ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ושוב רומניה

פורום אירופה
    5
    19
    4432
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חנן
      חנן נערך לאחרונה על ידי

אם לבחור בין שני אזורים אז על מה לא לוותר, חבל מאראמורש אזור באיה מארה ובורסה או על אזור סוצבה, וטרה דורנה, גורה הומורולוי.אם תמליצו על אזור סוצבה אזי אותר גם על העיר קלוז ואז מטרגו מורש אסע לכיוון פיאטרה נייאמץ ואז צפונה. ואם אוותר על אזור סוצבה אסע דרך קלוז צפונה. אני אישית אוהב נופים ועיירות בסיגנון של העיירות האוסטריות כמו למשל סיניה , פויאנה בראשוב .
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
        הי חנן !
        מה יש לך עם קלוז ?? שורשים, אבדת משהו ?? Laughing Laughing Laughing
        כמו שכתבתי לך בפעם הראשונה ורנצי אישר וחתם, קלוז היא עיר אוניברסיטאית גדולה עם כמה אטרקציות שמתאימות גם לילדים.
        גם בבוקובינה ( סוציאבה ) ומאראמוראש לא תמצא עיירות כמו סיניה או פויאנה בראשוב אלה כפרים קטנים עם מנזרים מצויירים בבוקובינה וכנסיות עץ במאראמוראש.
        מומלץ מאוד שתיהיה באיזורים אלה בימי ראשון כש הרומנים לא עובדים ולובשים את בגדי החג שלהם.
        ראשי קצת בעננים ואין לי כל כך זמן כיוון ששוב הפכתי לסבא לזוג תאומים, הפעם בת ובן שמצטרף לתאומות המתוקות בנות שנה ושמונה חודשים. Smile Smile
        תרשום שוב בבקשה את התאריכים שלכם ברומניה ואנסה לחפש אם יהיו פסטיבלים בתאריכים אלה.
        • חנן
          חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
          ראשית המון המון מזל טוב להולדת התאומים. אני מכיר מה זו שמחה של סבא כי לי יש גם 2 נכדות אמן שיהיו בריאים כולם ויהנו בעתיד מטיולים כמונו. אין לי כלום מקלוז. הנסיעה שלי ב 7 ליוני ועד 15 ליוני.רב הטיולים שלי היו במערב אירופה ביחוד באוסטריה וגרמניה. ברומניה הייתי לפני 20 שנה ללא השכרת רכב ומאד נהנתי. הפעם רוצה לראות מקומות חדשים וגם לחזור למקומות שאז מאד נהנתי.אני פשוט חושב שעם אעשה טיול מעגלי הכולל את מאראמורש וגם את אזור המנזרים באזור סוצבה לא אספיק להנות באזור בראשוב וסיניה.פשוט אני לא יודע למה לצפות באזור הצפוני ומפחד שלא אתאכזב.
          • אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
            אילן!!!!!!!!!!
            המון מזל טוב מכל הלב.איזה יופי,זוג פעם שניה Laughing
            עכשיו כולכם יותר מתורגלים,יש וותק של סבים וגם ההורים עוד זוכרים את ההתחלה.לחברה שלי יש תאומים בנים בני 7 כבר ובהריון שני היא לא נשמה עד שהרופא לא אישר שיש רק עובר אחד.אני כל כך ציפיתי שיהיו לי תאומים,יש לנו במשפחה תאומים וגם שלישיה ולאחר שנים של טיפולים הייתי בטוחה שאזכה לתאומים.כמעט הצלחתי,בשנה אחת ילדתי שני ילדים,ולא תאומים Laughing,שהצטרפו לאחים הגדולים-קטנים.
            היום-יום לא קל אבל האושר הוא גדול.
            שוב הרבה מזל טוב,הרבה נחת,ובריאות להורים וסבים והאחיות הקטנות.
            הן כבר גדולות Laughing
            אמה
            • לבון רחל  קולומבוסית
              לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
              לאילן פתחתי אשכול לברכות בלינק המצ"ב בפורום משפחות.

לחנן ערב טוב
              אין לך מה להתאכזב באיזור מארמורש. בבוקובינה צריך מינון של 2-3 מנזרים מצויירים ולא לנסות לראות את כולחם.
              ואטרה דורניי מלבד הפארק עם הסנאים אין שם משהו מיוחד לביקור.

כל הטיול שלך הוא 9 ימים ואולי פחות תלוי בשעות הטיסה. רק אם תבצע אותו עם טיסת פנים שתחזיר אותך מהצפון חזרה לבוקרשט תוכל להגיע לאיזור מארמורש וגם לחזור ממנו לבוקרשט אחרת תצטרך לבצע טיול מעגלי עם רדיוס קטן יותר.
              טרגו מורש יפה וגם פיאטרה ניאמץ.
              ראשית חכמה תראה בסיבוב מעגלי מה המקומות שמעניינים אותך וכמה ק"מ מהווה המסלול שיצרת ואז תדע אם הוא ניתן לביצוע או לא. המגבלה בתכנון צריכה להיות נסיעה של 200-250 ק"מ ליום גג.

רחל לבון
              • ברכות לאילן להולדת התאומים
              • חנן
                חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                לרחל מזל טוב לנשואים הטריים של הזוג הצעיר. לגביי המסלול הוא 9 ימים לא מלאים ,בכל מקרה אין בכוונתי לטיסות פנים. התיכנון שלי כרגע הוא .הגעה לבוקרשט ולקיחת הרכב בשעה 10 בבוקר יציאה לכיוון העיר סיביו, רדרך קורטה דה ארגש , המעיינות בקלימשטיי והגעה לסיביו. ביום השני ביקור בסיביו ויציאה וביקור בסיגישאורה. ביום השלישי נסיעה לטרגו מורש והגעה עד לקלוז. ביום הרביעי נסיעה לכיוון וטרה דורנה ,גורה הומורולוי וביקור במנזרים בסביבות העיר סוצבה.ביום החמישי ירידה דרומה לפיאטרה ניאמץ.ביום הששי יציאה דרך לקו רושו ,קאילה ביקאז והגעה ללינה לפויאנה בראשוב. יום השביעי והשמיני, העיר בראשוב העיירה מואצו שליד ברן וסיניה. ביום התשיעי בדרך לטיסה שהיא בערב , ביקור בפרדיאל ומערת המלח בסלניק מולדובה. זהו בגדול התוכנית , יתכן שבמקום העיר קלוז נוכל להגיע לכיוון כנסיות העץ באזור מאראמורש. אם יש איזה שהם הסתיגויות או שזה נראה לא הגיוני מבקש לתקן אותי ושוב תודה על כל הליווי הצמוד של כל הגולשים באתר הנהדר הזה.
                • לבון רחל  קולומבוסית
                  לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                  חנן בוקר טוב
                  ראשית תודה על האיחולים לנישואי בתי עם בח"ל.
                  שנית המפה כרגע לא נגד עיניי אבל בתחילת יוני אם אתה מתכוון להגיע לסיביו דרך כביש טראנספגרשן -הוא עלול להיות סגור כי הוא נפתח רק ב-1.7.11. אם דרך האולט פתוח.
                  בעיקרון במקום להגיע עד קלוז' תגיע רק עד טורדה. אם אתה אוהב נופים בטורדה יש קניון טורזי שיפה לעשותו. בנוסף יש שם מכרה מלח ששופץ בנובמבר 2009 ונוספה בו מעלית שיורדת לתחתית המכרה. ויש סירות בתחתית האגם שאפשר לשוט . משם תחתוך מזרחה לטארגו מורש.
                  בביקור במנזרים המנזר בסוצ'ביצה מאד יפה וזה של וורונץ.

ביום השיש איני בטוחה שתוכל להגיע עד ברשוב תשים על מפה מבחינת ק"מ ותראה שלא עברת את המכסה.
                  ביום האחרון לטעמי אין מה לבקר בפרדיאל. ואם ראית את מכרה המלח ששלחתי אותך בטורדה אין מה לבקר בסלניק.
                  הייתי מציעה לך לנסוע לבוקרשט דרך בוזאו ולראות את פיקלהלה מארי ומיצ'י שזו תופעת הרי הגעש הבוציים. הכביש מבראשוב לכיוון בוזאו אחדהיפים ברומניה לאורך נהר בוזאו. רק מה מבחינת ק"מ תבדוק שיש לך מספיק זמן לזה.

רחל לבון
                  • אמה
                    אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                    בוקר טוב,
                    אני מקווה שהכרטיסן לא יזרוק אותי,בתור נוסעת סמויה Rolling Eyes
                    זה חוסך שאלות לחבר'ה,כמה אפשר כבר לענות Laughing
                    חנן,אתה מתכנן לינות "מתגלגלות" כל לילה במקום אחר,חוץ מאזור ברשוב?
                    לנו יש יותר ימים.11 תכננתי להישאר כמה לילות בכל מקום,האם כדאי מבחינת הטיול? אתמול בדקתי את המרחקים לדלתה דנובה שחברה שלי רוצה,ממש לא נראה לי הגיוני,ואני לא רוצה לאכזב אותה אבל המון ק"מ ועוד בכבישי רומניה ורק הם נוהגים Confused .את עיירת המרפה קלימשטי אני זוכרת מסיפורים של חברה אחרת,ההיא היתה שם 3 שבועות באזור.וטיולים סביב. האם כדאי לקבוע שם לינה ל2 לילות ולעשות סיבוב טיולים?
                    אמה
                    • חנן
                      חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                      דחל בטרנס פגראש הייתי בעבר, מעבריי הרים עברתי בצפון איטליה לפני שנה. להגיד באמת ,הנסיעה לרומניה זה בגלל שמהטיול של לפני 20 שנה נשאר טעם של עוד, וכל מי שחוזר אומר , אתא לא תכיר את רומניה זה לגמרי משהו שונה ממה שהיה לפני 20 שנה. אש מה להחליט אזור המנזרים או אזור כנסיות העץ?
                      • חנן
                        חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                        אמה, אני שמח שאת נעזרת גם בשאלותי ואכן גם אני נהנה לקרוא את מה שאת שואלת וגם את התשובות שכולם מקבלים הרי זה חלק מהעניין.שאני קם באמצע הלילה או בבוקר , שאני חוזר מהעבודה בצהריים ובערב, דבר ראשון שאני מגיע הביתה, זה לרוץ למחשב לאתר למטייל ולעבור על כל השאלות והתשובות המענינות אותי בפורום אירופה, למשפחות ואתר הסקי. אשתי כבר מתלולננת שאני מאוהב בפורום יותר מאשר בדברים אחרים, לא כדאי לפרט יותר מדי.אמה לגביי הדלתא ספציפית נראה לי שזה קצת אזור משעמם, גם העיירות סביב נראה לי לא משהו. בכל מקרה אזור זה הייתי עושה אותו אם היה בכוונתי להיות בים השחור, קוסטנצה ,בריאלה ,ממיה, השורשים שלי זה משם.נראה לי להתמקם יומיים בחלקים שונים זה באמת אפשרי תלוי מה רוצים לראות. אבל בסופו של דבר אני מזמין לינה ללילה הראשון ו 2 לינות לפויאנה בראשוב לסוף ומה שבעצם אני דיי גמיש ,כעיקרון אם אגיע למקום שמאד אוהב אשאר עוד ואם לא ניסע קדימה. בסך הכל זוהי חופשה, לראות כבר ראינו הכל ברזומה של הטיולים הקודמים, אז זה לא מבצע צבאיוגם לא טירונות. אז בואו ונהנה.
                        • חנן
                          חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                          טעיתי לא דחל אלא רחל.
                          • אמה
                            אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה
                            הי חנן,
                            כך חשבתי.בעלי בכלל רצה חופשת נופש.לשבת בפויאנה שבוע ולעשות טיולי כוכב לא ארוכים.אם ימצא חן ויהיה נעים,לא מוציאה מכלל אפשרות לנוח כך בעתיד.עדיין חופשה מסוג זה פחות מתאימה לי.אז אנו נתפשר כמה לילות בכל אזור ומשם לטייל בנוח.מה שכן,החברים הרומניים שלנו סיפרו שאם מזמינים לינה מראש המחיר זול יותר משמעותית.כשבאים לפנסיון בערב נגיד,המחיר עולה בהתאם.בינתיים אני "מטיילת" באתרי לינה ומתרשמת ממצב ומחירים.
                            הדלתה,לדעתי תשאר לטיול אחר.המרחק רב מידי ולא בכיוון ממש.
                            אמה
                            • ranchy
                              ranchy נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                              אם רוצים ב9 ימים גם מנזרים מצוירים בבוקובינה וגם כנסיות עץ וכפרים במרמורש אין ברירה זה טיול מתגלגל. לא תמצאו מקום שיהיה קרוב מספיק לטיולי כוכב. אם זו המטרה אזי צריך לתחום את הגזרה וכל הזמן למשוך אליה . כך מסיגישוארה למשוך צפונה אל טארגו מורש -נסאוד במטרה להגיע לבראסנה. מכאן בכיוון סיגט ואז אם חושבים שיש זמן הלוך וחזור אל ספנציה(אטרקציה יחודית ויפהפיה)ןלא דרך ואדו איזי לכיון בורסה- גורו הורמלי. חזרה מאזור המנזרים לבראשוב אפשר דרך כביש 178 לביקאז ומשם לבראשוב לפי הזמן שיש .אם יש זמן אפשר דרך פראיד וסיגישוארה ואז בתחילת הטיול מושכים צפונה ישירות מסיביו.
                              בפראיד יש מכרה מלח יפה ומוסדר לביקורים ובסובטה הסמוכה מרחצאות חמים. את שוק הבקר הססגוני פגשתי על הכביש מפראיד לסגישוארה.סתם חגיגה עממית של מחולות שירה ובירה היץתה בואמה ליד וורונץ.
                              • אמה
                                אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                הי רנצ',
                                האם התכוונת למשהו כזה
                                לי יש 11 יום 14.6-26.6 כולל.את היום האחרון נהיה בבוקרס.החברים טסים בבוקר ואני בלילה.הכוונה להגיע לבוקרסט עוד ב25.6 בערב כדי שהם יספיקו לעבור במרכז לפחות.יש הצדקה?
                                לפי מסלול כזה,נראה לי אפשר להיות 2-3 לילות כוכב?
                                אמה
                                • מפת הטיול
                                • ranchy

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                  אמה -בגדול התשובה חיובית. תנסי להעלות על המפה שלך את ציוני הדרך שרשמתי ותראי איך זה משנה לך במעט את המסלול. בכל מקרה הייתי מנסה לנסוע דרך קורטיה דה ארגאש. ממש בתחילת הכביש טראנס פאגאראש בערך ק"מ אחרי הקתדרלה של קורטייה יש שלט המציין כמה ק"מ ניתן לנסוע על הC7 מהשלט אם מסומנים 152 ק"מ זה אומר שהמעבר פתוח למלוא אורכו.אם לאו אפשר לחתוך ישר לכביש המוביל מפיטשט לסיביו ולא קרה כלום.
                                  אם רק אפשר לא לותר על ספנציה-בית הקברות הצוחק.
                                  • אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                    רנצ'י תודה,
                                    אם הייתי יודעת לעלות את ציוני הדרך על המפה Sad
                                    בקושי קופי /פסט.משהו במחשב שלי לא בסדר.את האתר של גוגל מפס הוא לא פותח לי כרגיל.גם לא הצלחתי לראות את המפות שנוצרי ע' אחרים.שנה שעברה הצלחתי עם הבן לעשות סימני דרך לסלובניה שלו,השנה נראה לי אלצהיימר מתקדם יותר אני ממש לא נזכרת איך Embarassed .אולי בפסח יהיה יותר זמן לבן אז אנסה שוב.
                                    אמה
                                    • אמה
                                      אמה נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                      אתה יכול למקם לי את שני מכרות המלח על המפה,כדי שנראה איזה מתאים יותר למסלול שלנו?
                                      אמה
                                      • חנן
                                        חנן נערך לאחרונה על ידי

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                        באיזה מקומות רואים את כנסיות העץ, מה המסלול של אזור מרמורש ללא באיה מארה?
                                        • ranchy

ושוב רומניה-לחנן ולאמה
                                          הבסיס לטיול בכפרים בם כנסיות העץ הוא הכפר ואדו איזי בו יש מבחר לא קטן של אפשרויות לינה בפנסיונים. רוב הכנסיות מצויות בכפרים שבמשולש izey-harnicesti-barsana- vadu . כדאי גם לבקר במוזיאון הכפר של סיגט המצוי על הכביש בין סיגט לואדו איזי.
                                          מכרות מלח יש ב selnik מזרחית לבראשוב ובpraid על כביש13a צפונית מזרחית לסיגישוארה.
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון