ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות על וינה - טיול סולו

פורום אירופה
    טיול אוסטריה
    5
    5
    243
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פשוט מיכל
      פשוט מיכל נערך לאחרונה על ידי

היי!

אני מתכננת לטוס לוינה לבדי בחודש מאי.

אשמח אם תוכלו לעזור ולענות לי על כמה שאלות:

• מה המזג אוויר במאי בוינה?
      • האם יש רובעים שכדאי להתרחק מהם כי מסוכן שם? אני שואלת כי אני טסה לבדי.
      • המלצות / רעיונות מה ניתן לעשות ביום ראשון בוינה? הבנתי שהכל סגור...

חשבתי אולי על לעשות טיול של יום אחד מודרך (אני אהיה ללא אוטו) מחוץ לוינה - יש משהו מומלץ שכדאי לראות?

תודה רבה!

יונה וקשת הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

בוינה ביום ראשון לא הכול סגור ,ממש לא. מה שכן סגור זה המסחר-חנויות. אבל כל היתר פתוח. לגבי העיר- רוב התיירים נמצאים ברבעים התיירותיים, את לא צריכה לחשוש בהיבט זה. מזג האוויר- תסתכלי באתרים של ממוצע מזג אוויר, אבל זה לא ממש מנבא כלום. בעיקרון במאי מתחיל האביב ,הפריחה -אבל תלוי בשנה, ויש מאי קרירים יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nuritd
          nuritd נערך לאחרונה על ידי

היי, לגבי טיול מחוץ לוינה-ממליצה על סיור בעמק הווכאו-הדנובה, עם מלק ודורנשטיין ו/או קרמס. יש טיולים שכוללים שייט לכיוון אחד וזה יפה מאד. טיול לדוגמה: https://www.viennasightseeing.at/en/tours/day-trip-to-danube-valley. אפשר גם לנסוע עצמאית למלק וגם לחלק מהיעדים. המלצה נוספת לברטיסלבה. לטעמי קצת מחווירה לעומת וינה.

• יונה וקשת
            יונה וקשת @פשוט מיכל נערך לאחרונה על ידי

@פשוט-מיכל עונה מנסיוני:

• מזג אויר במאי - אביב קסום! יתכן גשם ויתכן יום יפה ושמשי, או גם וגם אפילו באותו יום. להביא בגדים לשיטת ה"בצל", מעיל קל ומטריה.
            • אם את משתכנת באיזור 1, כלומר בתוך הרינג, שזה מה שמומלץ ממילא, ועדיף כמה שיותר במרכז (קרוב לסטפן פלאץ), אין שום בעיה. מלון בוטיק Graben מומלץ בחום. האיזור שלאורך הדנובה פחות נעים בערב.
            • כמו שיונית כתבה, ביום ראשון רק החנויות סגורות, אז את השופינג שומרים ליום אחר. את יכולה ללכת למוזיאונים, לארמון שונברון (מומלץ מאוד!), להסתובב בפארק אם יש יום יפה, ועוד. דווקא בראשון יש סיכוי במרכז ליותר אירועי רחוב עליזים. תוכלי לבקר גם בשוק האוכל הססגוני - הנאשמרקט שגם פתוח בראשון (למרות שאם תהי שם בשבת אז יש בצמוד אליו גם שוק פשפשים שפועל רק בשבת). בקיצור, לא תתקשי למלא את היום.
            • הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @פשוט מיכל נערך לאחרונה על ידי

@פשוט-מיכל

שימי לב ליום שני,

בוינה כמו בהרבה מקומות באירופה המקומות לשירות ורווחת הציבור כמו מוזיאונים מסעדות וכו' פתוחים ביום שלציבור יש יום חופשי ליהנות מהם, זאת אומרת ביום ראשון.

תחב"צ כמובן שפועלת בימי ראשון.

אם אותם מקומות לא פתוחים 7 ימים בשבוע (חלקם כן) יום המנוחה שלהם הוא שני, כשהציבור פחות נזקק להם.

כך שאל תקחי כנתון שביום שני כל האטרקציות פתוחות.

להבדיל ממסחר נטו כמו חנויות אופנה שסגורים ביום ראשון, למרות שאם נתקעים יש חנויות במקומות מרכזיים (כמו תחנת רכבת מרכזית) שפתוחות.

טיול מחוץ לוינה? תלוי מה את רוצה לראות.

כמה זמן יש לך בוינה ומה את רוצה לראות בוינה עצמה? אולי לא שווה לשרוף יום על יציאה

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון