איזה ציוד צריך לטיול מאורגן בהרי הרוקי ושייט באלסקה בחודש יוני
-
שלום לכולם. אנחנו (זוג בני 70) נוסעים לטיול מאורגן של 13 ימים באוטובוס בהרי הרוקי הקנדיים ולאחריו שייט לאלסקה. הכל מאורגן (דרך חברת cosmos) אבל... יש לנו כמה שאלות לצורך ההכנות שלנו לטיול. הטיול מתחיל ב 2.6 בוונקובר, לאחר מכן נגיע לפארק באנהוף, נבקר באגם לואיס, קרחון קולומביה, נמשיך לפארק ג'אספר, הר רובסון, הכפר סאן פיקס, אגם דאפי, הר ויסלר, העיר ויקטוריה, וחזרה לונקובר. בהמשך יש שייט של 7 ימים (אוניה של חב' הולנד אמריקה) שיוצא מוונקובר, נעבור דרך ג'ונו, סקגוואי, מפרץ הקרחון, קצ'יקן, וחזרה לוונקובר... (מקווה שהצלחתי לאיית את המקומות נכון ).
אז השאלות שלי נוגעות בעיקר לציוד הדרוש מבחינת לבוש (חודש יוני) : כמה קר? לקחת לבנים טרמיים? מעיל חם במיוחד? נעליים אטומות למים?
שאלה נוספת : אנחנו מתארחים במלונות טובים יחסית לאורך המסלול של הרי הרוקי, אבל הארוח הוא על בסיס לינה בלבד ואינו כולל ארוחת בוקר.
מניחה שנוכל להזמין במלון אבל מה כוללת ארוחת בוקר במלון ? האם יש אפשרויות אחרות לארגן ארוחת בוקר סבירה?
וכמובן אם יש טיפים ועצות נוספים שחשוב לדעת - נשמח לקבל.
חנה ועמי
-
לגבי לבוש, כדאי להיות מוכנים לכל מצב, אנחנו חווינו קור בעיקר כששטנו לקרחונים, לעתים ירד גשם והיו רוחות קרות מאוד, שהרגשנו רק כשעמדנו על הסיפון כמובן. (לא שטנו בקרוז, מדובר בשייט ייעודי לקרחונים מסוימים). במהלך הטיול היו גם ימים נעימים, אפשר לסכם שמזג האויר הפכפך ולכן כדאי להביא גם ביגוד טרמי וגם בגדים קלים יותר. לגבי ארוחות בוקר- אם המלונות בעיירות אין בעיה למצוא שם מסעדות.