מסלול טיול בסקוטלנד
-
הי,
קודם כל רציתי לומר שהפורום נהדר, כולל המון מידע ומלמד המון.
אנחנו מתכוונים לנסוע בסוף יולי לכ- 4-5 ימים בסקוטלנד וכ-5 ימים בלונדון. שני מבוגרים, בן בן 16 ובת בת 13. רציתי לבקש עזרה בנושא סקוטלנד (פעם ראשונה שם).
אנחנו לא משפחת טיילים גדולה כך שהדגש הוא לא על טרקים ארוכים (יותר sight seeing)
מקריאה בפורום המקומות האטרקטיביים נראים לי יותר האזור הצפוני-מרכזי ולאו דווקא אדינבורו (גם כי אח"כ נהיה בלונדון):
• SKYE – סיור/מעבורת
• אינברנס (Inverness)
• לוך נס (Loch Ness)
• גרייט גלן ובן נביס
• fortwilliam
• Oban
• PITLOCHRY
• טירת בלייר
שאלות:
1. היכן כדאי להתחיל את הטיול, איפה לנחות, האם לשכור רכב ?
2. איך להכניס את כל/רוב המקומות במסגרת הזמן שלנו, מהו המסלול המומלץ? חשבתי להתחיל באי סקאי ומשם לרדת לכיוון דרום/מזרח ובסוף רכבת ללונדון (מאדינבורו).
3. מהי הדרך הטובה ביותר להגיע ללונדון (רכבת/טיסה/רכב)?
4. האם באמת אפשר לוותר על אדינבורו כי נהיה בלונדון?
תודה על כל עזרה
-
מסלול טיול בסקוטלנדלפני הכל, אדינבורו היא לא לונדון, יש לה את היופי והייחוד שלה.
איך אתם מתכננים להגיע לסקוטלנד? יש טיסות זולות לאנגליה , למנצ'סטר שהיא כבר על גבול סקוטלנד כמעט, אמנם אין פינוקים בטיסות אלה , אך היתרון הוא ההגעה לצפון והמחיר כמובן,( סנדוויצ'ים מהבית).בדרך כלל יוצאות בימי חמישי, צריך לעבוד ולחפש את הטיסות, מזמינים טיסת ONE WAY למנצ'סטר ועוד אחת מלונדון לארץ.
הימים קצת לחוצים, לטייל 5 ימים בסקוטלנד ולהגיע להיות עוד 5 ימים בלונדון, בשבועיים אפשרי יותר ואם טסים בטיסות האמורות ממילא חייבים מיום חמישי ליום חמישי.
בבקשה חומר למחשבה. בהתאם לכך אפשר לחשוב על המסלול, יש מה לראות בדרך מאדינבורו ללונדון. -
מסלול טיול בסקוטלנדהי, תודה על התגובה.
אחת הנקודות היא ההגעה לסקוטלנד. אני לא סגור על זה. קראתי שאפשר לטוס לגלאזגו ולהתחיל משם ...
מנצ'סטר נראית לי די רחוקה מאיזור ההיילנד ... אני חושב שהכי כדאי זה להגיע בטיסה בינ"ל למקום הכי קרוב לסקאיי ומשם להתחיל, אבל גם אפשרויות אחרות תתקבלנה בברכה.
לצערי אין לנו שבועיים ולונדון היא MUST ולכן זה מה שנותר ...
תודה -
מסלול טיול בסקוטלנדהיינו ביוני שעבר בסקוטלנד 8 לילות כאשר החלוקה היא יומיים באדינבורו יומיים באינברנס יומיים באי סקאי המדהים ויומיים ליד באלך .3 לילות היינו בלונדון ולדעתי זה ממצה בהתחשב שרוב הטיול היה בסקוטלנד והתרכז בטיולי נוף.סקוטלנד מדהימה ביופיה גם נוף וגם אנשיםלדעתי לעשות 5 ימים בצפון סקוטלנדזה מעט ולא תחושו את המקום ותרוצו ממקום למקום לחינם.הטיול שלנו היה מעגלי ואם היה ניתן הייתי נשאר יותר. לגבי ההגעה נסענו ברכבת מלונדון לאדינבורו 4 שעות לדעתי כדאי לטוס ישירות מלונדון והטיסות זולות בחזרה חזרנו בטיסה מגלזגו ללונדון וזה היה שווה. בכל אופן תקצרו את המסלולואל תדחסו אזור גדול ב5 ימים .תהנו -
מסלול טיול בסקוטלנדאכן, טיסה לגלאזגו, מאחר והטיסות הן טיסות מעבר כדאי לבדוק היטב כמה שעות יש בין טיסה לטיסה, אם מספר הימים כל כך מוגבל הטיסות עלולות לגזול יומיים מהטיול, המסלול שאתה חושב עליו פחות או יותר בסדר, לא כל כך הרבה ק"מ, אך זכור שנוסעים בצד שמאל מה שמקשה על הנהיגה והכבישים לא מהירים, 5 ימים - קצת לחוץ. נסיעה ברכבת מאדינבורו ללונדון הגיונית אך כדאי לבדוק גם טיסה מגלאזגו ללונדון, אם ממילא מזמינים טיסה לגלאזגו, מתכננים מסלול מעגלי שחוזר לגלאזגו, טסים חזרה ללונדון ושם עוד כמה ימים.
אם אפשר להוסיף עוד כמה ימים יהיה לכם יותר קל.
תבדוק אצל סוכן נסיעות טיסה לגלאזגו דרך לונדון (בריטיש אווירוויס) וחזרה , כאשר החזרה מגלאזגו ללונדון, ומלונדון לתל אביב כעבור שלושה או ארבעה ימים. לדעתי זו לא בעייה. -
מסלול טיול בסקוטלנד1.בין לונדון לאדינבורו אין שום קשר ולכן אין שום הגיון בלוותר על אדינבורו בגלל שתגיע ללונדון (באותה מידה אפשר לוותר על לונדון כי כבר היית בתל אביב). אם ערים לא מעניינות אותך באופן כללי אז אפשר לוותר על אדינבורו, וגם על לונדון. אם ערים מעניינות אותך- אדינבורו היא לטעמי העיר הגדולה היפה ביותר באירופה.
2. את רשימת הקניות שרשמת בשאלה הראשונה אי אפשר להספיק בחמישה ימים, או לחילופין אפשר פשוט לעבור אותה בנסיעה רצופה בלי להספיק לראות את הדברים שבאמת מעניינים במקומות האלו, וחבל. הרי המטרה היא לא "להיות באינברנס" או "להיות באובן" או "להיות בפיטלוכרי", המטרה היא לראות את מה שיש למקומות האלו להציע.
3. לטעמי בשלב הראשון אתה צריך להחליט על "עוגן" בטיול עליו אתה לא רוצה לוותר בשום אופן, לדוגמא- סקיי (למרות שממש לא מחייב), ואז להתחיל לראות0 כמה זמן אני רוצה להשקיע בעוגן הזה, כמה זמן לוקחת הנסיעה לשם, איזה מקומות מעניינים יש בדרך, כמה הם לוקחים, מהר מאוד (הרבה יותר מוקדם ממה שאתה חושב) תגלה שהתמלאו לך ה-4-5 ימים, ואז אין טעם להמשיך לתכנן.
4. גם במקרה של טיסה וגם במקרה של רכבת מהירה- שתי השיטות "אוכלות" משהו כמו חצי יום טיול (כולל העברות, המתנה בשדה וכו'), כך שהלוך-חזור מוריד לך יום טיול שלם, וכך גם צריך לחשב את זה.
5. ב-4 ימי טיול בסקוטלנד כשהיציאה מגלזגו לא הייתי טורח להגיע עד לסקיי, יש מספיק דברים יפים יותר קרובים ולא מספיק זמן. -
מסלול טיול בסקוטלנדOK תודה על כל התגובות וההמלצות. אני אתכנן משהו בהתאם ואחזור עם משהו יותר מגובש.
יוסי