רכבת מבודפשט לפראג
-
שלום? האם כדאי לנסוע ברכבת מבודפשט לפראג ביום או בלילה? האם יש נופים ביום? עדיף לילה ברכבת ולישון בה ולהגיע בבוקר לפראג? מי שעשה את הנסיעה הזו בבקשה לתת טיפ. תודה.
-
השאלה המתבקשת היא - למה לעשות את הנסיעה הזו? הרי שתי הערים הללו, בודפשט ופראג נחשבות לדומות זו לזו. ולכן טיול שמשלב את שתיהן, הוא בבחינת עוד מאותו הדבר.
לא ציינת כמה זמן יש לכם, אבל בהנחה שמדובר על עד שבוע, אני הייתי מקדיש את כל הזמן לבודפשט או לפראג ולא משלב ביניהן. ומוסיף מספר ימים בטיולים מחוץ לעיר.
-
לא עשיתי את הנסיעה הזו ספציפית אבל נסעתי לא מעט ברכבות בין ערים גדולות באירופה.
קודם כל השאלה אם יש רכבות ישירות גם ביום וגם בלילה שאת יכולה לבחור בינן, כמה שאני זוכר הן לא כל כך נפוצות ואם אין אז שאלת הבחירה לא קיימת. אז תבדקי זמינות.
פחות ממליץ נסיעה עם לינה שכוללת קונקשן.
שנית למה רק רכבת? יש למשל גם אוטובוסים ישירים בין שתי הערים וככל שאני זוכר התדירות הרבה יותר גבוהה.
לדעתי נסיעה בלילה תוך כדי שינה עדיף אוטובוס כי המטען נעול למטה בתא המטען, מטען ברכבת נגיש לכלל הנוסעים ומועד יותר לגניבות.
עוד שיקול לנסיעה בלילה, משך נסיעה ישירה מבודפשט לפראג (גם אוטובוס וגם רכבת) בערך 7 שעות.
אם את יוצאת בערב או אפילו ב 11 בלילה את מגיעה לפראג בשעות הקטנות, יכול להיות 4 או אפילו 6 לפנות בוקר, העיר די סגורה. מה התוכנית שלך?