ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טוסקנה עם ילדים

פורום טיולי משפחות
    3
    5
    2014
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • RANY7
      RANY7 נערך לאחרונה על ידי

שלום ,

אנחנו משפחה ( זוג + 3 ילדים בנות 9,15 ובן 6 )נוסעים לאיטליה ביולי ל- 17 יום .
      במסגרת הטיול נשהה 4 לילות , 3 ימים מלאים בחווה ליד העיירה וינצ'י בטוסקנה .

אנחנו מתכננים :

יום 1: נסיעה לפארק הפרה היסטורי בפיקולי ( בעיקר בשביל הקטן שמת על דינוזאורים ).האם מישהו היה ויכול לספר חוויות ?
      נסיעה לפיזה (בעיקר לראות את מגדל פיזה )
      לוקה - בילוי אחה"צ בעיר העתיקה ועל החומות .
      היכן אפשר לשכור אופניים ועד מתי ?

יום 2 : בילוי בפירנצה . האם יש מקומות לילדים בפירנצה ? פינות חמד , כל דבר שיכול לעניין ילדים .

יום 3 : חצי יום בילוי ומנוחה בחווה ובבריכה .
      חשבנו אחה"צ לטייל בעיירה וינצ'י וסביבתה ( במרחק 6 ק"מ מהחווה )
      האם מישהו היה באיזור ויכול לתת המלצות ?
      האם כדאי במקום זה לנסוע לסיינה , סאן ג'ימניאנו ?
      ( אני מתלבטת כי יומיים קודמים הילדים יחוו ערים בטוסקנה ואני חוששת שעוד ערים זה יותר מדי )

אשמח לקבל תשובות ולשמוע את דעתכם
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • r.o.
        r.o. נערך לאחרונה על ידי

טוסקנה עם ילדים
        במרחק 35 ק"מ מוינצי , ישנו הכפר קולודי collodi בו יש את פארק פינוקיו,
        בבקשה קישור למקום

http://www.pinocchio.it/eng/pinocchio/

וכן קישור למקומות שמתאימים לילדים, אין ממש אטרקציות לילדים באזור זה. צריך לעניין במה שיש.

http://traveldk.com/tuscany/topten/tuscany-for-children
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

טוסקנה עם ילדים

רעיונות לפירנצה:

אם אתם יכולים להשכים קצת קום באותו בוקר ולהגיע מוקדם ככל האפשר לדואומו, מאוד מומלץ וחווייתי הטיפוס אל הכיפה. בדרך רואים את ציורי הפרסקו של הכיפה במרחק נגיעה, עולים בקטע שבין תקרת הציורים לתקרת הכיפה החיצונית (כמו ללכת בין שתי קליפות הגג) ויוצאים החוצה אל תצפית מרשימה.

הסיורים אל הכיפה יוצאים מהצד הצפוני של הכנסייה (ולא בחזית) ומתחילים בשעה 8.30 בבוקר. בהמשך היום יש תורים מבהילים. אם לא תספיקו - טיפוס אל מגדל הפעמונים של ג'יוטו יהווה תחליף, אבל הטיפוס אל הכיפה ככל הנראה חווייתי יותר (הייתי רק בכיפה ולכן הזהירות המתבקשת).

בכל מקרה מומלץ להיכנס לדואומו ולראות את דלתות בית הטבילה הסמוך.

מהדואומו בוודאי תמשיכו לשיטוט ברחובות שבינו לבין כיכר סניורה. כשתגיעו לכיכר סניורה אני ממליצה להיכנס לביקור ב-Palazzo Vecchio, "הארמון הישן" של בני משפחת מדיצ'י. למה להיכנס דווקא אליו מכל המונומנטים שבפירנצה:
          1. כי זה ארמון
          2. כי הוא בכיכר סניורה וממילא תהיו שם
          3. כי לפעמים יש שם פעילות מיוחדת לילדים ולמשפחות
          תבדקו לקראת הטיול מה האפשרויות באתר הזה:
          http://www.palazzovecchio-familymuseum.it/

אח"כ תראו את גלריה אופיצי מבחוץ, גשר וקיו עם חנויות הצורפים שלאורכו

זה פחות או יותר סיור הבסיס.

מונומנטים נוספים שכדאי לרשום ולהיכנס אליהם בהחלטה ספונטנית לפי מצב הרוח והכוחות של הילדים, וככל הנראה אין בהם תורים בכניסה (מסייגת כי הייתי בסוף מרץ וחודש יולי יותר עמוס):
          כנסיית סנטה קרוצ'ה כדי לראות את קבריהם של בניה המפורסמים של פירנצה: גלילאו גליליי, מיכלאנג'לו, דנטה ואחרים.
          הברגלו (Bargello) הוא גם מונומנט מרשים וגם מוזיאון עם פסלים נהדרים.
          אפשר להיכנס למוזיאון לתולדות המדע או למוזיאון גילילאו גליליי. לא הייתי בהם ולכן לא יכולה לחוות דעה.

כיוון אחר הוא ללכת לגני בובולי הנעימים, שמפינות בהם נשקפים מראות יפים של העיר וגם נוף יפה בכלל של הגבעות שבשולי העיר. אל הגנים נכנסים מפתח ארמון פיטי, אבל אפילו בשהות של שבוע בעיר לא התפנה לי חלון לבקר בהם, ואפשר בהחלט לקנות כרטיס לגנים בלבד.

אני חושבת שחוויה חיובית ומעוררת פרצופים משתהים וקריאת התפעלות, כולל מהסוג של "איכס ופיכס" ומיני העוויות פנים, עשויה להיות באחד השווקים. המרקטה צנטרלה נמצא צפונית לדואומו, ליד כנסיית סן לורנצו. אבל חוויה עוד יותר אותנטית ממנו היא בשוק סט אמברוג'יו. ניתן ללכת אליו לאחר ביקור בכנסיית סנטה קרוצ'ה ולאחר מכן לראות את ביה"כ של פירנצה הגדול והמרשים, הנמצא סמוך לשוק הזה. רק לשים לב שדוכני הבשר מתקפלים בשעה 14.00 בדיוק, ואולי בקיץ עוד קודם לכן. גם ביה"כ נסגר בערך בשעה הזאת (כמה מעצבן).

אם תרצו לכלול בתכניתכם את חווית השוק, אני מציעה לרדת מהדואומו טיפה דרומה ולפנות מזרחה לרחוב ויה דל קורסו והלאה אל הרחוב שממשיך אותו באותו קו. שני הרחובות האלה עתיקים מאוד ומשופעים בחנויות יפות. מהקצה המזרחי שלהם תוכלו להגיע אל השוק ואל ביה"כ ואח"כ לחזור כברת דרך כדי לבקר באזור כיכר סניורה. המרחקים בפירנצה לא ארוכים. העיר בסה"כ קומפקטית. המונומנטים באזור כיכר סניורה (פלאצ'ו וקיו ומוזיאון ברג'לו) פתוחים עד הערב. כנסיית סנטה קרוצ'ה פתוחה עד אחר הצהריים.

כתבה על ויה דל קורסו ועל כמה פנינים שבסמוך לו:
          http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%91%D 7%95%D7%99%D7%94+%D7%93%D7%9C+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95 +-+%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%94+%D7%94%D7%94%D7%99%D7%A1%D 7%98%D7%95%D7%A8%D7%99+%D7%A9%D7%9C+%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A0 %D7%A6%D7%94

למוזיאונים המבוקשים, אופיצי והגלריה של האקדמיה, נדרשת הזמנה מוקדמת של כרטיסים. יש כמה אתרי אינטרנט שבהם ניתן לקנות כרטיסים בעמלה די גבוהה, ועדיין זה משתלם, כי התורים בלתי נסבלים.
          ההמלצה שלי היא להיכנס למוזיאונים אחרים ולאו דווקא לאלה, כי יש המון מה לראות בעיר ואתם באים בסה"כ ליום אחד. אבל אם תחליטו שאתם רוצים לנסות את מזלכם ולהיכנס לאקדמיה כדי לראות את החדר המרשים ביותר של פסלי מיכלאנג'לו, ובהם "דוד", בלי לקנות באינטרנט, תוכלו לבדוק במשרד הכרטיסים, בדרך מהדואומו לכיכר סניורה, האם יש עדיין כרטיסים לאותו יום אחר הצהריים. אם יש, תוכלו לקנות אפילו לשעה 18.00, כי הביקור שם קצר והמוסד הזה נסגר בשעה 18.50. תבדקו במערכת הטיפים את הטיפ הנוגע לעניין זה. גם במשרד הכרטיסים יש עמלה אבל היא נמוכה מזו שבאינטרנט.

חוץ מכל אלה יש בעיר סיורי כרכרות, אבל נדמה לי שהילדים שלכם גדולים ובסה"כ כיף ללכת ברגל.

סן ג'מיניאנו מתוקה, אבל תוכלו להחליט בזמן שהותכם באזור, לפי התחושה, אם הילדים יכולים לספוג עוד או שמספיק להם ממנת הערים העתיקות.

ודבר אחרון:
          טרם הייתי בפיזה אבל ידוע לי שהיא הרבה יותר מאשר רק המגדל הנטוי. אם אתם כבר שם - שווה להשקיע בלמידה על העיר ועל אפשרויותיה.

• RANY7
            RANY7 נערך לאחרונה על ידי

טוסקנה עם ילדים

אני לא מחפשת אטרקציות רגילות לילדים בטוסקנה (אני יודעת גם שאין) נזכה להיות באטרקציות כאלה (ולא מעט ) בהמשך הטיול כשנשהה באגם גארדה . המטרה שלנו בטוסקנה זה לטעום ולחוות את טוסקנה ( קצת ערים ועיירות והטבע מסביב) עם הילדים ושהילדים יספגו גם טיפת היסטוריה ואומנות בדרך כייפית ולא מתישה ,על כן אני מחפשת מקומות מיוחדים שיעניינו ילדים.

r.o
            לגבי פארק פינוקיו ,קראתי באתר כי הביקור במקום לא שווה ומתאים לילדים מאוד קטנים , אז ויתרנו על הפארק .
            אני אעבור על הקישור שצירפת לגבי אטרקציות לילדים , יש שם מספר רעיונות לפירנצה תודה !

זיוה , נתת לי הרבה רעיונות מיוחדים לפירנצה שלא חשבתי עליהם (כמו השווקים , להיכנס Palazzo Vecchio וכו' ), אני אשב עליהם ואחקור אותם לעומק . תודה !!!

מה לגבי אזור וינצ'י , מישהו היה ויכול לספר על המקום ?

פארק הדינוזאורים בפיקולי ? האם בכל זאת כדאי לנסוע בשביל הקטן או לוותר ?

• r.o.
              r.o. נערך לאחרונה על ידי

טוסקנה עם ילדים
              בוינצ'י - מוזיאון לאונרדו דה וינצ'י יש עליו ביקורות מאד טובות.

http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g187903-d1954 49-Reviews-Leonardo_da_Vinci_Museum_Museo_Leonardiano-Vinci_ Tuscany.html

מעבר לכך זהו כפר נחמד מאד. לגבי פינוקיו - לא הייתי, לכן העברתי את הקישור. נסי לקרוא על המקום דעות נוספות. אולי בכל זאת כדאי להגיע לשם, תמיד במקומות שבנויים לילדים יש הנאות קטנות בשבילם.
              סאו ג'ימיניאנו - אנחנו מאד אהבנו את המקום, נכון שאין אטרקציות לילדים , אך המקום עם המגדלים והגלידה האיטלקית הטובה בהחלט מתאים לטיול איתם.
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון