רשיון נהיגה ברומניה
-
האם הרשיון הישראלי תקף ברומניה או צריך להוציא רשיון בינלאומי?
רחל -
רשיון נהיגה ברומניהלהוציא רישיון בינלאומי, לקחת אותו עם הרישיון הישראלי ביחד בארנק. אפשר להוציא בממס"י או בסניפי דואר.
אלונה -
רשיון נהיגה ברומניהלהלן רשימה עדכנית של המקומות בהם ניתן להנפיק רשיון נהיגה בינלאומי ע"פ ישובים.
לתשומת לבכם ממסי העלות 15 ש"ח
דואר העלות 29 ש"ח.
רחל לבון -
רשיון נהיגה ברומניהשלום רחל !
רשיון הנהיגה הישראלי אולי תקף מבחינת המשטרה אך אינו תקף מבחינת חברת הביטוח שמכירות רק ברשיון בינלאומי.
בחברת ההשכרה ברומניה ביקשו שאביא איתי צילום הדרכון וצילום רשיון נהיגה בינלאומי שנשארו אצלם ( גם של הנהגים הנוספים ) . גם הגיוני, הרי מסרו לי רכב ללא שום גיהוץ של כרטיס אשראי.
תוכלי להתעדכן לגבי הנושא בעמודה השמאלית " שאלות נפוצות ". -
-
רשיון נהיגה ברומניהאני עושה באופן קבוע (בגלל העלות השולית - כ-15 ש"ח, אז במקום להתלבט - עושים וזהו).
למען האמת, אם עוצר אותי שוטר (כבר קרה מס' פעמים - בבדיקות שגרתיות, ליד מעברי גבול וכדומה), אני תמיד מראה רק את הישראלי, ושומרת את הבינלאומי ל"מקרה חירום" שלא יסתפקו בישראלי. פעם אחת, אכן לא הסתפקו בישראלי...
דרך אגב, את הרשיון הבנילאומי אני עושה דרך סוכן הנסיעות, הכי נוח לי, ובלי תור (משאירה צילום של הרשיון + 15 ש"ח וזהו...)
-
רשיון נהיגה ברומניהשלום יוסי !
העתקת לטיפ שלך את הנתונים מאתר משרד התחבורה לגבי מדינות שמאפשרות לנהוג בתחומן עם רישיון הישראלי החדש.
שכחת להוסיף ( מאותו אתר ) את הפיסקה הכי חשובה שאליה התיחסתי בתגובתי והיא הכרת חברות הביטוח ברישיון הישראלי החדש :
"ישנן מדינות המתירות נהיגת רכב פרטי ברשיון נהיגה ישראלי בר-תוקף (מבלי לצרף רשיון נהיגה בינלאומי) בהגבלות מסוימות. יודגש כי במדינות אלו גופים שונים כגון: חברות השכרת רכב, רשויות אכיפה, עדיין אינם מודעים להכרה של מדינותיהם ברשיון הישראלי."
מועדים לשמחה ! -
רשיון נהיגה ברומניהתודה לכל המשיבים והמשיבות.
כל ההערות הקטנות והטיפים באמת מועילים.
ונקח הכל בחשבון
רחל -
רשיון נהיגה - לאילןאילן,
בהתיחס להערתך, אני מניח שלא הגעת לסוף הטיפ, כי אחרי רשימת המדינות באה שורה זו:
פרטים נוספים באתר משרד התחבורה בלינק המצ"ב
ולאחריה בא קישור (פעיל) לדף הרשמי של משרד התחבורה.
חג שמח