אתיופיה: מחירים ופרעושים.
-
אני מתכנן טיול לאטיופיה בלבד לשלושה שבועות. כמה ''הנזק'' ליום בערך ואני מתכוון בגסט האוסים זולים ואוכל מקומי. אפשר לישכור ציוד או שחייבים להביא ציוד לטרקים: אוהל סק''ש וכדומה... שמעתי הרבה הזהרות לגבי פישפשים בגסט האסום, מה אפשר לעשות כנגד המתטרד? -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reלטרקים לא תוכל להסתמך על השכרת ציוד - נדמה לי שאפילו לא בבירה אדיס אבבה. חברים שלנו שלא היה להם ציוד מספיק חם לטרק בסימיאן שכרו 2 שמיכות ובתמורה קיבלו זן בלתי מוכר ומאד מגעיל של כינים או משהו כזה... פרעושים וכד` : כן כן וכן! חוץ מהמלונות ברמה ממש גבוה כ -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reאני הייתי בירח דבש באתיופיה קצת יותר משלושה שבועות. אם תירצה פרטים צור קשר במייל שי -
שאלה...תגידו הפרעושים נפוצים גם באכסניות במדינות אחרות?אני מתכוונת לקניה,טנזניה,אוגנדה ומלאווי... -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reמחירי המחייה בארצות אפריקניות הם מאוד משתנים לפי תקופות וגם מכמה מטיילים אפשר לקבל מחירים שונים. אני הייתי פעמיים באתיופיה. בפעם ה-I כחודשיים בהם הוצאתי כ-300$, בפעם השנייה ששה חודשים ב-450$. למה ההבדלים הגדולים? בפעם השנייה היינו רוב הזמן בטרקים רגליים -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reוואו - רגע! לא להבהיל את האנשים! נכון, כל החיות החביבות שתארת נמצאות באתיופיה וגם אני פגשתי חלק מהן. אבל!!! לא חייבים! מי שמרשה לעצמו לשלם קצת יותר על מלון (60 ביר לחדר זוגי, כלומר - 3$ לאדם) יכול להעביר את כל הטיול באתיופיה ללא אף פשפש. צריך ל -
לא לגמרי נכון...היום הדולר שווה 8.4 ביר , כלומר שהמלון ב - 60 ביר זה כמעט 8$. מה שנכון הוא שהיום כדאי להחליף רק בבנקים (לא הציעו לנו שום הצעות מפתות להחלפת רחוב - זה היה לפני שנה) והבירוקרטים מאד מאד מקפידים. אבל בעניין המלונות - מטייל שלא נמצא רק במרכזים ההכי הכי מתוי -
לא לגמרי נכון...:Reנכון, אבל 8$ לחדר זוגי זה עדיין רק 4$ לאדם. יקר יחסית, אבל עדיין זה סכום שתרמילאי יכול להרשות לעצמו. ודרך אגב - אפשר לעבור בין אקסום, בהר-דר, גונדר ולליבלה בטיסות פנים - לא יוצא הבדל גדול כשמחשבים את מחיר הנסיעה, המלון, האוכל והזמן שכרוך ביום נוסף באו -
לא לגמרי נכון...:Reשלום, תודה לזהר. אני מתכוון לצאת לאתיופיה באוקטובר. הייתי שמח אם מישהו היה נותן לי רשימה של מלונות נקיים יותר (8$ לזוג נראה לי סביר ביותר). כמובן שאני מתכוון לקנות את הלונלי פלנט אבל אם מישהו היה באתיופיה והשתשמש בו הייתי רוצה לדעת אם אפשר לסמוך על רמ -
לרוןנדמה לי שלא יחלקו על דעתי אם אומר שאם אתה יוצא רק לאתיופיה תקנה את המדריך של Bradt, זהו המדריך הטוב והמדויק ביותר שנתקלתי בו אי פעם ( והייתי בכמה מקומות בעולם). ולגבי המלונות- אם אתה בסגנון תרמילאי המלונות בד''כ לא ממש נקיים. מה שכן בנושא הפשפשים- כשאני -
תקרא עוד פעם מה שכתבתיקודם כל לא רציתי לגרום לבהלה- נשאים בחיים ובמבט לאחור זה הכל חלק מהחוויה. בתור חסידת ''היתוש הנוקם'' (מישהו זוכר?) זה גם כיף לחסל אותם
ולעצם העניין- אפשר ללון גם אך ורק בהילטון ובמלונות חמישה כוכבים ומעלה ועדיין בביקור הראשון במקום עם שטיחים (כנסיות -
עוד שאלה....שלום לכולם, הבנתי.יש פרעושים ואין הרבה מה לעשות. אין לי בעיה אם פרעושים במשך היום במשך הלילה נראה לי קצת מוגזם.אז מקסימום אני אשן בסק''ש על הריצפה. אף אחד לא אמר כלום על זה שאני טס באוקטובר...אני מבין שזה לא בעייתי במיוחד מבחינת מזג אוויר? תוד -
זה מצויןאתה מגיע בדיוק לתחילת העונה המומלצת. ולגבי הפרעושים- היה נורא מעניין לקרוא איפה אנשים חטפו את זה ( שטיחים בכנסיות...), נראה לי שעיקר הסיכון יהיה במצעים של המיטות, ובד''כ תזכה לקבל אותם בלילה, הכי חשוב אחרי שמצאת אחד- להוריד מהר את הבגדים ולעבור ביסודיות -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reשלום המחירים הממוצעים אם אתה מעוניין לקנות אוכל מקומי ולישון בגסט האוסים זה משהו כמו 8-10 דולר ליום זה אם אתה לא לוקח טיסות ונוסע באוטובוסים תעשה חיים מוסא -
אתיופיה: מחירים ופרעושים.:Reאני מעוניינת לטוס לאתיופיה ול אפריקה בכליליות עדיין ללא החלטה לאן בדיוק בעוד כחודשיים בערך, אני מחפשת כל מידע שהוא אשר יכול לעזור לי לתכנן, כגון: האם ישנה אפשרות לסוע לאתיופיה ו חופה המזרחי באוניה מישראל או מצריים? האם מקובל לתפוס טרמפים באתיופיה ואפרי