השכרת רכב
-
שלום לכולם
אנחנו נוסעים בקרוב לגרמניה. שני מבוגרים ושלושה ילדים (2.5, 4.5, 6.5)
זו פעם ראשונה שאנחנו יוצאים מהארץ כל המשפחה. אפילו לא ברור לי עם כמה מזוודות ניסע.
בכל מקרה אני מתלבט בין רכב סטיישן (אופל זפירה, פולקסוואגן טוראן) למיני ואן (קיה קרניבל, פורד גלקסי)
ברור שההתלבטות נובעת מהפרש של 300 אירו.
בטיול בן 9 ימים ניסע כל יום עם האוטו - ממוצע של 100-150 ק"מ ביום
בעיקר מטרידה אותי הנסיעה עם כל המזוודות ביום של הנחיתה (נסיעה של 4 שעות)
אשמח לקבל עצה ממישהו עם ניסיון דומה
תודה
אורן -
השכרת רכבאופל זפירה תספיק בהחלט, ולדעתי גם טוראן, רנו סניק ושאר מכוניות דומות. יש תא מטען גדול מאוד, שניתן גם לטעון עד לתקרה לנסיעה אחת אם צריך.
בדרך כלל ניתן גם להזיז קדימה את המושבים האחוריים כדי להגדיל עוד יותר את תא המטען על חשבון מרווח הרגליים מאחור. עם ילדים בגיל שלכם לא תהיה בעיה עם זה.
לזכור שבפורד גלאקסי ודומיו היתרון הגדול הוא 7 מושבים קבועים, וכאשר הוא בתצורה של 7 מושבים לא נשאר הרבה מקום בתא המטען. במידה ותקחו רכב כזה, חשוב לבדוק האם בחברת ההשכרה יכולים להוציא את המושבים האחוריים על מנת ליצור תא מטען גדול, אחרת סתם תוציאו עוד כסף.
אבל שוב, זפירה בהחלט תספיק להערכתי.
נ.ב. זפירה וטוראן הם לא מכוניות סטיישן אלא מיני-מיניוואנים. בדר"כ יש להם 5 מקומות ישיבה לעומת 7 במיניוואנים הגדולים. לזפירה יש 2 מושבים מזדמנים שמתקפלים לתוך רצפת תא המטען שלא גונבים יותר מדי נפח.
לרנו סניק יש גרסה רגילה עם 5 מושבים, וגרסת "גרנד סניק" עם 7 מושבים בתצורה דומה לזפירה.
מכוניות סטיישן הם לדוגמה (בקטגוריית הקומפקטיות) פורד פוקוס סטיישן או בקטגוריית משפחתיות גדולות (הנקראת בטעות בישראל "מנהלים") מכונות כמו פורד מונדאו סטיישן או פולקסוואגן פאסאט סטיישן. לאלא האחרונות יש תא מטען ענק ומושב אחורי מספיק מרווח לשלושה ילדים, אבל זה פחות נוח למשפחה מאשר מכוניות כמו הזפירה/טוראן שלהם יש 3 מושבים נפרדים בשורה האחורית, ויושבים גבוה יותר כך שקל יותר לקשור ילדים קטנים. -
השכרת רכבברכבים אני מבינה הרבה פחות
אז עונה בהיבט אחר.טיול כוכב בגרמניה?איזה יעד?ולמה השאלה-כי עם טיול כוכב אז התיקים איתכם רק ביום הגעה/עזיבה.
ברוב הצימרים אפשר לקבל מכונת כביסה או שרותי כביסה.
תבחרו מראש צימר כזה ופחות תצטרכו לסחוב איתכם.
תשאלו במייל אם ניתן לקבל שרותי כביסה תשלום/כדורי אבקה,במידה ואין מכונה בצימר.לרוב מסכימים.
הזמנו רכב דיזל משפחתי (בגדר בקשה לא חייבים לספק)ולא היה לחברה,אז שודרגנו למרצדס ויטו הענקית דיזל.בכל מקרה דיזל מוזילה עלויות.
אמה -
השכרת רכביסלחו לי החברים אבל דעתי שונה מאוד ...
מהנסיון שלי ... ויש לי ... אני ממליץ על רכב גדול !
יש מקום למטען ... נוח לילדים = נוח להורים ...
http://www.lametayel.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%A8%D7%AA+%D 7%A8%D7%9B%D7%91+%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94+5+%D7% A0%D7%95%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%9C%D7 %94+ -
השכרת רכבמניסיון - לך על הגדול יותר.
עם שלושה ילדים, כדאי להשקיע ברכב גדול
ולחסוך לך את כאב הראש כששלושה ילדים יושבים צמוד מדי אחד ליד השני במשך יותר מדי זמן על הכביש = מתכון בטוח לסצנות "הוא נגע בי/הוא מסתכל עלי"
גם אם הילדים שלך מלאכים...
כעיקרון, רכב עם שלוש שורות מושבים מאפשר לך "הפרד ומשול"
גם אם זה אומר שהבגאז' שלך יקטן. ברוב המינוואנים היום יש אפשרות לקפל חלק מהמושב השלישי כך שניתן להיות גמישים עם חלוקת הילדים/ציוד וכל אחד מקבל את הספייס שלו