ז'נבה
-
ועוד משהו לטסי איזיג'ט מג'נבהגליה, תודה על הטיפ החשוב, אנחנו טסי איזי ג'ט - צריכים ללמוד את כל הקצ'ים הכרוכים באיזי הזה, לא קלים חיינו.
חברתי שחזרה מג'נבה, ולנה בנובוטל המצויין !, 2 ילדים עד גיל....בחינם בחדר ההורים + ארוחת בוקר חינמית ! מעולה למי שמגיע בערב ורוצה רק למחרת להתחיל בטיול. פחות רלוונטי לחוזרים בשבע בבוקר......
מול או נובוטל יש סופר מדהים עם כל הגבינות והשוקולדים הכי הכי, אני לא יודעת אם זה המיגרוס המדובר ... בכל מיקרה , מי שרוצה לעשות קצת קניות למקרר בבית ונשאר לו עוד קצת ק"ג שיכול להביא, שיקח בחשבון ! -
ענתהערת אזהרה מסוימת לגבי הסופר והקניות. כשהגענו לג'נבה, ביום ראשון, התכנית היתה לעשות קניה בסופר כדי להגיע עם המצרכים לבית. כשלקחנו את הרכב בתחנת ההשכרה בשדה התעופה, שאלנו אם אפשר להתקרב עם הרכב לסופר, כדי לא להגרר עם הקניות... מהמקום שבו שוכרים את הרכב בצד הצרפתי, צריך לנסוע עם המזוודות בשאטל עד למקום שבו נמצאים הרכבים עצמם, וכך גם כשחוזרים לשדה התעופה.
הם הסבירו לנו איך לעשות את זה, ובאמת אמורה להיות חניה קרובה. העמסנו את המזוודות, והתחלנו לנסוע לפי ההוראות שלהם. אני חושבת שהקפנו את שדה התעופה 4 פעמים... אולי אפילו 5.
עצרנו מידי פעם לקבל הוראות (בצרפתית...) ובסופו של דבר, התייאשנו. חנינו בסוף במקום כלשהו, ומשם נכנסנו לשדה התעופה, והלכנו למיגרוס, ונסחבנו בחזרה עם הקניות לחניה...
אז שווה לבדוק מראש איפה בדיוק החניה הכי קרובה לסופר הזה... -
ענתתמי,
מה המיוחד במיגרוס הזה שכולם מדברים עליו, אם לא מחפשים אותו?
האם זה סופר ככל הסופרים, ורק עניין הנוחות של המקום, או משהו נוסף? -
הסופרגדולתו של הסופר בהיותו היחידי כנראה שפתוח בימי א.. -
ענתהסופר בשדה התעופה הוא חלק מרשת גדולה של סופרים בשוויץ, שהיא טובה. היתרון של הסופר בשדה התעופה הוא כמובן האפשרות להצטייד בו במצרכים אם מגיעים ביום ראשון ונוסעים לצימר או לדירה, כאשר הכל בחוץ סגור, או אם מגיעים בשעה שסופרים בחוץ כבר סגורים. אם מגיעים ביום אחר, אז נדמה לי שהשוואת המחירים לעומת סופרים אחרים, היא לרעת המיגרו הזה. כנ"ל כמובן גם בשדה התעופה בציריך.
יכול גם להתאים גם למי שנזכר ברגע האחרון שהוא רוצה לחזור לארץ עם כמה דברים טובים.. -
סופר בשדה בג'נבההאם הסופר מול ה-NOVOTEL הוא ה-MIGROS? -
לגליה - אנחנו נישן ליד השדהפורמלית גם שם השאטל מתחיל רק ב 5:30 וייתכן שנאלץ לקחת מונית. נסיעה של 5 דקות - וכנראה תעלה מעל 20 פרנק.. אבל במלון הבטיחו לי שבפועל השאטל מתחיל לפני 5 (כמובן אוודא בערב ואכין "תוכנית חירום").
תודה בכל מקרה על האזהרה.. -
לתמיאנחנו לא נוחתים ביום ראשון, ואני מאמינה שנגיע בזמן לסופר נורמלי איפשהו בדרך לפני שאמוני. בנוסף אביא "אוכל חירום" ליתר בטחון (אף שאני צופה שאו שהבובון יירדם איך שנגיע לשאמוני או שיירדם בדרך ויהיה עירני כשנגיע ואז נוכל ללכת לאכול בחוץ..).
אבל על הדרך נתת לי מידע חשוב מאד - אם יש שאטל מהחזרת הרכב למשרד ההשכרה והשדה אני צריכה לקחת את זה בחשבון הזמנים. אני צריכה לתפוס רכבת מהשדה לעיר בשעה 14:00 (עם אחת ספייר ב 14:05 - יותר מזה אסור לי לאחר בשום אופן כי יש לי רכבת מוזמנת לפאריס).
אני צריכה קודם להגיע למלון ליד השדה בצד השוויצרי, להשאיר חפצים שם, להחזיר רכב בצד הצרפתי, ואז ללכת לתחנת הרכבת של השדה (בקצב של בן 3 שבטח יתעקש לדחוף את הטיולון של עצמו). יש לך הערכה כמה זמן זה יכול לקחת - האם היה נראה לכם שהשאטל תכוף או שעלולים לחכות לו גם רבע שעה? האם המרחק בתוך השדה גדול?
כמו שאני מכירה את עצמי אני אקח טווח בטחון כזה גדול שיישאר לנו זמן לארוחת גורמה בג'נבה
, אבל עדיף לתכנן היטב ולא להמתין סתם שעות ברכבת. יהיה לנו מספיק זמן לשבת בנסיעה עצמה.
-
לתמיהי ענת
אני לא בטוחה שהצלחתי להבין את התכנית... בכל אופן השאטל היה בצד השוויצרי של השדה, ולא חיכינו לו יותר מכמה דקות, בודאי לא יותר מעשר דקות, עד שיתמלא בנוסעים. הנסיעה לכל כיוון קצרה.
החברים שהגיעו איתנו, ושכרו רכב בצד הצרפתי, לא היו צריכים שאטל בכלל. כך שאם שכרת בצד הצרפתי, אין לך בעיה.
גם אם לא תעצרי בדרך בסופר (יש לא מעט אפשרויות בדרך), אז בודאי תוכלי לעשות את הקניה בשאמוני. יש לפחות סופר גדול אחד בכניסה לעיר, שיש לו גם חניה גדולה (תת קרקעית). למיטב זכרוני, החנויות נסגרות בסביבות שבע.
-
לתמיאה מעולה שהשאטל לא בצד הצרפתי.
אם הייתי שוכרת רכב שוויצרי הייתי פשוט מחזירה בעיר - בתחנת הרכבת, וחוסכת הרבה בלאגן, אבל פערי המחירים שאני ראיתי היו ממש גבוהים. את קיבלת מחיר טוב לשכירת רכב בצד השויצרי?
התוכנית לא כל כך מסובכת: משאירים חלק מהציוד שלנו במלון שנישן בו כמה ימים מאוחר יותר, כשנחזור מפאריס (הם היו נחמדים מספיק להסכים), מחזירים רכב ונוסעים לפאריס. הבעיה היא כאמור שמחזירים בשדה ואז צריך להגיע לעיר עצמה. זה לא נורא אבל יש פה הרבה שלבים שאני לא יודעת כמה זמן יקחו. -
לתמיאנחנו שכרנו את הרכב בצד השויצרי, אחרי שהתברר שיש יותר מבחר של רכבים אוטומטיים מרווחים שמתאימים לנו. בצד הצרפתי היו פחות אפשרויות של מכוניות אוטומטיות למשפחה בת 5 נפשות. השותפים שלנו, שנוהגים ברכב רגיל באמת מצאו דיל טוב יותר בצד הצרפתי. אנחנו שכרנו דרך מ.מ.ס.י (יורופקאר), והם, אם אני זוכרת נכון, דרך הרץ.
נשמע שיהיה לכם טיול נהדר! -
לתמיהבנתי - באמת היו לכם שיקולים אחרים. אני לוקחת משפחתי רגיל וגם זה הרבה יותר גדול ממה שאני צריכה למשפחה שלי... (אבל הפרש המחיר קטן ויש סיכוי לדיזל)
אני גם חושבת שיהיה לנו טיול נהדר, כבר נורא קשה לי לחכות!