מזוודות בטיסת המשך...
-
אני יודע שהנושא הזה כבר נדון אבל אני לא מוצא את זה אז אשאל מחדש,
אנחנו נוחתים בJFK וממשיכים בטיסת פנים (עם אותה חברה, כרטיס שנרכש ביחד מDELTA) לאורלנדו.
האם חוץ מהביקורת גבולות והגירה בניו יורק צריך גם לאסוף את המזוודות ולהפקיד אותם מחדש?
תודה.
-
מזוודות בטיסת המשך...כן -
מזוודות בטיסת המשך...חוץ מביקורת גבולות והגירה צריך לעבור גם מכס. לצורך המכס הם צריכים גם את המזוודות כי אם יש להם ספק הם יכולים לפתוח ולחפש.
בכל הטיסות שאני עברתי זה היה תהליך קל ויש איסוף של המזוודות לטיסת ההמשך לא רחוק מהמקום שהמכס ממוקם. אבל מעולם לא טסתי בדלתה -
מזוודות בטיסת המשך...גם בדלתה התהליך פשוט.
הסדר הוא:
לפני הנחיתה אתם ממלאים טופס I-94 לבן (או ירוק למי שיש לו דרכון שאינו דורש ויזה) אחד לכל נוסע בכעל דרכון כולל לילדים ועוד טופס מכס אחד לכל המשפחה.
אחרי הנחיתה אתם עוברים בדיקת הגירה בה אתם מוסרים את כל המסמכים. את החלק הארוך של ה I-94 הם שומרים אצלם ומצמידים לכל דרכון ספח של ה I-94 שזה בעצם אשרת השהיה שלכם בארה"ב. הקצין יחתים גם את טופס המכס ויחזיר אותו לכם.
אחרי בדיקת ההגירה ממשיכים למסועי המזוודות ואוספים אותן. עגלות עולות כסף בארה"ב אז אם יש צורך בעגלה אז תכינו כסף קטן (שטרות של דולר) מראש או תבקשו שיפרטו לכם לשטרות דולרים בודדים במטוס. עם כל המזוודות עוברים דרך המכס ושם מוסרים את טופס המכס. בהתאם למצב רוח המוכס יש סיכוי שישאלו אתכם שאלות או יפתחו מזוודות ויש סיכוי שהוא/היא פשוט יקחו את הטופס ולא יגידו כלום.
הסדר הנ"ל נכון לכל שדות התעופה בארה"ב בכניסה בטיסה מהארץ או מרוב מדינות אירופה. יש שדות כמו באירלנד, קנדה ובמקסיקו בהם עוברים את כל תהליך ההגירה והמכס של ארה"ב כבר לפני ההמראה ואז בנחיתה זה כמו בטיסת פנים בארה"ב.
-
אופיר שאלה נוספת אליך...אנו קנינו כרטיסים באלעל ללוס אנג'לס וחזרה מסן פרנסיסקו. לאחרונה שמתי לב שהטיסה מסן פרנסיסקו לניו יורק אומנם מטעם אלעל אבל מתבצעת ע"י אמריקן אייר ליינס כמה מזוודות ובאיזה משקל מותר לנו לקחת?
בטיסה הלוך חשבנו לקחת 2 מזוודות שעולות למטוס, מהו המשקל המותר? (באתר של אלעל לא מצאתי את התשובה) האם זה רעיון טוב? פשוט רצינו שהכל יהיה איתנו ולאנצטרך לחכות למטען ו/או לאבד אותו. מה דעתכם?
תודה,
בתיה. -
מזוודות בטיסת המשך...עוד משהו קטן,
א. הסוכנת נסיעות אמרה לנו שאנחנו לא צריכים לשלם על המזוודות בטיסות הפנים, זה נכון?
האם גם בטיסה בחזרה מאורלנדו לניו יורק לא נצטרך לשלם על המזוודות, למרות שאנחנו עוצרים ל4 ימים בניו יורק?
הבנתי שכן בגלל שזה חלק מטיסה בין לאומית..
ב. כמו כן, להבנתי המשקל המותר הוא 23 קילו, זה לא מצטבר נכון? כלומר זוג לא יכול לקחת מזוודה אחת גדולה של 40 קילו..? -
אופיר שאלה נוספת אליך...אם הקונקשן הוא ישיר לאל על אז אתם אמורים להיות זכאים ל 2 מזוודות לאדם ללא תשלום.
לגבי תיקי עליה למטוס:
אל על: http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/AllAboutYourFlight/BeforeY ourFlight/BaggageLuggage/handbag1.htm
אמריקן:
http://www.aa.com/i18n/travelInformation/baggage/carryOnAllo wance.jsp?anchorEvent=false&from=Nav
-
מזוודות בטיסת המשך...א. אם זה על אותו הכרטיס אז הסוכנת צודקת. כדאי שיהיה אתכם עותק מודפס של כרטיס הטיסה הבינלאומי כך שאם רוצים לגבות מכם תשלום תוכלו לנפנף בזה.
ב. 23 ק"ג זה המשקל למזוודה בודדת. על מזוודות בין 23-32 ק"ג משלמים קנס של משקל עודף (כיום ברוב החברות זה סכום אחיד ולא לפי ק"ג) ו32 ק"ג זה משקל המקסימום למזוודה בודדת אותה חברות התעופה מוכנות לקבל.
-
אופיר שאלה נוספת אליך..."אין עליך...!"
תודה רבה! -
מילוי והעברת פרטי הויזה טרום יציאה מהארץתשומת לב לנוסעים לארה"ב , ישנו חוק חדש בכניסה לארה"ב
נאמר לי ע"י חברת התעופה שדרכה אני טס לארה"ב באוגוסט הקרוב
יש למלא לפני ההגעה לארה"ב את מספרי הדרכון שנת לידה ארץ מגורים וכתובת שהייה בארה"ב של כל הנוסעים / משפחה בצמוד לכרטיסי הטיסה ( לא הטופס שממלאים במטוס ) נציגת החברה הזינה את הפרטים בטופס ההזמנה המכוון של חברת התעופה ונאמר לי שללא מילוי הפרטים טרם הטיסה לא תתאפשר הכניסה לארה"ב למרות הויזה . -
אתה מבלבל פה כמה דבריםמי שאין לו צורך בויזה (דרכון זר) צריך למלא טופס אינטרנט עם הפרטים שציינת ולקבל אישור כניסה. מי שיש לו ויזה לא צריך למלא שום טופס נוסף, אנשי הצ'ק אין בטיסה ממלאים כמה פרטים מהדרכון לתוך המחשב וזה מועבר אוטומטית לאמריקאים.
-
אתה מבלבל פה כמה דבריםיש אכן דברים שחברת התעופה מחוייבת להעביר בצורה ממוחשבת לרשויות בארהב לפני שהטיסה נוחתת בארה"ב.
כבר שנים שלא עשיתי צ'ק אין ידני בנתבג, אבל שעושים צ'ק אין באתר אלעל לטיסה לארהב צריך למלא הרבה דברים ובינהם מקום השהות בארה"ב.
את כל זה עושים עוד בארץ, וזה מעבר לכל נושא הויזה ואשרת השהייה