מזוודה לתאילנד
-
אני נוסעת לטיול של חודש בתאילנד ואני מתלבטת איזו מזוודה כדאי לקחת.
אני בונה על המון קניות שאעשה בבנגקוק בעיקר (בסוף הטיול..), לכן חשבתי שכדאי לקחת פשוט מזוודה גדולה ולשים בה את מעט הבגדים שאני צריכה, כדי שיהיה לי מקום לכל הקניות,
אבל אני חוששת שמזוודה חצי ריקה עלולה לקרוס/להישבר במטוס לתאילנד ובטיסות פנים..
הייתי קונה עוד מזוודה קטנה בתאילנד שתשמש לכל הקניות אבל לא נראה לי שמותר יותר ממזודה אחת..
האם יש פה למישהו ניסיון בעניין?
איזה תיק בדר"כ כדאי לקחת?
תודה
נועה. -
מזוודה לתאילנדכמה אפשרויות:
- תרמיל גדול
- מזוודה שאיננה קשיחה
- מזוודה ישנה שמקסימום תשבר ותקני חדשה.
- לקחת ממש מעט חפצים בתרמיל גב קטן שתעלי איתך למטוס, ולקנות בתאילנד מזוודה שתשלחי לבטן המטוס בחזרה (לדעתי לא מומלץ, אבל זה תלוי בך).
אישית מעולם לא שמעתי על מזוודה שנשברת אם היא לא מלאה, אבל ייתכן שזו בעיה קיימת(?). -
מזוודה לתאילנדהמזוודה נשברת רגשית
מהמחשבה שהייתה בתאילנד ועם כל ההיצע של השופינג היא לא חוזרת מלאה
בעייה ידועה דווקא -
מזוודה לתאילנדנועה שלום,
אפשרות נוספת ויעילה בהרבה מקרים:
יש בכל מקום אפשרות לקנות מין תיק/שק חזק עשוי פלסטיק בכל מיני גדלים וצורות (וכיום אפילו מעוצב בכל מיני גוונים וציורים)
יתרונות:
1. עלות - זול מאד 70-200 בהט בהתאם לגודל ולאיכות.
2. דק מאד וחזק מאד, ניתן לקיפול לגודל מינימלי ושטוח כמעט לחלוטין.
2. משקל - זניח לחלוטין
במידת הצורך קונים תיק כזה, בהתאם לגודל הדרוש, ניתן לדחוס בו המון.
את הדברים השבירים ויקרי הערך ניתן לשים במזוודה שבאת איתה, ובתיק זה לשים את כל הציוד הרך שלא אכפת שיתקמט, אפילו יותר מ-20 קילו (בגדים, כביסה מלוכלכת, קניות)
ולשלוח לבטן המטוס בלי כל בעיה.
פתרון זה חוסך התלבטות מראש לגבי מזוודה.
בילוי נעים -
מזוודה לתאילנדכתבת "את הדברים השבירים ויקרי הערך ניתן לשים במזוודה שבאת איתה, ובתיק זה לשים את כל הציוד הרך שלא אכפת שיתקמט, אפילו יותר מ-20 קילו (בגדים, כביסה מלוכלכת, קניות)
ולשלוח לבטן המטוס בלי כל בעיה"
איך בדיוק שולחים 2 פריטים לבטן המטוס - אינני יודע. אתה מורשה לפריט אחד.
אין בעיה לשלוח מזוודה חצי ריקה. היא לא נשברת.
ואם המזוודה שלך מעפנה והגיע הזמן להחליפה, בתאילנד זוהי הזדמנות נהדרת לקנות SAMSONINE חדש (הטעות, במקור)
במחיר מגוחך (יחסית)
קניתי סט של סמסונייט : קטן, בינוני, וגדול ובבית קל לאחסן כי כל אחד נכנס לתוך השני כמו בבושקות -
מזוודה לתאילנדאני שלחתי הרבה פעמים מזוודות ריקות לארץ בכדי לחזור מלאה לתאילנד ולא נשברה לי המזוודה. כמו שקודמיי כתבו המזוודות אכן זולות בתאילנד. את צריכה לקחת בחשבון את המשקל של המזוודה שהיא שוקלת לפחות 5 ק"ג ותיק כמעט ואינו שוקל. אני ממליצה לך לקחת רק תיק לעליה למטוס ובתאילנד תיקני תיק גדול או מזוודה (לשיקול דעתך).
בהצלחה
אורית - תאי טורס בצפון תאילנד -
מזוודה לתאילנדראשית, ההגבלה היא למשקל ולא למספר מזוודות בבטן המטוס.
לתוך המטוס (לתא הנוסעים) מותר לקחת תיק אחד מוגבל במשקל ובגודל ובנוסף תיק למחשב נייד במידה ויש.
שנית, הגבלת המשקל היא לפי מספר הנפשות הכלולות באותה הזמנה. לכן, כדאי שתתיחס לעיקר, ולעובדה שישנה אפשרות נוספת, זולה, וקלת משקל לשאת משקל גם מעל 20 קילו.
זהו לדעתי פיתרון טוב ומיידי למי שפתאום "נתקע" ביום האחרון עם עודף קניות ובלי מקום להכניסם למזוודה הקיימת.
לא אידאלי, אבל זול וקל מבבושקות...
כמובן שהאפשרויות רבות ומגוונות
-
ובנוסףניתן לקנות במרכזי הקניות תיקים קלים עשויים מחומר פלסטי חזק במיוחד עם גלגלים . יש אותם בגדלים שונים והם מאוד זולים. -
מזוודה לתאילנדיקירי, אתה כנראה "מומחה" גדול בנושאי תעופה, ולכן כותב הרבה דברים לא נכונים.
"ראשית, ההגבלה היא למשקל ולא למספר מזוודות בבטן המטוס."
לא נכון. המגבלה היא 20 ק"ג ומזוודה אחת בלבד במחלקת תיירים. כפי שכתבתי, נוסע מתמיד באלעל יכול 25 קג.
לתוך המטוס (לתא הנוסעים) מותר לקחת תיק אחד מוגבל במשקל ובגודל ובנוסף תיק למחשב נייד במידה ויש.
לא מדוייק. לכל חברה יש מגבלות שונות.
באלעל, הינך זכאי לשאת תיק יד אחד במשקל של עד 8 ק"ג (17 פאונד). ולא שום תיק נוסף. הם לא אוכפים את זה כלכך , אבל זה הנוהל שלהם
שנית, הגבלת המשקל היא לפי מספר הנפשות הכלולות באותה הזמנה. לכן, כדאי שתתיחס לעיקר, ולעובדה שישנה אפשרות נוספת, זולה, וקלת משקל לשאת משקל גם מעל 20 קילו.
לא יודע מאיפה אתה מחליט על החוקים הללו. יש מקרים שהם מגמישים ומאפשרים "לאחד" את המשקל של כמה נוסעים בהזמנה. אבל זה לא הנוהל הרגיל ובדר"כ זה לא קורה, וגם אם כן, עדיין יש מגבלה של 32 קג למזודה.
לא ממליץ לבסס את האריזה על פי זה.
-
מזוודה לתאילנדבכל המקרים שנסעתי עם המשפחה שלי בטיסות בינלאומיות ופנימיות איחדו לנו את משקל המזוודות .
יכול להיות שזה בגלל שמדובר במשפחה ולא כמה נוסעים (שהם לא משפחה) בהזמנה אחת .
אבל זו העובדה.
נתי -
מזוודה לתאילנדאני כמו נתי.
בכל הפעמים שנסעתי עם חברים,תמיד "איחדו" לנו את המשקל של כולם. -
מזוודה לתאילנדכפי שכתבתי, זו התגמשות של נציג חברת התעופה.
אין נוהל כתוב כזה בחברות התעופה, ולכן לא צריך לסמוך עליו.
גם לי הסכימו פעם לאחד משקל עם שני חברים, כי אני טסתי רק עם טרולי ולהם היה OVER WEIGHT שרצו מהם מלא כסף. ואפילו לא היינו על אותה הזמנה . אבל שוב, זה לא הנוהל היבש.