לפני שנתיים בערך, מצאתי את אצמי נכנס לחנות למטייל במטרה לרכוש גזיה חדשה. בהיותי חייל, המחיר שיחק תפקיד חשוב אך בגלל הקרבה ליום ההולדת החלטתי לפנק את אצמי.
לאחר שימוש אינטנסיבי של שנתיים החלטתי לשתף את חברי הפורום ברשמים שלי מהגזיה בתקווה שהדבר יתרום ויעזור למטיילים אחרים בהחלטה שלהם.
Kovea Spider -פרטים יבשים
משקל: 340 גרם
מיכל גז: 230\450 גרם הברגה.
משך בערה באוצמה מקסימלי: 2 שעות \ 4 שעות בהתאמה
זמן הרתחה לליטר מים: 4-4.5 דקות
(אני אישית לא נותן לנתון הזה יותר מידי חשיבות. תלוי מאוד בתנאי מזג האוויר ולמטפסים שביננו בגובה)
*הגזיה מגיעה במארז מפלסטיק בגודל: 115*80*92 מ"מ
*נמכרת ברשת למטייל במחיר של 400 שקל
(כרטיס מועדון יותר מזכה אותכם ב- 10% הנחה)
לאורך השנתיים עשיתי שימוש אינטנסיבי בגזיה אחל מהכנת קפה בצבא ובטיולים עד לבישול ארוחות ערב בשטח.
לגזיה מנגנון הצתה מכני (משום מה בחלק מהמקומות קוראים לזה מגנון אלקטרוני מעולם לא הצלחתי לרדת לעומק העניין), למרות שתמיד יש עלי מצית או גפרורים אני מוצא את זה מאוד נוח.
אחיזה מצוינת בכל סוגי השטח (פרט לים, שמה בגזיה שוקעת ויש צורך למצוא קרקע מוצקה או אבן וכדומה...) הודות ל-3 רגליים מתקפלות.
כמו כן, הגזיה מצוידת במנגון ויסות עוצמת בערה. אין צורך לציין את חשיבות הדבר בהכנת ארוחות ערב.
יתרונות:
1. עמידות גבוהה מאוד ברוח, הודות ללהבת הטורבו במרכז הגזיה.
2. יציבות ואחיזה מצוינת בכלים גדולים כדוגמת סיר בישול ל-4.
3. החומרים מהם הגזיה מיוצרת מאפשרים לה להתקרר במהירות רבה. אני מוצא את זה נוח במיוחד להפסקות קפה מהירות.
4. חוזק- התיק שלי עבר מספק רב של "צניחות חופשיות" למים ולקרקע מוצקה. הגזיה מעולם לא נפגע.
5. האפשרות לווסת את עוצמת הבערה.
חסרונות:
1. אם היעוד היחידי שלכם לגזיה הוא הכנת קפה- זאת לא הגזיה בישבילכם. היא גדולה מידי וכבדה מידי.
*אני לא מכניס את המחיר לקטגורית החסרונות שכן המחיר שווה את המוצר.
מקווה שזה עוזר למישהו.
 |
 |
| DSCN0322-1.JPG(גודל:10.79KB) | DSCN0323-2.JPG(גודל:11.72KB) |