למחוזות האטלנטים של קנדה - וניו יורק
-
הפורום כבר לא מה שהיה, אבל מתוך ניסיון להמשיך להזריק חיים לפורום הנהדר הזה אני בוחרת לחזור ולספר בו את סיפור טיול הקייץ.
הפעם זה טיול בקטנה, רק שבועיים שהתחלקו בין המחוזורת האטלנטים מזרח קנדה ( ללא ערים רק טבע ועיירות קטנות ) למספר ימי ניו יורק.
נסענו הפעם רק אני ותומר ( בן 17 ) והותרנו בבית את החיילת כך שמראש זמננו היה מוגבל ( כמה אפשר להשאיר אותה לבד?? ).
שלל מגבלות אחרות של בחינות ואוניברסיטה השאיר בידנו בסופו של דבר שבועיים בלבד (היו אמורים להיות שבועיים וחצי וקוצרו ).
תכננתי מסלול מאוד אתגרי עם המון נסיעות שהיה אמור לאפשר לראות כמה שיותר.
במקור הטיול היה אמור לכלול את חבל קוויבק , קצת ניו ברונסוויק ו CAPE BRETON בנובה סקוטיה.
נובה סקטויה קוצצה בדקה ה 90 בגלל מגבלות אישיות. ( לצערי הרב )
ראינו המון וגם פספסנו המון בגלל מזג אויר גרוע. ועקב לוחות הזמנים הלחוצים לא היה זמן להשתהות בשום מקום לשיפור מזג האויר
חבל קוייבר וחצי האי גאספה מהממים במזג אויר יפה. נופי האוקינוס וההרים עושים לי את זה ובגדול, כמעט כמו (טוב רק כמעט ) נופי המערב העוצמתיים.
מצד שני האיזור מאוד מאוד הפכפך במזג האויר וחווינו ימים של ערפל וגשמים שללא ספק קילקלו.
לצד מזרח קנדה הקדשנו 4 ימים למנהטן. ובמנהטן כמו במנהטן תמיד כיף. לא חושבת שאי פעם ימאס לי.
מוזמנים לטייל איתי עם תומר
-
מתחילה בתמונות

-
ועוד תמונות

-
וואו תבורכי. תמונות מהממות והאזור ברשימה שלי.. חייבת לציין שלא מצאתי תחליף לפורום הזה.
-
-
מינהלות.
טיסות : אל על לניו יורק . מניו יורק למונטריאול וחזרה לניו יורק מהליפקס עם אייר קנדה. זול זה לא היה. נוח היה למעט DELAY (שהודיעו עליו הרבה שעות מראש ) ביציאה של אלעל.
לינות : אפרט בהמשך. בקנדה עברנו כל לילה לינה. מכיוון שהיינו רק 2 מציאת לינות היתה קלה. רוב המקומות עלו בסביבות 200 דולר קנדי ללילה ( רובם ללא ארוחת בוקר ) ורובם היו מוצלחים מאוד.
רכב שכרתי דרך הרץ ישראל רכב של דולר. טויוטה קורולה. נלקח במונטיראול הוחזר בהלי פקס. היה קנס של 1000 דולר קנדי על החזרה שלא באותו מקום היה מצויין ( גם הרכב וגם תהליך הלקיחה וההחזרה ).
תקשורת : לקחתי חבילה משפחתית בעלות 350 שח לשנינו מ 012. שמרתי על המספר והיא כללה גם שיחות ( לפעמים זה חשוב כמו שתראו בהמשך זה היה מאוד חשוב הפעם ).
-
ופינת התודות
בראש ובראשונה למוני האחד והיחיד. עם מליון רעיונות והצעות ומפות ותמיכה אין סופית. אפילו נפגשנו פעמיים להעברת חומרים וקיבלתי עוגת גבינה והכרות עם משפחתו המקסימה כמוהו. תודה !!!
לשגב שמהבלוג שלו היגיע הרעיון וענה בסבלנות אין קץ למליון השאלות שלי.
לרינת שנסעה לפני שנה בערך לניופאונגלנד ולנובה סקוטיה ועזרה לי הרבה בהתלבטויות ( למרות שבסופו של דבר לא נסעתי לאותן מקומות (
לגולשת EDEN ( לא בטוחה אם מותר לככוב את שמה כאן ) ששנה שניה בתזמון מפתיע בוחרת לנסוע לאותו מקום כמוני והרבה תכנונים עשינו במקביל
כתמיד לפנינית שמלווה את אין סוף התענונים וההלבטויות שלי בסבלנות רבה.
ולכל מי שכתב בלוגים על האיזור וענה לשאלותי פה ושם
-
סוף סוף סיפור טיול בפורום צפון אמריקה! מחכה לקרא. שמתי עין על האיזור המזרחי של קנדה אבל רק בקטנה כתוספת לטיול במיין באוקטובר הבא. אז מחכה להמשך!
-
מתחילים - ניו יורק בארבעה ביולי
התאריך יצא מקרי (תזמוני בחינות). וטיסת אלעל היתה אמורה לצאת ב 1:00 בלילה ולנחות באיזור 5:00 בבוקר בניו יורק.
במקור הרעיון היה להמשיך מייד לקנדה ( ולמה לא אייר קנדה - כי לא רציתי טיסת יום והחזור דרך ניו יורק היה מסורבל ).
אבל ברקע ריחפה הבעיה שהטיסה לקנדה היתה נפרדת מהטיסה הבין לאומית ומה אם יהיו איחורים? והרכב?
וחוץ מזה יש זיקוקים מדהימים בניו יורק ב 4.7 לא?
אז החלטנו להשאר יום בניו יורק ...להמשיך לקנדה ובסיום לבלות עוד מספר ימים בניו יורק.
וטוב שכך כי ב 3.7 אחה"צ אני מקבלת הודעה מאלעל שהטיסה נידחת ל 7 בבוקר ( אני עושה תכנונים רק לטיסת לילה ואלוהים צוחק עלי )
האמת היתה בזה טיפה הקלה כי באותו אחה"צ היה אחד מימי הבלגן של המחאה בשדה התעופה....והדחיה הורידה את הדאגה הזאת מסדר היום.
אז טסנו ב 7:00 בבוקר. לקחתי כדור שינה ולכן ישנתי מצויין גם בטיסת יום ( מה גם שלא באמת ישנתי הרבה בלילה ). הטייס האנרכיסט שם גז ובסביבות 13 בצהריים נחתנו בניוארק.
הזמנתי מלון ליד בניין האום, קרוב ל FDR DRIVE משם ניתן לראות את הזיקוקים.
ככה יהיה קל לחזור למלון בלילה אחרי הזיקוקים ( שאנחנו ביום הגט לג הקשה ביותר ).
מונית ( 100 דולר כולל טיפ ) ואנחנו במלון ,MILLENIUM HILTON NEW YORK שהיה יקר במיוחד. אבל גם שווה ביותר.
( מתפדחת לספר את סיפור הרכבת....החלטתי לחסוך ולקחת רכבת ל PENN STATION אז נדדנו ושילמנו וחיכינו ועלינו לרכבת ואחרי זמן קצרצר היא עוצרת והכרוז מכריז PENN STATION
איך זה יכול להיות? בטח שמעתי לא טוב. אז שאלתי ואמרו לי כן זו PENN STATION . ירדנו
מי היה יכול לנחש שיש PENN STATION בניו גרסי
בשלב הזה התיאשתי ולקחנו מונית...וכך מרוב חיסכון שילמתי על רכבת ועל מונית )
קיבלנו חדר יפהפה בקומה ה 37 עם חלון זכוכית ענק ונוף מטמטם.
תראו מה רואים מהחלון ביום

-
אחרי התארגנות קצרה אנחנו יוצאים לכבוש את העיר.
שכחנו שניו יורק ביולי זה לחחחחח , נשארנו עם הבגדים מהטיסה ( מכנסיים ארוכים ) וסבלנו בהתאם.
תומר רעב וחולם כבר חודש על העוגיות שוקולד ציפס של LAVAIN . אני פחות מתה על הז'אנר אבל זורמת איתו.
פנינו מועדות לסנטר פארק ( שבביקור הקודם בניו יורק הפסדנו בגלל מזג אויר בוער שלא איפשר שהיה בחוץ ) ותומר מאתר את הסניף הקרוב לפארק ואנחנו יוצאים לשם.
בשעת אחה"צ אין תור גדול מידי והילד משיג את החלום.
עוגיות שוקולד ציפס של LAVAIN. אני מוסיפה לזה מאפין פשוט של אוכמניות.
מה אגיד לכם....עוגיה. אלה של לונדון טעימות יותר.
הילד מתלהב יותר ממני אבל גם מודה שזה לא ברמה של העוגיה הלונדונית ( ששכחתי את שמה )

נשם ברגל לפארק.
יורד קצת גשם אבל הוא מפסיק מייד.
חצי שמיים כחולים חצי אפורים לח בטרוף אבל נסבל.
הפארק מקסים. כצפוי.
הלכנו ךמספר נקודות מפורסמות ( בסיועו של גוגל )
. Gapstow Bridge
The Mall
Bethesda Fountain
Alice in Wonderland
ה. Bow Bridge
Strawberry Fields
סנטרל פארק ללא ספק מיוחד שווה ירוק ומקסים. ואנחנו מבלים בו כשעתיים מהנות מאוד.
קבלו ( הרבה ) קצת תמונות

-
ועוד מהסנטרל פארק

-
נוזלים משהו אנחנו יוצאים מהפארק לחפש שתיה קרה...כל שתיה קרה.
ממשיכים לשדרה החמישית ומתחילים לשוטט ( ממליצה בחום על שוקולד טוישר במרכז רוקפלר השוקולד הכי טוב שיש. לכו על השמפניה ).
בסביבות 19 תש כוחנו.....ואנחנו מדדים למלון למקלחת קפואה ולמנוחה עד שיגיע זמן הזיקוקים.
הזיקוקים צפויים בשעה 21:30 ואנחנו תופסים מקום שעה לפני בין המוני בני אדם. המקום הולך ומתמלא והצפיפות נהיית בלתי ניסבלת.
הזיקוקים מתחילים בדיוק בזמן וכגודל הצפיה כך גודל האכזבה.
מה אגיד לכם. זיקוקים. סתמיים.
אחרי כמה דקות תומר לוחש לי באוזן שבתל מונד היה יפה יותר....והוא צודק.
מה שכן יש הרבה זיקוקים עוד ועוד ועוד ופתאום מישהו צועק ו 2 פרחחים אמריקאים מתחילים לצרוח ואולי מכות לא רחוק מאיתנו.
הקהל מתחיל לסגת ולהתרחק ולדחוף ולברוח ובחיי שזה נהיה מסוכן בצפיפות הנוראית.
אנחנו מחליטים לחתוך וחותרים להתרחק. וכמה שיותר מהר.
תוך 10 דקות אנחנו במלון (שילמתי 400 דולר כדי שנהיה קרובים ).
עולים לקומה ה 37 וניו יורק מוארת בצבעי הדגל ליום העצמאות ניגלת מול ענינו מחלון הזכוכית.
וואו.
למרות הגט לג יקח עוד זמן עד שאפסיק לבהות ואלך לישון

-
@ayeletback בטח שאפשר לציין את שמי
וואו, איזה תמונות! ואיזה כייף שאת כותבת כאן את הסיפור.בתור אחת שהתעדכנה בלייב, אני חושבת שאת צריכה לשים גם את התמונות הקשות עם הערפל, כדי שאנשים לא יחשבו שהכל כל כך יפה
ומסכימה עם הקביעה שלך שבמזג אויר יפה, האזור מקסים! ומצד שני, מזג אויר באזור לא מאוד יציב..או שאולי זה משהו חדש, בגלל ההתחממות הגלובלית שמשפיע גם על האזור.בכל מקרה, מצטרפת בהנאה רבה למעקב אחרי הסיפור והתמונות הנהדרות
-
-
תמונות שעושות חשק. ביוני בשנה שעברה הגחתי לטיול של כשבוע ממונטריאול בחצי האי גאספה. שום דבר ממה שצילמת לא מוכר לי אבל מאוד מזכיר את מה שראיתי ובהחלט מעורר געגועים. לי היה מזג אוויר מוצלח מאוד
-
התמונות ממש גלויות. במה את מצלמת?
-
מצלמת בטלפון. גלקסי 20 ultra
-
איילת!
כמובן שבאתי, אחרת איך אדע אם שווה לנסוע? שלחתי מרגלת...
מחכה בסבלנות לפרטים
ובינתיים את לפחות מנחמת אותי שלא נורא שלא הספקתי את העוגיות של לוויין בניו יורק... בלונדון אכלתי
-
eden שלום
רק מתוך סקרנות
איך עברו עליכם הימים בצפון מזרח בתקופה הסוערת שעברה על האזור?
מוני
ולאיילת (אגדה כבר אמרתי?)את "החשבון "אתך אסגור בהמשך
-
איזה כיף לקרוא! אני יודעת שאת רק בהתחלה, אבל התיאור שלך ממש עושה חשק לעוד גיחה לניו יורק.
- אני חושבת שהעוגיות הלונדוניות שאת מתכוונת אליהן הן Creme. שמעתי לא פעם את ההשוואה הזו. את לאוון לא אכלתי (לא מתאים לי תורים ארוכים), אבל אלה של קרם בהחלט טובות.