר מוקדים, ולא את כולם אני ממש מכיר.

המוקד הראשון הוא עמק ההדסון, כאשר מצפון לעיר ניו יורק ניתן לבקר ב- Harriman State Park כש- West Point נמצאת ממש מצפונו (יש גם סיורים באקדמיה הצבאית האמריקאנית שם). צפונה יותר נמצאים הרי ה- Catskill, שאני יודע מהסרטים שהרבה מאנשי ניו יורק יוצאים לנפוש שם. לצערי לא ביקרתי באתרים אלו ואינני יכול להוסיף מידע נוסף עליהם.

המוקד השני הוא הרי האדירונדאק. איזור נרחב בצפון מזרח מדינת ניו יורק. תמצאו שם הרים, אגמים ונהרות רבים. בירת האיזור היא העירה Lake Placid, שם גם התקיימה אולימפיאדת החורף פעם. לידה נמצא Whiteface Mountain, שלפסגתו ניתן לעלות (בתשלום). מהפיסגה יש תצפית טובה על כל האיזור. אזכיר אתר נוסף (בתשלום) בשם Ausable Chasm, שנמצא מתחת להרים מהצד המזרחי, וקרוב לחופיו של אגם Champlain המפריד בין מדינות ניו יורק וורמונט. מדובר בקניון ונהר בתוכו. ניתן לשוט בקניון וניתן גם ללכת מעליו. מעבר לכך, מצפון מערב לאדירונדאק, נמצאת העירה Alexandria Bay, שם ניתן לצאת לשיט באיזור 1,000 האיים שבנהר סיינט לורנץ. נהר זה הוא הגבול בין ארה"ב וקנדה.

המוקד השלישי הוא איזור אגמי האצבעות. בסביבת העירה Itacha, בה יושבת אוניברסיטת Cornell, יש מפלי מים. כמו כן, תוכלו לבקר גם בפארק המדינה Watkins Glenn, שם יש נהר העובר בקניון מיוחד. אני ממליץ בחום על הביקור באתר זה. אתר נוסף שהפתיע אותי לטובה הוא מוזיאון הזכוכית בעירה Corning מדרום לאגמי האצבעות. ביליתי בו מספר שעות. אני מוסיף לרשימה הזאת גם את פארק המדינה Letchworth. עוד פארק יפה המפורסם בזכות סדרת מפלי המים בקניון הנהר Genessee.

פארק המדינה Letchworth יכול להיות תחנה במעבר למוקד האחרון, מפלי הניאגרה.

מובן שבשבוע אין כל אפשרות לבקר בכל המוקדים הללו ותצטרכו לבחור ביניהם. קחו בחשבון שאם אתם מגיעים עד למפלי הניאגרה, זמן הנסיעה חזרה לעיר ניו יורק הוא יום מלא וארוך. אולי כדאי לתכנן אפילו עצירה בדרך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • ortaliy22
            ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי ortaliy22

מצטרפת לdhz ואם עוד לא הייתם במפלי הניאגרה זו האופציה הראשונה שאני הייתי בוחרת. טיול קלאסי של שבוע עם שילוב באזור אגמי האצבעות.
            במאי האחרון עשיתי טיול כזה. מלא טבע ומפלים. מה שכן, יכול להיות באוגוסט האופציה הזו עמוסה באתרים אלו ביחס לחלופות האחרות שהוצעו.
            פתחתי בזמנו שרשור מפורט על הטיול בזמן אמת. אצרף לך אותו (יש לזכור שבמאי הזרימות היו בשיאן)

https://community.lametayel.co.il/topic/164025/%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%90%D7%99-23-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%9F?page=1

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון