טיול שלכת 2024
-
שלום לכולם,
שנים לא הייתי בפורום הזה והייתי בעיקר פעילה בפורום דרום אמריקה. עכשיו מתחילה לתכנן טיול לסתיו של שנה הבאה, שהחגים נופלים על אוקטובר, הצפי לטוס ב1/10 ולחזור ב19/10, מאחר וטרם נרכשו הכרטיסים תתכן סטייה קלה
אנחנו זוג שנהיה בני 60+-, אוהבים מאוד טיולי אופניים, וקצת פחות טיולים רגליים (אלא אם כן מדובר בטיול בתוואי דרך קל!)
תכננתי מסלול, ומבקשת הערותיכם:
1 - נחיתה בבוסטון - השכרת רכב ויציאה ללינהעד שעה צפונית לבוסטון (כרגע סימתי את Seabrook כעיירת השינה שלנו)
2 - נסיעה לשמורת אקדיה דרך קייפ אליזבט ומשם דרך כביש 1 עד הר הרבור (לינה בעיירה טרנטון)
3 - Park loop road, מזרח השמורה - כנראה עם אופניים (לינה בעיירה טרנטון)
4 - שייט לאי קרנברי עם אופניים, טיולי אופניים באי (לינה בעיירה טרנטון)
5 - שייט צפיה בלויתנים לקראת ערב מסלול על הר קאדילק לעת שקיעה (לינה בעיירה טרנטון)
6 - נסיעה להרים הלבנים העפלה להר וושינגטון (ברכב) (לינה בNorth Conway)
7 - ההרים הלבנים - טיול אופנים (לינה בNorth Conway)
8 - ההרים הלבנים - מסלולים רגליים קלים בהרים הלבנים (לינה בNorth Conway)
9 - נסיעה בכביש 112 לעיירה Stowe לשמורת Smugglers notch stat park+העפלה ברכבל להר מנספילד (לינה בstowe)
10 - מסלול אופניים לאורך נהר ליטל 9 קמ מסלול נוח (לינה בstowe)
11 - מסלולי אופניים או עוד פעילות באיזור (לינה בstowe)
12 - נסיעה לאגם שמפליין לעיר ברלינגטון , למסלול אופניים סביב האגם. בערב חצייה עם מעבורת לPlattsburgh (לינה בPlattsburgh )
13 - יום נסיעה בין אגמים, יציאה דרך כביש 3 (לינה בלייק פלסיד)
14-15 מסלולים ברכב/אופנים בדרכי הנוף בהררי אדירונדק (לינה בלייק פלסיד)
16 - חזרה לניו יורק (לינה מחוץ לעיר ליד נקודת החזרת הרכב (אולי ניוארק, רעיונות למיקום החזרת הרכב יתקבלו בשמחה)
17-18 ניו יורק (לינה במנהטן), זה ביקור שלישי שלנו בעיר אז מספיק לנו יומיים
19 - טיסה חזרה
אשמח לערותיכם, אם יש כאן אנשים חובבי רכיבת אופניים, אשמח לשמוע על מסלולים נחמדים שעשיתם, נקודות שבהן שכרתם אופניים
ביום שחוזרים לניו יורק רוצים להחזיר את הרכב מחוץ למנהטן, נשמח לקבל רעיונות
המון תודה
רוית
-
שלום רוית
אכן שם המשתמש שלך מוכר מהעבר השוקק חיים בפורום
בגדול נראה שהכנת חלוקה סבירה.
הייתי מוריד יום מאחד היעדים אכדיה,או צפון וורמונט, לטובת ירידה דרך יעדי שלכת דרומיים נוספים
מהאדירונדאק בכיוון ניו ורק.
וגם מציע להוריד לילה אחרון בלייק פאסיד ולרדת בלב האדירונדאק וכבישי האגמים על ה-28 אל לינה ב-old forge.
שביל אופניים מ-stowe שרשום אצלך אכן מומלץ ע"י אלו מהגולשים שהלכו בו או שדיוושו.
בהרים הלבנים אני מבין אפשרות לדווש ב-west side road לצידו של ה-saco river.
והיה מי שדיווח על מסלול אופניים שעשה בפרנקוניה נוץ'.
מוני
-
old forge
תודה מוני
כמה שאלות נוספות
- יש לי יום שלם של נסיעה מהרי אדירונדק לניורק, שזה בגדול דרום האדירונדק. היום הזה יוקדש כולו לנסיעה ועצירות אם יש כביש מומלץ ויפה במיוחד אשמח לשמוע עליו ואז ניסע בו
- מה יש בold forge שמצריך את ההתרחקות מערבה???
- היום היחיד שהייתי שוקלת לוותר עליו הוא שייט לאי קרנברי עם אופניים, אבל אני מאוד אוהבת איים קטנים ולטייל בהם באופניים, השאלה עד כמה האי הזה שווה בעיניך? והאם היית בו
- קראתי וראיתי תמונות מאוד יפות של אגם בשם Lake Winnipesaukee, האם שווה המאמץ להגיע אליו באחד משלושת הימים בהרים הלבנים? (נראה לי שהוא קצת מחוץ לשמורה, אבל כשעה וקצת ממקום הלינה שלנו)
תודה רוית
-
הי רווית. אני ״חלש״ באיזור הזה למרות שהיינו כמה ימים ב2018 אבל היה לי קצת עבר באופניים (יותר הרים). יצא לי לרכב לא מעט בעולם וכמובן בארצות הברית. בעבר גם הייתי מאוד פעיל בפורומים של רוכבים באתר mtbr. היו שם גם פורומים לפי מדינות בארהב שנעזרתי בהם מאוד. בפעם האחרונה למשל לפני 13 שנה שעשיתי חופשת רכיבה קצרה באריזונה נעזרתי רבות באנשי הפורום. מעבר לזה שברכיבה אחת מישהו נחמד ממש הביא לי אופניים, קיבלתי המלצות על חנויות שמשכירות ובעיקר על שבילים מיוחדים. בmtbr יש גם הרבה רוכבי כביש או אורבן ואני מניח שיש אולי אתרים עם פורומים אחרים לרוכבי כביש… תהנו
-
אולד פורג' היא לא היעד אלא כבישי לב האדירונדרק וכביש האגמים 28 ואפשרות עגינה בה.
אבל במחשבה שניה ובהתאם לתאריך המתקדם/מאוחר יחסית ,אולי במקום להרחיק מערבה על פי הערתך
מציע במקום זאת לעזוב את לייק פלאסיד על כביש 73 בכיוון מזרח וורמונט בואך סביבות וודסטוק על פי התוואי המוצע הבא-
https://maps.app.goo.gl/p8KLTGMBv3bo7u2eA
בתקווה שתורידו גם יום כפי שהצעתי ואני מבין שאת נוטה לכך אז ביום הבא הייתי עושה תוואי כזה
ומשלב גם את נתיב מוהוק במערב מסצוסטס שבתאריכים המדוברים אמור לספק יופי צבעוני סביר
https://maps.app.goo.gl/QdxrYd3eXyk2HXTQ8
ומכאן הירידה אל ניו יורק כהצעה מהברקשיירס מערב מסצ'וסטס אל מערב קונטטיקט קצת עמק ההדסון
וההחזרה של הרכב לדעתי במנהטן.
אין לי מידע על האי קרנברי
ולגבי לייק ויניפסוקי ,אפשר לתת קפיצה אל הצד הצפון מערבי של האגם ובדרך לעבור בין שני האגמים של סקואם
מדוע אני אומר לצד הזה כי הצד המזרחי אכזב בגלל שהכביש רחוק מאגם וינפוסקי וברובו מוסתר, ושמחתי שגם רבקה ק
או אורטל ציינו גם הן זאת.
מוני
-
@rmatarasso תודה דרור ומוני